• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOM
    TOM --- ---
    jak si děláte drožďovou pomazánku?
    už jsem ji pár let neměl, a google nachází spoustu variant
    chci zkusit něco mezi tímhle a tímhle tímhle
    spíš víc než míň droždí a klidně o trochu větší poměr cibule

    TWORBO: zkus tuhle variantu (je v mých top 5 receptech)
    tymián k tomu ladí a čočka dodá trochu struktury, aby to nebyl jenom krém .)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KASUMI: Jestli je toho fakt moc, tak toho půlku vem a vraž do mixéru a rozmixuj na prach. Houbný prach zabírá jednu setinu místa co houby a přitom má stejnou chuť, můžeš tím potom tedy kořenit.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Já nepozřu nic, v čem je nakládaný kopr. Ale čerstvý jsem zjistila, že mi chutná. A mám ráda ztracené vejce. A ty houby taky. Kulajda je pro mě v podstatě ideální jídlo.:-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ADITU: V naší rodině bylo dlouhé namáčení hub také samozřejmost, jsa chaotik a lenoch na něj kašlu a nevidím rozdíl...
    ADITU
    ADITU --- ---
    87HIGHFLYER: nevim. rodinný zvyk. vždycky jsem si to vysvětlovala tak, že za několik hodin namáčení natáhnou víc vody než za tu dobu vaření. ale nemám to nijak podložený, jenom dětská úvaha, který se držim :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EDERA: clovece.. to snad ani nejim :) uplne nejsem koprova.. jako uz jsem jednou K mela a byla dobra.. ale rozhodne to nevyhledavam.. :)

    diky vsem za tipy :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: A co kulajdu?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EDERA: to zkusim,nedavno jsem na navsteve jedla kremovou bramboracku a byla vyborna, tak to muze byt podobne
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Bramborovou polévku podle TRISSIE. Fakt je výborná.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADITU: to namáčení dlouho předem mi přišlo vždycky zbytečný. Když se to půl hodinky vaří, měkký je to taky. Nebo to má nějaký spešl efekt?
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Světlá smetanová omáčka s houbami, nejlepší je samozřejmě z čerstvých hub, ale v zimě jí dělám z nasušených letních... Pak se přikláním k jakýmukoli masu na houbách, dělám prakticky stejně jako
    87HIGHFLYER, jen dávám trochu víc cibule, abych nemusela hustit jíškou a houby namáčím dopředu. A bramboračka, to je jasný :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KASUMI: houbový kuba - i mimo Vánoce je fajn, bramboračka, nebo do guláše ;)
    ADITU
    ADITU --- ---
    87HIGHFLYER: u nás sušený houby namočím pár hodin předem do vody (tak aby bylo po nasáknutí nad nimi 1-2 cm vody) a lije se to všechno do bramboračky, když se začne vařit..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: bramboračku dělá každej jinak - já prostě naházim brambory, mrkev, petržel, celer a sušený houby do vody, uvařím, přidám mačkanej česnek, sůl a hodně majoránky a je to hotový. Žádný opékání na másle, nic. Zahustit buď jíškou, nebo lepší to lehce promixnout. A nejlepší je druhej třetí den.

    Maso na houbách - vemeš pěkný hovězí na dušení, nakrájíš na porce, osušíš, opepříš, osolíš, opečeš dobře na sádle ze všech stran, dáš na chvíli do tepla, do výpeku cibuli, udělat, přidat sušený houby (pokud chceš, mouku), vrátit maso, zalejt vývarem, osolit a dusit do měkka (dlouho, pokud nemáš papiňák)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: na tu polivku bych potrebovala nejaky fakt ozkouseny recept
    ono asi pri stejne priprave bude chutnat jinak z tech lesnich susenych a jinak z tech zampionu, ale proste houbovou polivku asi neumim uplne nejlepsi
    hovezi na houbach.. nikdy jsem to nedelala.. to se asi dusi, co?
    risotto moc nemusim..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: hovězí na houbách s rýží, od dětství moje oblíbené jídlo (a záleží to přesně na těch houbách, s nima to stojí a padá). Pak houbové risotto, klasicky bramboračka, houbovka (buď česká klasika nebo dělám takovou odlehčenou verzi). Pokud to budeš dávat do jídla, které se nevaří moc dlouho, je třeba je předem namočit (což je jasný:), ale hlavně pak ten vývar použít zpátky v rámci dalšího vaření. Pak je velmi dobrej kuba, to jim i mimo vánoce, mám rád kroupy. Ale dají se použít i do steakové omáčky klidně
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    pratele, dostali jsme straslive moc susenych hub
    nejsem ze sberacske rodiny, s usilim poznam zampion (kdyz si ho nespletu s tim smradlavym), takze u nas doma nikdy nekolovaly recepty na zpracovani hub

    obcas delam zampionovou polevku, ale pravda je, ze to neni nic kulervouciho
    tohle by mely byt spis lesni houby.. je toho fakt mrte..
    nejake overene recepty prosim, co s tim? klidne i nejakou ultimatni houbovou polevku, rada se naucim nejakou, u ktere si budu fakt pochutnavat a nebude to jen nuda na spotrebovani koupenych zampionu

    uplne nejsem na moucne omacky a rada bych, aby tam ty lesni houby trochu vynikly
    dekuji moc
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    ja vcera zkusil polivku z peceny mrkve se zazvorem
    dle tohoto receptu
    Polévka z pečené mrkve ochucená zázvorem - Magazín ČeskéNoviny.cz
    http://magazin.ceskenoviny.cz/zpravy/polevka-z-pecene-mrkve-ochucena-zazvorem/1081164
    nepovazuju se za zrucneho kuchtika, ale u tohodle sem si fakt pomlaskaval. este mi kamos /dobre/ poradil, at to nakonec tu smetanu trochu posypu skorici. a fakt lahodny.
    tady vysledek...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    LINOLEUMKA: Klasika je i brusinková. Já mám ráda do vepřové vlašáky. A když jsem teď koukla, jaké další ořechy by se hodily, překvapivě na mě vypadly pistácie.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    Chci se trosku ponorit do experimentovani s vyrobou pastik,, primarne z veprovych jater,, operence zatim nechci... Jaky byste volili kombinace? Zatim klasicka peprova, pak s portskym, s lanyzovym maslem,, zkousela jsem hledat trosku ve svete ale tam spis frci spis kachni apod,, diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam