• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BRUKEV: Mě se nepříčí cuketa, jen některé způsoby její přípravy. A když je cukety hodně, je možnost vyzkoušet i nezvyklejší recepty.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: jenže ono se člověku většinou příčí to jíst v jedné konkrétní úpravě, ne jíst tu konkrétní surovinu...

    já třeba takhle v létě hledám nové recepty na brokolici a květák. "mimo sezónu" je koupím jednou za měsíc nebo za dva, tak si nikdo ani nevšimne, že točím dva recepty na květák a tři na brokolici, protože všechny jsou rodinou velmi oblíbené, ale teď v létě, když koupím jeden květák a jednu brokolici za týden (protože jsou v sezóně, levné a v nejlepší kvalitě), tak holt ten brokolicový nákyp poleze nejdýl třetí týden taky každýmu i ušima, jakkoli v prosinci se po něm mohou utlouct.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BONEMINA: s Máchalem se ne vždy shodnu, ale v tomto mu dávám za pravdu. Často se tu objevují dotazy, co s potravinou, které má někdo kvanta a už se mu to skoro i příčí jíst. Než se mořit s přípravou, je mnohdy lepší to radši rozdat, nejíst, dát zvířatům.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MACHALIK: Já vím, že ty nerad zahrádkaření a věci s tím související. Ale když už to vyrostlo, příčí se mi hodit to jen tak na kompost.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Taky je vzdy moznost to nejist...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DEVIL: Díky, ale ty první dva recepty jsou jen variace toho, co dělávám a zvlášť ty cuketový placky už nemůžu ani vidět. Ta musaka ale zní dobře.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BONEMINA: ja delam cukynovy placky (jako bramborak), jen ty nastrouhany cukety zasypes soli a promichas a nechas odstat a pak z toho vymackas tu vodu. kdyz sem bydlel u babicky a hral si na totalniho zida, tak sem i tu vymackanou vodu slil do zejdliku, zpenil cibuli, dal cesnek, pridal vodu z cukyna malinko zajiskoval a pridal trochu smetany a mlika. do toho sme pak ty cukynovy placky namaceli :)
    pak zapejkany cukyny - podelne rozkrojis, vydlabes duzninu, smichas s nakou strouhankou a necim co mas rada/co dum dal, posypes nakym tvrdym sejrem a peces do upecena.

    taky sem delal falesnou musaku - na kolecka nakrajis, nasucho upeces ochuceny v troube, a pak stridas cuketovy kolecka, na kolecka uvareny brambory a vareny mlety (ja daval 30% vepr, 70% hov a delal sem z toho spis takovej ragout) a nakonec jen prelejes omackou mornay/besamelem a upeces.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Cuketová kalamita je tu a běžné způsoby přípravy mi už lezou i ušima. Po internetech jsem potkala recepty na cuketový "baba ganuš", kde se vpodstatě jen vymění lilek za cuketu. Dělal jste to někdo? Jednu opulentní verzi jsem našla i od Ottolenghiho, ale kozí jogurt ani rokfór se mi do toho dávat nechce.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: lol, podle minusek za naprosto standartní příspěvek začínám mít poměrně silnou fanouškovskou základnu, to je milé :) Ke stalkerovi se nejspíš přidali další dva kamarádi.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HOUMAN: to ma hloubku!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    HOUMAN: tohle je zatim nejlepší
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Bramborec loupat jen kdyz venku pada krupec jinak jist a rano na lacno zapit syr piskem z pouste od reky kde kopyta sov sahaj az po mraky na nebe bez tebe lit tak jako jit nemit zrnko krasy u sebe nalit syta plnou pravdu
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOODYCAT: pánvy!
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    Já brambory nejím tak neloupu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HENNYVILLE: Ale musíš je nechat nejdřív prudce zatáhnout na pánvi.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    BRUKEV: Jak kdy a jak na co:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: já tušil, že se najde rejpal. Ano, taky mi v některých jídlech ta slupka vadí. Ale překousnu to, bo to beru jako daň za to, že mám možnost sezonní odlišnosti v chuti. Nechtělo se mi nad anketou moc meditovat, proto jen dvě možnosti.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SARGO: ale dělá:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: trochu záleží co s nima chce člověk dělat...
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRUKEV: Ts ts ts. Návodné tendenční možnosti odpovědí, to se přece v anketách nedělá! :-P
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---

    Loupete nové brambory?

    66 hlasy od 66 respondentů

      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam