• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    AIJA: Tuňák to určitě nebyl, ten prý byl drahý a máma si ho kupovala jen těsně po výplatě, jako takovou lepší šunku. Amur jí přišel podle názvu povědomý a pravděpodobný.
    Blbé je, že nevím ani přesnou úpravu. Ale tahle kuchařská archeologie mě baví, i když se k původnímu receptu nedohrabu, často se mi daří vyrobit něco, co je úspěšná náhražka toho jídla ze vzpomínek.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Amur to určitě nebyl.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    To býval tuňák. Uzený. Bylo to zabalený v kůži, většinou převázaný provázkem, bílý, mastný příšerně, ale úžasně dobrý. Pátrám po tom delší dobu.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ANNNA: Příště až budeš mít nepoživatelnej kus masa (nebo jestli ještě máš), tak ho beru pro mýho psa (Praha, pouze syrové, nikdy ne divočák). Díky!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BUNDA: Díky ti! Amur to byl. Jdu hledat recepty :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ot - pardon, davam to ale jen sem

    je tu nejaky kuchar, co shani praci ci brigadu v Praze? kdyz tak mi napiste do posty, mam tu nejakou ne uplne klasickou nabidku.. :)

    /ot
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BONEMINA: Já teda o rybách moc nevím, ale hodně mastný je i úhoř, ne?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BONEMINA: ještě mě napadá Amur.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BUNDA: Tolstolobik to prý taky nebyl, u mintaje musím zjistit, jestli se tomu na Slovensku neříkalo jinak, tenhle název máma slyší prvně. Každopádně díky!
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BONEMINA: tehdy se v rybárnách prodával Mintaj a Tolstolobik.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Sháním rybu a mám příliš málo informací, aby z googlu vypadlo něco relevantního.

    Má to být pečená hodně tučná ryba prakticky bez kostí s úplně bílým masem. Tučné bylo prý samotné maso, nebylo to smažené ani z toho nekapal tuk. Prodávalo se to v bufetech začátkem sedmdesátých let a bylo to levnější než pečený halibut prodávaný tamtéž.
    Mámu chytla nostalgická mlsná a ráda bych jí udělala radost. Napadá někoho něco, prosím?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    RAFFAN: Bude to v klidu. Já bych to i sežral normálně pečený třeba.
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    AIJA:
    Díky...
    O čerstvé maso se taky snažím, ale někdy holt není čas no... :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    RAFFAN:
    Tomu nic nebude. Stejně není jasný kolikrát mražený maso povolí a zase zmrzne než se dostane do kšeftu nebo k tobě:-)
    Mražený masa nikdy nekupuju, nějak se mi ekluje, že do něj nevidím.
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    87HIGHFLYER:
    Mám tu haldu jehněčích kostí z pečeně + kus syrovýho žebra a ocásek, tak jsem si říkal, že bych udělal vývar a rovnou do toho vrazil i to celý kuře...
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    87HIGHFLYER:
    Dva dny v lednici..pak jsem zjistil že musim pryč, tak jsem ho vrazil zpátky do mrazáku...
    Teď jsem ho vytáhl a na první očuch se zdá v pořádku...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RAFFAN: jakým způsobem si ho rozrazil?
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Dotaz: Koupil jsem mražený kuře vcelku, rozmrazil a neplánovaně odjel...bylo mi líto ho vyhodit, tak jsem ho zas šoupnul do mrazáku...myslíte že je ještě nějak zpracovatelný? Aspoň třeba na vývar...
    DIANE
    DIANE --- ---
    ANNNA: já jsem zvěřinu prozatím vždycky marinovala v nálevu z vody, octa a koření. V tomto nechat to maso naložené několik dní a neměla jsem nikdy žádný problém, ale pokud to byl opravdu starý kus, tak už to prostě nezachráníš. A jak Gingercat na zvěřinu hodně kořenové zeleniny, červeného vína a koření :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: nahod pak pls vysledek :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam