• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    MYRTHIE1: Houman je přes tohle borec. Takovej lepší Pohlreich.. Já bůček bohužel nejím.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MYRTHIE1: my sme ho robievali nakrajany na platky, dobre prerasteny. Hlavne starsie rocniky si ho pochvalovali ze ho nemusia moc kousat :-)
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Poradíte mi jak na bůček na grilu? A tim myslim jak marinádu, tak jak na něj vlastně..dík
    REONA
    REONA --- ---
    TRISSIE: Na Ohradě (Žižkov), ale už to bude dýl. Podívám se, až tam zase zajdu, jestli je stále mají.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REONA: v kterém a jak dávno? V našem už je nemají :-(
    REONA
    REONA --- ---
    TRISSIE: V v Lidlu jsem kupovala dinosaury do polevky, ale jak jsou na tom kvalitativne neposoudim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: toho ottholengiho zkusím a asi i pro kozí jogurt kvůli tomu zaju, to vůbec nevypadá zle.

    Cukety miluju jen tak opečené na másle (plátky nebo nudličky), buď jen jako přílohu a nebo do těstovin

    http://food52.com/blog/13318-a-zucchini-spaghetti-people-have-tried-replicating-for-decades
    Your New Summer Pasta: Orecchiette with Zucchini, Tomato, and Ricotta
    http://food52.com/blog/10784-your-new-summer-pasta-orecchiette-with-zucchini-tomato-and-ricotta


    Případně Ruhlmanovu cuketovou polívku - ale teda je ještě lepší z vývaru, než jen z vody http://ruhlman.com/2012/08/zucchini-soup-recipe/

    Další verze co s cuketou - nakrájet na tenoučké plátky, opéct na másle a zalít vejci a udělat omeletu. Přidáním dobrého sýra se nic nezkazí.

    Určitě to půjde do quiche a nebo na pizzu http://food52.com/recipes/22777-zucchini-pizza-with-olive-vinaigrette

    Docela fajn jsou cuketové matjesy - http://www.dadalovakucharka.cz/zele/zeler0218.html

    A tohle bude super - nastrouhaná cuketa dušené s cibulkou a česnekem v dostatku másla/olivového oleje jako pomazánka http://food52.com/blog/7500-jennie-cook-s-zucchini-butter (vyrobím to z nejbližší cukety co potkám)

    Julie je zapéká s rýží (to budu muset zkusit)
    Julia Child's Tian de Courgettes au Riz (Zucchini Tian) Recipe on Food52
    http://food52.com/recipes/18672-julia-child-s-tian-de-courgettes-au-riz-zucchini-tian


    další spousta receptů http://www.buzzfeed.com/rachelysanders/delicious-ways-to-use-zucchini-recipes#.uxKNnl8pY

    A teda letos budu experimentovat s kvašenejma cuketama (buď malé jako okurky a nebo velké s nastrouhané kořením na relish)
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: a jeste jsem nasla http://www.goodmoodspoon.com/2013/10/kvetakovy-kolac-s-orechy-citronovym.html

    Prolistuj si ty dva blogy a urco neco najdes.
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: http://zezahradydokuchyne.blogspot.cz/2015/07/kvetak-jako-kuskus.html
    ale nezkousela jsem,jen mi to ted bodlo do oka. Ja delam jeste kvetak tak,ze ho nejdriv uvarim do polotvrda,pak tak rozdrtim vidlickou,dam do zapekaciho pekacku a nato naleju besamelovou omacku a tvrdy syr,zapecu,priloha bageta a salat a vseci to milujou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    což mi připomíná, že jsem se chtěla zeptat - kde koupit těstoviny (ať už polévkové, nebo normální) veselých dětských tvarů (a současně alespoň nějaké ucházející kvality)?
    V Tescu mají trojbarevná zvířátka a obyčejné kosmické, ale tím to hasne - jinak ani písmenkovou zavářku do polévky :-(
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    Já cukety nejím tak neporadím:/
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BRUKEV: Mě se nepříčí cuketa, jen některé způsoby její přípravy. A když je cukety hodně, je možnost vyzkoušet i nezvyklejší recepty.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: jenže ono se člověku většinou příčí to jíst v jedné konkrétní úpravě, ne jíst tu konkrétní surovinu...

    já třeba takhle v létě hledám nové recepty na brokolici a květák. "mimo sezónu" je koupím jednou za měsíc nebo za dva, tak si nikdo ani nevšimne, že točím dva recepty na květák a tři na brokolici, protože všechny jsou rodinou velmi oblíbené, ale teď v létě, když koupím jeden květák a jednu brokolici za týden (protože jsou v sezóně, levné a v nejlepší kvalitě), tak holt ten brokolicový nákyp poleze nejdýl třetí týden taky každýmu i ušima, jakkoli v prosinci se po něm mohou utlouct.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BONEMINA: s Máchalem se ne vždy shodnu, ale v tomto mu dávám za pravdu. Často se tu objevují dotazy, co s potravinou, které má někdo kvanta a už se mu to skoro i příčí jíst. Než se mořit s přípravou, je mnohdy lepší to radši rozdat, nejíst, dát zvířatům.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MACHALIK: Já vím, že ty nerad zahrádkaření a věci s tím související. Ale když už to vyrostlo, příčí se mi hodit to jen tak na kompost.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Taky je vzdy moznost to nejist...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DEVIL: Díky, ale ty první dva recepty jsou jen variace toho, co dělávám a zvlášť ty cuketový placky už nemůžu ani vidět. Ta musaka ale zní dobře.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BONEMINA: ja delam cukynovy placky (jako bramborak), jen ty nastrouhany cukety zasypes soli a promichas a nechas odstat a pak z toho vymackas tu vodu. kdyz sem bydlel u babicky a hral si na totalniho zida, tak sem i tu vymackanou vodu slil do zejdliku, zpenil cibuli, dal cesnek, pridal vodu z cukyna malinko zajiskoval a pridal trochu smetany a mlika. do toho sme pak ty cukynovy placky namaceli :)
    pak zapejkany cukyny - podelne rozkrojis, vydlabes duzninu, smichas s nakou strouhankou a necim co mas rada/co dum dal, posypes nakym tvrdym sejrem a peces do upecena.

    taky sem delal falesnou musaku - na kolecka nakrajis, nasucho upeces ochuceny v troube, a pak stridas cuketovy kolecka, na kolecka uvareny brambory a vareny mlety (ja daval 30% vepr, 70% hov a delal sem z toho spis takovej ragout) a nakonec jen prelejes omackou mornay/besamelem a upeces.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Cuketová kalamita je tu a běžné způsoby přípravy mi už lezou i ušima. Po internetech jsem potkala recepty na cuketový "baba ganuš", kde se vpodstatě jen vymění lilek za cuketu. Dělal jste to někdo? Jednu opulentní verzi jsem našla i od Ottolenghiho, ale kozí jogurt ani rokfór se mi do toho dávat nechce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam