• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    DEVIL:
    ZUZKAOU: diky, obema, nakonec jsem je udusila na houbach, a bylo to prekvapive dobry, kachni zaludky asi zaradim do jidelnicku casteji, tak se inspirace na dalsi zpusoby upravy bude hodit, kocka vubec nevi, co je dobry.
    MIST
    MIST --- ---
    DEVIL: na pulte tyhle veci nejsou, ale dobry obchod ti objedna co potrebujes
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VRATENKA: inspiruj se treba tady https://www.pinterest.com/recipes/duck-gizzards/
    ja teda delam zaludky kureci a z tech delam rizoto s houbama. tady se ale kachni zaludky vubec nedaj sehnat. leda zkoumat u cinanu v chinatownech... a hlavne je to kvuli cinanum o dost drazsi! fnucik
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Nejakej zarucenej tip na upravu kachnich zaludku? Koupila jsem je pro kocku, ale ofrnuje se na nima, tak je holt budou muset snist lidi - zvracenej svet.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MIDORI: maso tam nenakupuji - nevím, jak to je teď, ale když jsem byla na mateřské se starší dcerkou, na obalu byly pravidelně nějaké "přídavky" na konzervaci, což třeba v Glóbusu u balených věcí nebylo

    našla jsem si jiné zdroje (hovězí z farmy apod.) a těch se držím
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    HABRENKA: my jsme ji teď měli předminulý víkend - naložila jsem ji na jeden den do tříbarevného pepře, česneku a olivového oleje - pak se jen osolila a dala péct na pomalý tah do trouby - bála jsem se, jestli nebude suchá, ale pustila šťávu, kterou se průběžně polévala, ještě se ke konci dolila, měli jsme ji pak s bramborovou kaší
    byla fakt výborná - přidávali jsme si všichni
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HABRENKA: telecí kýtu bych udělala tuňákovou - ital v kuchyni má dost použitelnej recept
    TTYGR
    TTYGR --- ---
    KASUMI: jestli máš kvas tak kyselo. pohanka s houbama taky neni od věci :-) ale jinak samozřejmě nasušit :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na másle je to značně ultimátní, minimálně bych tomu dal šanci.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    filtrovala jsem, lec krom verze "na masle" na mne nic validniho nevypadlo...
    mam tu dve kila zadniho teleciho a dve kila pupku... nejake ultimatni recepty ci napady na zpracovani bych ocenila, neb se mi nechce delat pokusy s necim tak peknym, predem diky!
    (troubu mam dost na hovno... tak leda na pomaly peceni, ale na zadny rizeny pokusy to neni...)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOM: klíčem k tomu, aby to bylo dobré a nechutnalo to jako hnusné táborové kvasnicové pomazánky ze syrového droždí.
    TOM
    TOM --- ---
    ZUZKAOU: klíčem k čemu? restoval jsem ji tak čtyři minuty plus další asi tři/čtyři s vejcem a povedla se
    chci ještě zkusit použít to vážené droždí z coopu
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A co takhle suši z Lidlu, kupujete taky? :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    BALAENA: obcas kupuju, ale vetsinou z reznictvi, ne baleny
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MIDORI: ty jinak hovězí nekupuješ?

    ono každý maso (rozuměj z každýho druhu zvířete) má svůj čmuch, a pokud ho nemáš načichaný, u některých druhů by se snadno zpanikařilo, jestli tomu něco není.
    není, klokan/pštros/divočák/kráva/králík... prostě je takhle cítit a liší se to od prasete/kuřete/koně/krůty...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MIDORI:
    KASUMI:

    Kupuju mlety hovezi a nikdy zadnej problem. Lososa jsem zkousel jednou a nebyl moc gut, ale spatne se mi neudelalo. Kazdopadne nema moc smysl ho tam vubec kupovat, kdyz ho maj v Makru za to samy a da se jist syrovej..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Taky tam maso kupujeme casto a vzdycky bez problemu. Ale tyhle kostky na gulas jsem koupila prvne, tak nevim, jestli to hovezi je trochu citit prirozene nebo jestli tomu neco bylo. Kazdopadne gulas jsme uz poobedvali a zatim dobry :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MIDORI: nakupujeme tam pravidelně několik let a žádnej trabl. Lososa či pstruha tak jednou za 14 dní.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MIDORI: Kupujeme tam poslední dobou maso pravidelně a vždy v pořádku. S Lidl rybami máme jen minimální zkušenosti.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MIDORI: koupila jsem několikrát, hovězí, vepřové, mleté, kuře a i ryby a bylo to v pořádku
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIDORI: Ja tam koupila lososa cca pred pul rokem a po jeho snezeni nasledoval jeden z nejhorsich dnu v zivote. Neustale zvraceni, bolesti a horecky. Tezko rict, jestli z masa nebo jsem chytla neco ze vzduchu, nicmene rozhodne nestojim o opakovani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam