• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TOM: FAT: Starodávný tesilový sámošky vážený droždí vedou.
    FAT
    FAT --- ---
    TOM: S tím váženým droždím nejsi sám. https://www.poradte.cz/nejen-pro-zeny/4706-kde-sehnat-vazene-drozdi.html Ale jak jsem tak koukal, tak většinou pekárny prodávají. Zkus něco v okolí, pekárna by měla mít to nejčerstvější.
    :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nicméně pokud je Kasumi opravdu nijak často nepoužívá, klidně bych polovinu rozdal.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOM: ja to delam, jak pise apetit
    ale vetsinou 2-3 kostky na 1, max 2 vejce.. podle toho, jak to proste vypada
    TOM
    TOM --- ---
    KASUMI: taveňák taky moc nemusím
    stejně jako bych tam nedával okurku - maximálně přikusovat, anebo hodit proužek na chleba

    ZUBANA: 3 kostky / 5 vajec? spousta variant má podobný poměr, mně se z toho ale nechce dělat vaječnou pomazánku :)
    zkusím to otočit ve prospěch droždí, snad to nebude moc sypké...

    chtěl bych zkusit vážené droždí, ale nevím kde
    supermarkety to asi nevedou :/
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KASUMI: V polský kuchyni sušený lesní houby frčej celoročně, takže já bych dělala pirohy se zelím a houbama, polévky, omáčky... a k tomu bych je strkala do těstovin, pod maso, do quiche... Já mám pocit, že houby se snad daj strčit skoro do všeho. :)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    TOM: ja osmahnu cibulku, pridam 5 vajec menších nebo 4 větší, nechám lehce osmahnout na mírném ohni, nesmí to být vysusený hnus:-) přidám 3 kostky droždí a pomalu míchám a nechám rozpustit a spojit do mazlave konzistence....nakonec sul, pepr. Nechám zchladnout a přimíchám bud gerve syry dva nebo pomazankove maslo. Nakonec přidávám jarní vibulku nebo petrželku, podle toho co kdo rád :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: dle mě nemá. Bylo mi vysvětlováno, že se máčí, aby nebyly v pokrmu tvrdé, suché. Nesouhlasím, při dostatečném vaření v bramboračce vždycky parádně změknou, maximálně jsou akorát lehce na zkus.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOM: fuj , kazit to tavenakem
    prvni je imho zcela ok
    jen bych tam dala jeste nejakou zelen, ala cerstva pazitka/petrzelka, ale to je uz vec osobni chuti a tradice


    KEMENTARI: :D radsi porad, co bys s nimi delala ty :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KASUMI: Kdybys fakt nevěděla, co s nima, tak ti od nich klidně pomůžu. ;)
    TOM
    TOM --- ---
    jak si děláte drožďovou pomazánku?
    už jsem ji pár let neměl, a google nachází spoustu variant
    chci zkusit něco mezi tímhle a tímhle tímhle
    spíš víc než míň droždí a klidně o trochu větší poměr cibule

    TWORBO: zkus tuhle variantu (je v mých top 5 receptech)
    tymián k tomu ladí a čočka dodá trochu struktury, aby to nebyl jenom krém .)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KASUMI: Jestli je toho fakt moc, tak toho půlku vem a vraž do mixéru a rozmixuj na prach. Houbný prach zabírá jednu setinu místa co houby a přitom má stejnou chuť, můžeš tím potom tedy kořenit.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Já nepozřu nic, v čem je nakládaný kopr. Ale čerstvý jsem zjistila, že mi chutná. A mám ráda ztracené vejce. A ty houby taky. Kulajda je pro mě v podstatě ideální jídlo.:-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ADITU: V naší rodině bylo dlouhé namáčení hub také samozřejmost, jsa chaotik a lenoch na něj kašlu a nevidím rozdíl...
    ADITU
    ADITU --- ---
    87HIGHFLYER: nevim. rodinný zvyk. vždycky jsem si to vysvětlovala tak, že za několik hodin namáčení natáhnou víc vody než za tu dobu vaření. ale nemám to nijak podložený, jenom dětská úvaha, který se držim :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EDERA: clovece.. to snad ani nejim :) uplne nejsem koprova.. jako uz jsem jednou K mela a byla dobra.. ale rozhodne to nevyhledavam.. :)

    diky vsem za tipy :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: A co kulajdu?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EDERA: to zkusim,nedavno jsem na navsteve jedla kremovou bramboracku a byla vyborna, tak to muze byt podobne
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Bramborovou polévku podle TRISSIE. Fakt je výborná.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADITU: to namáčení dlouho předem mi přišlo vždycky zbytečný. Když se to půl hodinky vaří, měkký je to taky. Nebo to má nějaký spešl efekt?
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Světlá smetanová omáčka s houbami, nejlepší je samozřejmě z čerstvých hub, ale v zimě jí dělám z nasušených letních... Pak se přikláním k jakýmukoli masu na houbách, dělám prakticky stejně jako
    87HIGHFLYER, jen dávám trochu víc cibule, abych nemusela hustit jíškou a houby namáčím dopředu. A bramboračka, to je jasný :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam