• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Amur to určitě nebyl.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BUNDA: Díky ti! Amur to byl. Jdu hledat recepty :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ot - pardon, davam to ale jen sem

    je tu nejaky kuchar, co shani praci ci brigadu v Praze? kdyz tak mi napiste do posty, mam tu nejakou ne uplne klasickou nabidku.. :)

    /ot
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BONEMINA: Já teda o rybách moc nevím, ale hodně mastný je i úhoř, ne?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BONEMINA: ještě mě napadá Amur.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BUNDA: Tolstolobik to prý taky nebyl, u mintaje musím zjistit, jestli se tomu na Slovensku neříkalo jinak, tenhle název máma slyší prvně. Každopádně díky!
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BONEMINA: tehdy se v rybárnách prodával Mintaj a Tolstolobik.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Sháním rybu a mám příliš málo informací, aby z googlu vypadlo něco relevantního.

    Má to být pečená hodně tučná ryba prakticky bez kostí s úplně bílým masem. Tučné bylo prý samotné maso, nebylo to smažené ani z toho nekapal tuk. Prodávalo se to v bufetech začátkem sedmdesátých let a bylo to levnější než pečený halibut prodávaný tamtéž.
    Mámu chytla nostalgická mlsná a ráda bych jí udělala radost. Napadá někoho něco, prosím?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    RAFFAN: Bude to v klidu. Já bych to i sežral normálně pečený třeba.
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    AIJA:
    Díky...
    O čerstvé maso se taky snažím, ale někdy holt není čas no... :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    RAFFAN:
    Tomu nic nebude. Stejně není jasný kolikrát mražený maso povolí a zase zmrzne než se dostane do kšeftu nebo k tobě:-)
    Mražený masa nikdy nekupuju, nějak se mi ekluje, že do něj nevidím.
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    87HIGHFLYER:
    Mám tu haldu jehněčích kostí z pečeně + kus syrovýho žebra a ocásek, tak jsem si říkal, že bych udělal vývar a rovnou do toho vrazil i to celý kuře...
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    87HIGHFLYER:
    Dva dny v lednici..pak jsem zjistil že musim pryč, tak jsem ho vrazil zpátky do mrazáku...
    Teď jsem ho vytáhl a na první očuch se zdá v pořádku...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RAFFAN: jakým způsobem si ho rozrazil?
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Dotaz: Koupil jsem mražený kuře vcelku, rozmrazil a neplánovaně odjel...bylo mi líto ho vyhodit, tak jsem ho zas šoupnul do mrazáku...myslíte že je ještě nějak zpracovatelný? Aspoň třeba na vývar...
    DIANE
    DIANE --- ---
    ANNNA: já jsem zvěřinu prozatím vždycky marinovala v nálevu z vody, octa a koření. V tomto nechat to maso naložené několik dní a neměla jsem nikdy žádný problém, ale pokud to byl opravdu starý kus, tak už to prostě nezachráníš. A jak Gingercat na zvěřinu hodně kořenové zeleniny, červeného vína a koření :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: nahod pak pls vysledek :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANNNA: vubec se s tim nebabrej a nech to maso nalozeny v marinade klidne i tyden!
    minulej tejden mi kamaradka sefkucharka rikala, ze diky ananasu dostala cenu za nejlepsi predkrm z bizoniho masa tady ve meste. vzala maso a zalila to kasi z rozmixovanejch ananasu a nechala to tejden lezet v lednici. pak z toho udelala 'bbq pulled buffalo slider' a bylo to doma.
    ja mam furt v mrazaku maso z losa a pristi tyden koupim ananas a vyzkousim to
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GINGERCAT: No jo... z téhož zdroje bylo minule pár naprosto fantastických (a na přípravu blbovzdorných) kousků, tak jsem doufala, že je to těma žebrama :/

    Jinak jak jsem to (6 hodin pečené!) cpala do (elektrického!) masomlýnku, tak některé kusy nesežvýkal ani masomlýnek :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    HENNYVILLE: u mě zatím zvěřinovou hitparádu vede divočák dorostenec. To bylo dobré v jakékoliv úpravě. A daňčí panenka s brusinkovou omáčkou, to bylo taky výborný.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ANNNA: daňka jsme teď měli půlku zvířete (a mrazáku :-)) a u žádného kusu masa jsem neměla takovou zkušenost jako ty. Asi jsi bohužel vyfasovala nějakého zasloužilého soudruha. My zvěřinu kupujeme od známého myslivce, takže přesně vím, co to bylo za zvíře. Každopádně klíčová slova jsou kořenová zelenina, červené víno a jalovec. Ve víně marinovat aspoň 24 hodin. Držím palce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam