• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nekde byla takova pekna fotka, jak vypada drez po myti masa :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    TOOMIX: http://life.ihned.cz/...k-pripravit-stavnaty-steak-zapomente-na-olej-v-panvi-pripravujte-ho-na-sucho

    QIWAS: toto nechapu. odstepky kosti, necistoty ? vakuovany maso ? nic takovyho tam nikdy nebude. a NE, nikdy jsem ZADNY hovezu maso od reznika, nebo vakuovany NIKDY neomyl.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Omývat kuře? Záleží na tom, jak je balené, říká Vaněk | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...k-je-balene-rika-vanek-fbt-/dobra-chut.aspx?c=A130829_125033_dobra-chut_ape
    QIWAS
    QIWAS --- ---
    HENNYVILLE: Tak to je v pořádku.)
    Je to zvyk, který dělám s každým masem. Nesu si ho od dětství, měli jsme přes deset let polotovary a všechno se řezalko a bouralo u nás. Mohly by být v masu odštěpky kostí, případně nečistoty. Někdy se to stane. Tuhle odpověď jsi, předpokládám, čekal.
    Proč by se to podle tebe tedy dělat nemělo u masa používaného na steaky? Nebo ty neomýváš žádné maso, co si domů od řezníka doneseš?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    QIWAS: no, me by zajimala tahle vec : "Začněme tím, že si jednotlivé kusy masa opláchneme"
    dal jsem to necetl, ale to umejvani masa me zajima. Proc ?
    QIWAS
    QIWAS --- ---
    HENNYVILLE: Koukám, že milovník pupků.. A v čem je problém?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    QIWAS: to je tvuj blogysek nebo tvuj recepticek ?
    QIWAS
    QIWAS --- ---
    Ideální věc při vedrech co nasytí i chlapy!
    P.S.: Vyzkoušeno a potvrzeno!.)
    Flank steak na salátu s červeným zelím, jablky a zázvorovou zálivkou

    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Má budoucí pec bude mít i tuhle fíčuru :)
    Ale na ty prodávaný jsem asi měla mimořádnou smůlu, chutnalo to jak vysušený rohlík sypaný cukrem se skořicí. Jsem holt zmlsaná tetuškou Kukovie.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    salmorejo uz tady probehlo, jen ho pripominam, protoze na tyhle vedra je to genialni jidlo. studena rajcatova polevka, ktera osvezi, zasyti a uzasne chutna.

    jeden z receptu: http://jamon.cz/jamon/61-salmorejo

    mam k tomu 2 vychytavky:

    1/ jedno varene vejce rozslehat do polevky
    2/ pridat poradnou spetku kuminu

    k vareni vajec: koho bavi food lab, tak kenji tam ma legracni prispevek o vareni vajec. http://www.seriouseats.com/2014/05/the-secrets-to-peeling-hard-boiled-eggs.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: tak on i ten prodávaný není špatný. Ale mnohem lepší než v peci, je to nad uhlíky. Viz každá příručka táborníka a hadi na klacku ;-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Ale klasický trdelník, s dostatečným množstvím másla, žloutků a vlašáků, ten je rozhodně jiná liga neý ty podivnosti z trhů.
    Příští rok už na něj budu mít adekvátní pec, takže se bude trdlit pořádně. (a ve vaší Zastávkové chlebové peci by to myslím mělo jít taky)
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: tak ona mluvila o trdelce ( vysloveno podivne), to neslo ani vygooglovat a ze to koupila v Praze a jak to bylo dobry, vubec jsem nevedela o cem je rec.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIST: tak trdelník s českou tradicí nemá nic společného, fskutčnosti jde o maďarsko-slovenskou záležitost, která díky příznivému poměru náklady/prodejní cena ovládl "staročeské trhy".
    MIST
    MIST --- ---
    VENIKA: promin, uz jsem dotaz smazla, ano - to je ono, Fester mi uz taky dal link na trdelnik.
    Tady se tomu rika chimney cake a byla jsem uplne zaskocena, ze nevim, co se u nas doma v Praze prodava :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ty soba nudle jsou super!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a letní závitky!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ZUZKAOU: je mi to jasny, to bylo hlavne kvuli ostatnim :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    THEODORT: aha - přiznám se, že jsem ho moc nečetla, jen jsem našla nějaký, co vypadal rozumně, chlodník dělám tak nějak od oka. Ten dadalův postup vypadá moc dobře, to zkusím příště.

    Jo a zítřejší večeře bude soba nudle nastudeno.

    Zaru Soba Recipe - Japanese Cooking 101
    https://www.youtube.com/watch?v=l8BCDXkwHwI
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ZUZKAOU: hele ten recept na cholodnik je nejakej divnej.. chybi tam jarni cibulka, brambora, repa se normalne strouha a nedela se onanie rozdel na 3 tretiny a cast rozmixuj a janevimco blabla, a vajicka nejsou na ozdobu ale jako podstatna cast polevky - zloutky se roztiraj do zakladu a bilky nasekat na co nejjemnejsi kousky, az pak je to genialni..

    asi jako tady..

    http://www.dadalovakucharka.cz/pol/polr0190.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam