• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    NOLONGERTHERE: DEVIL: MIST: diky moc)
    MIST
    MIST --- ---
    ZOOEY: med nebo maple syrup
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZOOEY: muzes zkusit agave syrup. ten je nerafinovanej. muzes zkusit nejak redukovat do vic hneda, ale vzhledem k tomu jak je sladkej, asi to bude lehce riskantni co se tyce rychlyho paleni se..
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZOOEY: V jakékoli zdravé výživě ti prodají sladěnku, to je to. Jinak pokud se jedná o pekařské recepty, ještě se někdy řeší enzymaticky aktivní slad, ale tohle je spíš na chuť a barvu - tzn. klidně nahraď medem, pokud jde o nálev na bagely třeba, tak se fakt hodí ta sladěnka nebo hodně tmavý cukr, medu je škoda. Do žitňáků místo vody silné (tmavé) pivo a lžičku medu.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    sim, nevedel by nekdo, cim lze nahradit v receptu (idealne z kombinace dostupnych zakladnich surovin) barley malt syrup? (teda krome melasy, lyle's atd.)? podle slozeni je to ca 65 proc maltoza, 30 karbohydraty slozite + (nejaky protein). nejaky trtinovy nerafinovany cukr jako je demerara + tekutina+ nejak zredukovat? tmavy pivo..?)) diky!
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    GUDRUN:
    WILDENBURY_SQ:
    tak musím dát zpětnou vazbu (i když s týdenním zpožděním) - nakonec jsem udělala "budapešťskou" jen sem použila lučinu a ředila jogurtem. Byla moc dobrá, ale největší úspěch měl dip z nivy (utřít nivu se zakysanou smetanou, sůl, pepř, trochu mušk. oříšku). Díky ;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    BEBERA: presne tak nejdriv se mozna budou xichtit (kdyz jim to popises) ale ja uz mam prave ozkouseno i na starsi generaci ze je tim velmi prijemne prekvapena.... ono to nakonec neni zas tak daleko (co do chuti a struktury) od omacek ktere delame u nas.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    JESSE_MORENO: dík, to je skvělý tip. Ze začátku jsem si říkala, jestli mátová omáčka nebude na konzervativní strávníky moc, ale aspoň bude mít babička s dědou nový zážitek :)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    JESSE_MORENO: tohle

    Jamie Oliver Roast Shoulder of Lamb
    https://www.youtube.com/watch?v=lhWIrf-9_gw
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    BEBERA: jo kotlety se delaj naruzovo... asi je muzes udelat i vic ale je to to same co s hov. steakem tzn. spravne to rozhodne neni...

    jestli si chces bejt jista vysledkem tak bych naopak sahl po levnem prednim (plec) dal ho do pekace se zeleninou a bylinkama poradne prikryl nekolika vrstvama alobalu aby zadnej vzduch nemohl utect ven a dal do trouby rozpalene na max a hned stahl na 150 stupnu. Takhle podle velikosti masa neco mezi 3 a 4 hodinama a bude to krasne rozpadave ale ne suche... dobrota a jednoduchy jen to trva.

    mrkni na recept jamieho olivera ze serie Jamie at home dil Lamb (jehneci) dela to tam s teplou matovo kaparovou omackou a stouchanou korenovou zeleninou a je to fakt pecka
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Artycoky. Nejaky vychytavky?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNNA: dík, asi taky nechám péct dlouho při nízké teplotě, to je taková jistota...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALO: tak to bylo v Tescu..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BEBERA: Peču pomalu bez přidané vody pod dobře přiléhající poklicí v přiměřeně velké nádobě (nejradši jenom rozmarýn, česnek a sůl, teplotu trouby kolem 150°, 4-6 hodin - podle toho, jaký mám kus masa), ve finále nechám dojít kůrku pod grilem.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: Díky. Podle fotky vypadá maso well-done, bylo to měkké? Takovéhle kotletky jsem měla vždy v restauraci uvnitř skoro krvavé...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mne se ted osvedcily docela ty jehneci kotletky, ale uz narezany ... nepeceny v kuse, jen minutky na panvi
    ale to chce fakt kvalitni jehneci, mlady, s mene tukem
    tyhle konkretne uz byly nalozeny z MarksSpencer (rozmaryn, citron, olej +-), ale delaly se fakt chvilku
    [ KASUMI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    anebo jsem delala hrbet
    [ KASUMI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    mela jsem krasny cisty kusy masa .. ale zaboha si nepamatuju recept :/ nekde jsem to googlila
    pocitam, ze jsem to opekla na panvi a pak 10-15 minut pekla v troube..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: ještě nemám, teprve budu objednávat podle zvoleného receptu...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BEBERA: a jakej kus masa mas? co budes delat? kotletky? plec? raminko.. ?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Chystám velikonoční menu pro větší rodinu a potřebovala bych ultimátní recept na pečené jehněčí, jde mi hlavně o postup. Našla jsem vícero receptů a často se shodují v poměrně krátké době pečení. S pečením jehněčího nemám moc zkušeností, děláme jej jen pomalu dušené a maso je vynikající a měkké. Nerada bych měla vysušenou žvýkačku, na druhou stranu rare a medium rare by u babičky s dědou určitě neprošlo...
    SALO
    SALO --- ---
    VECTOR, VENIKA, DAWIDOS: vdaka za tipy, obehnem si to. :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    SALO: Sapa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam