• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    ADELHAIDA: Dělala jsem je podle tohohle receptu: http://www.lasagne-recepty.cz/spenatove-lasagne/ (poslední vrstva byl bešamel) a přišlo mi to takový sušší.. Prostě chtěla bych je takový jakoby mazlavější.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MYRTHIE1: Možná, kdybys napsala, jak jsi je dělala, poradili bychom lépe. Základ je samozřejmě ve vymazleným špenátu.

    Já dávám na každou vrstvu špenátu plátky sýra ementálového typu a nechávám je po vytažení z trouby alespoň deset minut chladnout, aby sýr trošku zatuhnul. A rozhodně není špatné dát zvlášť orestovat vlašské ořechy a ty do špenátu taky před pečením přidat. Bylo by to určitě skvělý i s piniovýma oříškama.
    RUFO
    RUFO --- ---
    VECTOR: Ke gulasi ? Chleba. Dobry bezlepkovy chleba.
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Prosím, jak na špenátové lasagne? To co sem vytvořila sice jde, ale ráda bych lepší..
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DEVIL: Když si vezmeš, že guláš a nihari mají vlastně podobný základ, tak ta rýže taky celkem dává smysl.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja mam rejzi s gulasem moc rad. nesmi to bejt ale parboiled uncel bens! takova vonava jasminova nebo basmati! jak sou ty rejze hrubozrny, tak pekne nasajou stavu a to je pak neco
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Gulas s ryzi mi evokuje klasiku jidelen. Mexicky gulas. s ryzi a posypany sejrem. Taky to u vas aplikovali? Prislo mi to vzdycky jako naprosto silena kombinace, ale mel jsem to vlastne docela rad :-)

    Jinak ja bych osobne preferoval brambory. Nebo nejaky pyre - brambory+celer treba.
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    WILDENBURY_SQ: taky super nápad v předchozím tipu mi chyběl ten jogurt :) díky!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: Případně tvaroh / jogurt nahradit lučinou, pak je ale určitě třeba naředit třeba tím vínem. Osvědčilo se mi fakt suché a spíš nevýrazné, určitě ne pálavu :)
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    GUDRUN: super nápad! Díky
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ZOBECEK: tvaroh / bily jogurt 1:1 (200 ml a 200 ml), 2 minuty vařený žloutek, sůl, pepř, 100-200 g čerstvých listů česneku podivného / medvědího. Klidně šlehačem na nízké otáčky až skoro do pěnové konzistence, pokud chceš řídší, lze naředit suchým bílým.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VECTOR: Já ke guláši ráda klidně i rýži. Ale kromě přirozeně bezlepkovejch potravin (už zmiňovaná polenta, pohanka nebo brambory) se dají i bezlepkový knedlíky nebo bezlepkový těstoviny.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZOBECEK: korozot, nebo se tomu rika pry budapestska pomazanka, tvaroh s cervenou paprikou a cibulkou, trochu doredim mlekem... slo by?
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    Prosím máte někdo nějaký osvědčený sýrový/jogurtový dip k syrové zelenině (mrkev, řapíkatý celer, kedlubna)? Nechce se mi dělat jen např. zakysanka s česnekem (česnekový budou jednohubky). Díky!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    THEODORT: Ale to se fakt nikdo nesmi koukat :-D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    VECTOR: máme rádi guláš s rýží nebo pohankou...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    VECTOR: Bramborovy knedliky z bezlepkovy mouky (skoro jakykoli, kukuricna worx just fine).
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LUCIASHECK: a kdyz se nikdo nekouka tak vsechno smichat dohromady? (jen tipuju)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VECTOR: moje guilty pleasure je guláš se šťouchanejma bramborama s jarní cibulkou
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    VECTOR: Polenta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam