• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HUGGI: ve špajzu na podlaze v bedýnce

    MOODYCAT: rajčata by se tam údajně dávat neměla, ztrácí chuť. A cibule taky ne, protože zas údajně nachytá všechno špatné, co v lednici je
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HUGGI: Já mám všechno v lednici v těch boxech dole, ale já jsem chronický dávač věcí do lednice. Přitom jsem někde četla, že určité druhy ovoce do lednice správně nepatří. Budu ráda za nějakou osvětu :).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Jakym zpusobem doma uchovavate zeleninu a ovoce? Resim novou kuchyn a prremejslim jak to prakticky vyresit..
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    nechcete posledních pár příspěvků vkládat spíše do auditek typu Babica apod. a nezaneřáďovat toto? Hořticí nikdo z přítomných žádnou inspiraci nezíská.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IDENTITY: to je fakt - vzhledem k tomu, že žádná taková potravina se u nás neprodává, zřejmě to je ta tajná ingredience, co z blafu vyrobí lahůdku ;)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PEPITO: hořTicí, prosím!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To nic, ID Sleepless se probudilo ze zimního spánku a teď posílá random pičoviny do úplně všech klubů na Nyxu.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    SLEEPLESS8: Trochu mi to připomíná dort, co pekli pejsek a kočička. Obzvlášť kombinace zeleninového leča s paprikou a rajčaty je pro mne poněkud záhadná,..a s tou hořčicí a kečupem to misí být kulinářský orgasmus :-)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    87HIGHFLYER: a zcela zapomel na zasypani ajdamkem...
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    BRUKEV: na jare normalni? kupuj si je az po sklizni, s 1/3 cenou
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SLEEPLESS8: tady nevyhraješ:/ Navíc furt málo vegety a sojovky, sorry
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    1kg párků, olej, zeleninové lečo, cibule, papriky, rajčata, sůl, pepř, kečup, hořtice příloha chleba nebo brambory

    Párky nakrájíme rozložíme je do pekače, který si vymažeme olejem.Na párky pokládáme lečo, cibuli na kolečka, papriky nakrájené a rajčata, přidáme sůl, pepř, trochu kečupu, hořtice a dáme zapéct.Pečeme zhruba půl hodiny.Vynikající a rychlý oběd nebo večeře. Ještě je do toho dobré černé pivko. Je to fakt mňamka.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUCIASHECK:
    MACHALIK: Díky moc.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: jj, ja na to cumel, nejaky hipster prede mnou si v kšeftě kupoval kus chleba, tuňáka, salát a dve papriky. Ty papriky ho staly asi 60 korun a ja nechapal, jestli je to jako cena za celej nakup s nejakou slevou nebo co... :)

    Jeste, ze paprika neni bazalni soucasti moji stravy a jsem schopen ji substituovat cimkoli jinym barevnym.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: podle mě se teď papriky teprve začínají pěstovat, takže jsou jakoby vzácnější. Ale to mi pořád nejde do hlavy, proč chtěj za kilo červených paprik 119kč a zelených 99kč. Každopádně je přece i spousta jiné zeleniny, která má teď sezónu
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Může mi někdo vysvětlit, proč se barevná paprika tak zvedla s cenou? Včera už jsem fakt nevěřícně kroutil v krámě hlavou, jedna paprika okolo 28 Kč, šílené, se nedivím, že lidi radši žerou salámy.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: já kuřeti nacpu pod kůži plátky másla a pak už na něj nesáhnu.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    zpravidla kure delam vrchem dospod a v puli otocim
    anebo ho prikryju alobalem a ke konci alobal sundam kvuli dopeceni kuze. to je lepsi na vetsi ptaky co se blbe otacej kdyz maj pres 100°
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MOODYCAT: Když posolíš kůži, tak je bezvadně křupavá, a když ji polejváš, tak ona rozbředne. Úplně jsem přestal polejvat kuře. Strčíš a vyndáš, jo, případně polejváš jen mastným (pomastíš kostkou másla), aby se to smažilo, nikoli vodou/výpekem.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MACHALIK: Pro kuchařský dementy - během pečení s tím kuřetem nic neděláš? Žádný polejvání něčím nebo tak? Prostě strčíš a za nějakou dobu vyndáš? Díky.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: dík za tip:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jinak k tý ředkvi - já donedávna ani nevěděl že se tepelně upravuje, jedli sme to vždycky syrový. Dobrá zelenina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam