• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    BEBEBE: dělala jsem v zapíkací míse, ale musim říct, že takovej úspěch to nebyl, protože zespoda, kde to kuře bylo na zeleninou, se tak dobře neopeklo..
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    SOFIJKA: Jenom bych po sve zkusenosti doporucila nedavat to na plech, ale na keramickou zapekaci misu. Na plechu se mi vse totalne spalilo.
    REONA
    REONA --- ---
    SOFIJKA: Dělala jsem jednou s brambory a mrkví, dala jsem to tam najednou, všechno v pohodě a hlavně ta mrkev byla naprosto luxusní.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já bych tomu začal říkat "sušené kuře".
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    chci dneska dělat kuře podle Kellera, ale přidat pod něj brambory a kořenovou zeleninu (nemusíme znova řešit, jestli to pak Kellerovo kuře je nebo ne). otázka zní, jestli se dělaj stejně dlouho jako to kuře nebo je tam dáváte dřív/později? díky
    FAT
    FAT --- ---
    BONEMINA: Co si pamatuju, tak jsem to taky měl moc rád a myslím si, že to byl halibut.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Ještě přidej platýze.
    říkal mi jeden starý kolega, že se ty závitky fakt dělaly z tuňáka. Udilo se to už zabalené do balíčků a pak dávalo do oleje.
    V zahraničí se setkal i se stejně upraveným platýzem, ale jestli se tehdy prodával i u nás, to teda netuším, a sám si udil sumce v kůži. S tím sumcem je t dobrý nápad, to určitě zkusíme. Má maso prakticky bez kostí, bílé a hrubou strukturu, mastné je to dostatečně...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BONEMINA: a co jeseter?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    AIJA: Tuňáka si zas nedovedu představit sněhobílýho. Ale jestli je amur kostnatej, můžu ho škrtnout taky.
    Sumce přidám do testovací skupiny.
    AIJA
    AIJA --- ---
    NEMESIS:
    To je taková štíhlá ryba. Štikozubec...
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    A co hejk? pamatuju si, že když jsem byla jako malá na Slovensku( cca 1989), že to tam měli a máma mi vysvětlovala co to znamená.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Byl to tuňák a taky se tak prodával sumec.
    Navíc amur má na tohle moc malých kostí. Docela nedávno se mi podařilo koupit v kůži balený a převázaný kousek tuňáka. Na netu to musí někde být.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    MACHALIK: správně, inzeráty se mažou
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tady nejseš u T-Mobilu.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    HENNYVILLE: Ok diky. Rozsirim teda uzivani petrzele...kdoviproc me to nikdy nenapadlo.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBEBE: Persil-petrzel bylina. Bordel na omacku k muslim, ano.
    Jinak s korenem petrzele se da nakladat jako s bramborama. Gratin, karamelizovany, peceny, wasabi petrzelovy pyre, salat-repa-kren-cocka atd tenhle styl. Cokoliv.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    HENNYVILLE: Jo přesně ten. Myslíš jako na omáčku k těm mušlím, viď? Ne zvlášť k něčemu jinýmu? Mušle jsme snědli, tohle jsem myslela, že využiju právě do rybího vývaru...(a persil je jakože parsley jakože petrželka? ?)) )
    ZUBANA: Díky, to zní zajímavě.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    BEBEBE: uz jsem tady nekde psala postup na pecene petrzele v medu...je to super k masu nejlepe krutě...nakladaji se do smesy medu chilli a horcice mozno a pecou v troubě
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBEBE: Pyre ke kachne, treba. Uvarit v mlice atd.

    Srdce-pokud mas na mysli ten oranzovej bordel, maximalne na omacku. Maslo, salotka, vino, persil. Jinak vyhazuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam