• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    TERA79: ve ctvrtek vecer upect, 2 dni v lednici vydrzi..
    s tim zatizenim se to dela aby bylo maso hezky kompaktni, vynechano bylo nejspis omylem..
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Mám 2 dotazy k roastbeef.(místní filtr prostudován pečlivě)
    1. Jak dlouho vydrží k jídlu. Mám v plánu ve čtvrtek upéct a v sobotu podávat. Nejde to zařídit jinak. Jedině vymyslet na sobotní večerní lukulskou soutěž něco jiného. Nicméně s časem neudělám nic.
    2. Cuketka říká zatížit ve finále hrncem s vodou a tu to není zmiňováno. Záměrně?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WILDENBURY_SQ: neboj, mam doma dva psi a rozhodne i na ne zbyde... :P
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Když nenajdeš druhou, tak tahle na prsten stačí, ne?:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    když jsme u těch ryb a podobné havěti.
    Včera v Makru koupeny slávky, v jedné po bolestivém skousnutí nalezena perlička. Ještě jedna a je čím ozdobit náušnice :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    VYHULENY_UFO: To je ale tezkej udel, hod to kockam na ulici... :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VYHULENY_UFO: takový kámoše bych taky potřebovala :-D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nechci varit, ale musim. navstivil me kamos a zase budu aspon tri dny zrat rybu..
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    HOFFMI: Jó mno, my jsme ho pekli uz rozbouranyho na prvocinitele a prave ho prolozili vsom moznym (slanina, promastit par kapkami oleje...) a neustale prohrabavali, aby neoschnul. A aby pak to maso pekne padalo od kosticek, dotahli jsme ho ve vzniklem vypeku, ktereho bylo habadej.





    A dobre jsme udelali, zadna sušínka! Pred upravou mel zadek skoro az takovej perletovej, pry.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    DEVIL: ja ze svy zkusenosti muzu rict, ze pect celyho bazanta je ne uplne nejlepsi, prsa uplne na troud a ty stehna jsou cely protkany takovejma slachama, neco jako kruti stehno, ale v malym a neda se to moc jist. a kor pect ho kdyz uz je stazenej...
    MIST
    MIST --- ---
    JONKA: a nebo ho muzes prospikovat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JONKA: jak rika ZUZKAOU svaris to, ale pouzij jinej ocet nez bzeneckej... treba jabkovej nebo vinnej. dej tam taky nakej cukr (par lzic medu). klasicky koreni - kulickovej pepr, novy koreni, vavrin a pokud mas jalovec
    bazanta sem dlouho nemel, ach! uplne vidim ty temne cerveny stehynka, na kterejch ulpivaj kusy korenovy zeleniny a speku a leskne se tmava omacka! boze!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JONKA: rozhodně v kyslém (pokud ne v octovém láku, tak svař červené víno s kořením a zeleninou) a snad je zamřelej - co si tak pamatuju, tak bažanti s peřím se vyvěšovali do chladu i na pár týdnů.
    JONKA
    JONKA --- ---
    DEVIL: Díky. A marinovat v něčem olejovém, nebo takové to klasické ocet+voda+koření?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JONKA: rozhodne marinovat a urcite 2 a vice dnu ho nechat v ty marinade koupat. a rozhodne to pak pec na sadle, hezky pomalicku
    JONKA
    JONKA --- ---
    Nakládá se do mořidla i bažant? Co tak gůglím, tak to nikde vyloženě řečené nenacházím, a já jsem včera jednoho vyhrála v tombole, už ho mám staženého, ale dělat ho budu moct až v pátek. Myslíte, že vydrží v pohodě ty dva dny v ledničce? Nemám se zvěřinou vůbec žádné zkušenosti. Díky :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Celkem zajimavej clanek
    Inside the food industry: the surprising truth about what you eat | Life and style | The Guardian
    http://www.theguardian.com/...eandstyle/2015/feb/21/a-feast-of-engineering-whats-really-in-your-food
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KLAIR: Jestli vás quiche baví a máte rádi špenát ...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ADITU
    ADITU --- ---
    Me napadla cizrna na paprice...
    Na oleji osmaz cibulku do sklovata, volitelne muzes rozmackat jeden dva strouzky cesneku, pridej cca dve lzice sladke papriky a nech tak dve minuty rozvonet, prisyp na prouzky nakrajenou cervenou papriku (3-4ks, o neco lepsi je kapie, ale spis kvuli dobe zpracovavani), pokrajene rajce (klidne z plechovky), plechovku cizrny i s nalevem. Dolej jeste tak hrnecek vody a nech varit, dokud nebude paprika mekka (zhruba 20 minut). Osol, opepri, pak prilij jednu smetanu (davam 30%, ale nizsi voltaz nic moc nezkazi), promichej a vymackej do hrnce jeste citron a na mirnem ohni par minut jeste prohrej. mnozstvi citronu je ciste podle chuti, takze nekdy davam pulku, nekdy cely... a pak pojidam bez prilohy :)
    Druha varianta pocita s hustsi verzi a prilohou - ve smetane se rozmicha lzice hladke mouky a nechas to jeste chvilku povarit, aby nebyla mouka citit. a podava se s ryzi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam