• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Gulas s ryzi mi evokuje klasiku jidelen. Mexicky gulas. s ryzi a posypany sejrem. Taky to u vas aplikovali? Prislo mi to vzdycky jako naprosto silena kombinace, ale mel jsem to vlastne docela rad :-)

    Jinak ja bych osobne preferoval brambory. Nebo nejaky pyre - brambory+celer treba.
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    WILDENBURY_SQ: taky super nápad v předchozím tipu mi chyběl ten jogurt :) díky!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: Případně tvaroh / jogurt nahradit lučinou, pak je ale určitě třeba naředit třeba tím vínem. Osvědčilo se mi fakt suché a spíš nevýrazné, určitě ne pálavu :)
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    GUDRUN: super nápad! Díky
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ZOBECEK: tvaroh / bily jogurt 1:1 (200 ml a 200 ml), 2 minuty vařený žloutek, sůl, pepř, 100-200 g čerstvých listů česneku podivného / medvědího. Klidně šlehačem na nízké otáčky až skoro do pěnové konzistence, pokud chceš řídší, lze naředit suchým bílým.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VECTOR: Já ke guláši ráda klidně i rýži. Ale kromě přirozeně bezlepkovejch potravin (už zmiňovaná polenta, pohanka nebo brambory) se dají i bezlepkový knedlíky nebo bezlepkový těstoviny.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZOBECEK: korozot, nebo se tomu rika pry budapestska pomazanka, tvaroh s cervenou paprikou a cibulkou, trochu doredim mlekem... slo by?
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    Prosím máte někdo nějaký osvědčený sýrový/jogurtový dip k syrové zelenině (mrkev, řapíkatý celer, kedlubna)? Nechce se mi dělat jen např. zakysanka s česnekem (česnekový budou jednohubky). Díky!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    THEODORT: Ale to se fakt nikdo nesmi koukat :-D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    VECTOR: máme rádi guláš s rýží nebo pohankou...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    VECTOR: Bramborovy knedliky z bezlepkovy mouky (skoro jakykoli, kukuricna worx just fine).
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LUCIASHECK: a kdyz se nikdo nekouka tak vsechno smichat dohromady? (jen tipuju)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VECTOR: moje guilty pleasure je guláš se šťouchanejma bramborama s jarní cibulkou
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    VECTOR: Polenta
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tip na bezlepkovou prilohu ke gulasi? Brambory?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VECTOR: Dělal jsem to a bylo to příšerně dobry! Jen jsem to teda dělal z pomeranče jako takového... Zadnej liker nebo tak neco. Cistej pomeranč.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mate nekdo tip na upravu krevet v pomerancovy omacce?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ad prilohy - doporucuju zadny velky nedelat, na stribro doprostred nastlat ledovy salat, doprostred umistit nadoby s bearnskou omackou a svestkovo-vinovou redukci, okolo vyskladat co nejtenci roastbeefy a k tomu pouze par kousku peciva. samozrejme lze pripravit jeste leccos, ale to je spis uz na mnozstvi nez pro efekt..
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    TERA79: ve ctvrtek vecer upect, 2 dni v lednici vydrzi..
    s tim zatizenim se to dela aby bylo maso hezky kompaktni, vynechano bylo nejspis omylem..
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Mám 2 dotazy k roastbeef.(místní filtr prostudován pečlivě)
    1. Jak dlouho vydrží k jídlu. Mám v plánu ve čtvrtek upéct a v sobotu podávat. Nejde to zařídit jinak. Jedině vymyslet na sobotní večerní lukulskou soutěž něco jiného. Nicméně s časem neudělám nic.
    2. Cuketka říká zatížit ve finále hrncem s vodou a tu to není zmiňováno. Záměrně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam