Me napadla cizrna na paprice...
Na oleji osmaz cibulku do sklovata, volitelne muzes rozmackat jeden dva strouzky cesneku, pridej cca dve lzice sladke papriky a nech tak dve minuty rozvonet, prisyp na prouzky nakrajenou cervenou papriku (3-4ks, o neco lepsi je kapie, ale spis kvuli dobe zpracovavani), pokrajene rajce (klidne z plechovky), plechovku cizrny i s nalevem. Dolej jeste tak hrnecek vody a nech varit, dokud nebude paprika mekka (zhruba 20 minut). Osol, opepri, pak prilij jednu smetanu (davam 30%, ale nizsi voltaz nic moc nezkazi), promichej a vymackej do hrnce jeste citron a na mirnem ohni par minut jeste prohrej. mnozstvi citronu je ciste podle chuti, takze nekdy davam pulku, nekdy cely... a pak pojidam bez prilohy :)
Druha varianta pocita s hustsi verzi a prilohou - ve smetane se rozmicha lzice hladke mouky a nechas to jeste chvilku povarit, aby nebyla mouka citit. a podava se s ryzi.