• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KEMENTARI: Pirohy!!! Tak na to mam ted uplne brutální chuť. Dekuju no.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KASUMI: V polský kuchyni sušený lesní houby frčej celoročně, takže já bych dělala pirohy se zelím a houbama, polévky, omáčky... a k tomu bych je strkala do těstovin, pod maso, do quiche... Já mám pocit, že houby se snad daj strčit skoro do všeho. :)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    TOM: ja osmahnu cibulku, pridam 5 vajec menších nebo 4 větší, nechám lehce osmahnout na mírném ohni, nesmí to být vysusený hnus:-) přidám 3 kostky droždí a pomalu míchám a nechám rozpustit a spojit do mazlave konzistence....nakonec sul, pepr. Nechám zchladnout a přimíchám bud gerve syry dva nebo pomazankove maslo. Nakonec přidávám jarní vibulku nebo petrželku, podle toho co kdo rád :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: dle mě nemá. Bylo mi vysvětlováno, že se máčí, aby nebyly v pokrmu tvrdé, suché. Nesouhlasím, při dostatečném vaření v bramboračce vždycky parádně změknou, maximálně jsou akorát lehce na zkus.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOM: fuj , kazit to tavenakem
    prvni je imho zcela ok
    jen bych tam dala jeste nejakou zelen, ala cerstva pazitka/petrzelka, ale to je uz vec osobni chuti a tradice


    KEMENTARI: :D radsi porad, co bys s nimi delala ty :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KASUMI: Kdybys fakt nevěděla, co s nima, tak ti od nich klidně pomůžu. ;)
    TOM
    TOM --- ---
    jak si děláte drožďovou pomazánku?
    už jsem ji pár let neměl, a google nachází spoustu variant
    chci zkusit něco mezi tímhle a tímhle tímhle
    spíš víc než míň droždí a klidně o trochu větší poměr cibule

    TWORBO: zkus tuhle variantu (je v mých top 5 receptech)
    tymián k tomu ladí a čočka dodá trochu struktury, aby to nebyl jenom krém .)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KASUMI: Jestli je toho fakt moc, tak toho půlku vem a vraž do mixéru a rozmixuj na prach. Houbný prach zabírá jednu setinu místa co houby a přitom má stejnou chuť, můžeš tím potom tedy kořenit.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Já nepozřu nic, v čem je nakládaný kopr. Ale čerstvý jsem zjistila, že mi chutná. A mám ráda ztracené vejce. A ty houby taky. Kulajda je pro mě v podstatě ideální jídlo.:-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ADITU: V naší rodině bylo dlouhé namáčení hub také samozřejmost, jsa chaotik a lenoch na něj kašlu a nevidím rozdíl...
    ADITU
    ADITU --- ---
    87HIGHFLYER: nevim. rodinný zvyk. vždycky jsem si to vysvětlovala tak, že za několik hodin namáčení natáhnou víc vody než za tu dobu vaření. ale nemám to nijak podložený, jenom dětská úvaha, který se držim :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EDERA: clovece.. to snad ani nejim :) uplne nejsem koprova.. jako uz jsem jednou K mela a byla dobra.. ale rozhodne to nevyhledavam.. :)

    diky vsem za tipy :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: A co kulajdu?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EDERA: to zkusim,nedavno jsem na navsteve jedla kremovou bramboracku a byla vyborna, tak to muze byt podobne
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Bramborovou polévku podle TRISSIE. Fakt je výborná.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADITU: to namáčení dlouho předem mi přišlo vždycky zbytečný. Když se to půl hodinky vaří, měkký je to taky. Nebo to má nějaký spešl efekt?
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Světlá smetanová omáčka s houbami, nejlepší je samozřejmě z čerstvých hub, ale v zimě jí dělám z nasušených letních... Pak se přikláním k jakýmukoli masu na houbách, dělám prakticky stejně jako
    87HIGHFLYER, jen dávám trochu víc cibule, abych nemusela hustit jíškou a houby namáčím dopředu. A bramboračka, to je jasný :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KASUMI: houbový kuba - i mimo Vánoce je fajn, bramboračka, nebo do guláše ;)
    ADITU
    ADITU --- ---
    87HIGHFLYER: u nás sušený houby namočím pár hodin předem do vody (tak aby bylo po nasáknutí nad nimi 1-2 cm vody) a lije se to všechno do bramboračky, když se začne vařit..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: bramboračku dělá každej jinak - já prostě naházim brambory, mrkev, petržel, celer a sušený houby do vody, uvařím, přidám mačkanej česnek, sůl a hodně majoránky a je to hotový. Žádný opékání na másle, nic. Zahustit buď jíškou, nebo lepší to lehce promixnout. A nejlepší je druhej třetí den.

    Maso na houbách - vemeš pěkný hovězí na dušení, nakrájíš na porce, osušíš, opepříš, osolíš, opečeš dobře na sádle ze všech stran, dáš na chvíli do tepla, do výpeku cibuli, udělat, přidat sušený houby (pokud chceš, mouku), vrátit maso, zalejt vývarem, osolit a dusit do měkka (dlouho, pokud nemáš papiňák)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: na tu polivku bych potrebovala nejaky fakt ozkouseny recept
    ono asi pri stejne priprave bude chutnat jinak z tech lesnich susenych a jinak z tech zampionu, ale proste houbovou polivku asi neumim uplne nejlepsi
    hovezi na houbach.. nikdy jsem to nedelala.. to se asi dusi, co?
    risotto moc nemusim..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam