• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BRUKEV: Mě se nepříčí cuketa, jen některé způsoby její přípravy. A když je cukety hodně, je možnost vyzkoušet i nezvyklejší recepty.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: jenže ono se člověku většinou příčí to jíst v jedné konkrétní úpravě, ne jíst tu konkrétní surovinu...

    já třeba takhle v létě hledám nové recepty na brokolici a květák. "mimo sezónu" je koupím jednou za měsíc nebo za dva, tak si nikdo ani nevšimne, že točím dva recepty na květák a tři na brokolici, protože všechny jsou rodinou velmi oblíbené, ale teď v létě, když koupím jeden květák a jednu brokolici za týden (protože jsou v sezóně, levné a v nejlepší kvalitě), tak holt ten brokolicový nákyp poleze nejdýl třetí týden taky každýmu i ušima, jakkoli v prosinci se po něm mohou utlouct.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BONEMINA: s Máchalem se ne vždy shodnu, ale v tomto mu dávám za pravdu. Často se tu objevují dotazy, co s potravinou, které má někdo kvanta a už se mu to skoro i příčí jíst. Než se mořit s přípravou, je mnohdy lepší to radši rozdat, nejíst, dát zvířatům.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MACHALIK: Já vím, že ty nerad zahrádkaření a věci s tím související. Ale když už to vyrostlo, příčí se mi hodit to jen tak na kompost.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Taky je vzdy moznost to nejist...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DEVIL: Díky, ale ty první dva recepty jsou jen variace toho, co dělávám a zvlášť ty cuketový placky už nemůžu ani vidět. Ta musaka ale zní dobře.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BONEMINA: ja delam cukynovy placky (jako bramborak), jen ty nastrouhany cukety zasypes soli a promichas a nechas odstat a pak z toho vymackas tu vodu. kdyz sem bydlel u babicky a hral si na totalniho zida, tak sem i tu vymackanou vodu slil do zejdliku, zpenil cibuli, dal cesnek, pridal vodu z cukyna malinko zajiskoval a pridal trochu smetany a mlika. do toho sme pak ty cukynovy placky namaceli :)
    pak zapejkany cukyny - podelne rozkrojis, vydlabes duzninu, smichas s nakou strouhankou a necim co mas rada/co dum dal, posypes nakym tvrdym sejrem a peces do upecena.

    taky sem delal falesnou musaku - na kolecka nakrajis, nasucho upeces ochuceny v troube, a pak stridas cuketovy kolecka, na kolecka uvareny brambory a vareny mlety (ja daval 30% vepr, 70% hov a delal sem z toho spis takovej ragout) a nakonec jen prelejes omackou mornay/besamelem a upeces.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Cuketová kalamita je tu a běžné způsoby přípravy mi už lezou i ušima. Po internetech jsem potkala recepty na cuketový "baba ganuš", kde se vpodstatě jen vymění lilek za cuketu. Dělal jste to někdo? Jednu opulentní verzi jsem našla i od Ottolenghiho, ale kozí jogurt ani rokfór se mi do toho dávat nechce.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: lol, podle minusek za naprosto standartní příspěvek začínám mít poměrně silnou fanouškovskou základnu, to je milé :) Ke stalkerovi se nejspíš přidali další dva kamarádi.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HOUMAN: to ma hloubku!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    HOUMAN: tohle je zatim nejlepší
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Bramborec loupat jen kdyz venku pada krupec jinak jist a rano na lacno zapit syr piskem z pouste od reky kde kopyta sov sahaj az po mraky na nebe bez tebe lit tak jako jit nemit zrnko krasy u sebe nalit syta plnou pravdu
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOODYCAT: pánvy!
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    Já brambory nejím tak neloupu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HENNYVILLE: Ale musíš je nechat nejdřív prudce zatáhnout na pánvi.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    BRUKEV: Jak kdy a jak na co:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: já tušil, že se najde rejpal. Ano, taky mi v některých jídlech ta slupka vadí. Ale překousnu to, bo to beru jako daň za to, že mám možnost sezonní odlišnosti v chuti. Nechtělo se mi nad anketou moc meditovat, proto jen dvě možnosti.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SARGO: ale dělá:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: trochu záleží co s nima chce člověk dělat...
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRUKEV: Ts ts ts. Návodné tendenční možnosti odpovědí, to se přece v anketách nedělá! :-P
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---

    Loupete nové brambory?

    66 hlasy od 66 respondentů

      JOHNNY_BOSCO
      JOHNNY_BOSCO --- ---
      Já kuře nejim.
      RISINA
      RISINA --- ---
      HENNYVILLE: Copak vitamínů, ale toho tuku - proto se u nás kůže odjakživa dává tatínkovi :-))
      HENNYVILLE
      HENNYVILLE --- ---
      MACHALIK: ja sem zase slysel, ze na Ukrajine se ani neskubou. Prej sou pak vic stavnaty.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      U nás doma se dycky loupalo. Nemuselo se pak mejt.
      HENNYVILLE
      HENNYVILLE --- ---
      MACHALIK: neni ve slupce nahodou nejvic vitaminu ?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Loupete někdo kuře?
      HENNYVILLE
      HENNYVILLE --- ---
      Cca 80g/porce. Stejně jako když děláš rýže.
      RISINA
      RISINA --- ---
      SOS - kolik bulguru se počítá na jednu porci? Chci ho udělat jako přílohu ke kuřeti na zelenině, jsme 4. Staří čtvrt kila, jako bych dělala třeba rýže?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam