• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: vyzkoušela jsem mama ganoush - tedy cuketovou pomazánku - je to skvělé. Nedělala jsem celého toho ottolenghiho, ale měla jsem zrovna po ruce kozí žervé, tak jsem ho tak kus vrazila

    Na gril cuketu v celku, pak rozmašírovat s česnekem, tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou a trochou kozího žervé/jogurtu + sůl a pepř.

    Skvělé to je. Ta koza tam moc pěkně ladí, i když ještě rokfór si do toho úplně představit neumím
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kuřecí řízek s nudlema? No to se nedivím, že tě to už nudilo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    meli jsme kureci rizky ke zpracovani vcera, ale uz me nudilo to delat porad s nudlema nebo jen na rychlo na panvi s nejakym korenim, tak jsem otevrela hazanku a nechala se inspirovat (ona to tam ma s petrzelkou)

    kureci prso na citronu a mate
    dve kureci prsa jsem rozrezala na cca 6 rizku - slo o to udelat z toho tenke rizky
    ty jsem rychle osmazila kazdy cca 1 minutu (30s a 30s kazda strana) v olivovem oleji s ghi, dala na talir, osolila, opeprila
    do vypecku jsem nalila stavu z1,5 citronu, nasekanou matu, osolila a trochu nechala probublat
    pak jsem tam vratila ty rizecky a jeste je v tom cca 2-3 minuty tocila, prihodila jsem orech masla, vypla sporak a nechala dojit, pote dosolila
    k tomu kuskus se zeleninou, salat s pomeranci a byl to celkem lehky letni obed..
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    GILLIATT: tak to me ani nenapadlo hledat :-) diky
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    JAZDA: Tady budou vědět nejlépe: [ REMOSKA ...recepty, tipy & triky ]
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: Žlutá kukuřičná mouka a grits není to samý. Grits jsou z hominy, vápněný kukuřice. Z toho žlutýho se dělá kukuřičnej chleba, obalujou se v tom věci na smažení a tak.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TABBY: Do sekané dávám trošku hořčice, nadrobno nakrájený špek a na velmi drobno nakrájené rohlíky rozmočené v troše mléka.
    Do karbanátků přidávám jen koření, popř. zeleninu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: dopadlo to dobre, diky
    jen jsem nemela polohrubou, dala jsem kelimek hladke a dosla hladka, tze byl kelimek hladke a kelimek hrube, polovina cukru, navic 1 vanilkovy cukr a pekla jsem to asi 30 minut.. s ostruzinama
    diky :)
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Případně https://www.facebook.com/groups/pecenivsehodruhu/ - spousta moc dobrých receptů.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Nejsem fanda mrazenych veci. Zkusim ten kolac..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: případně, pokud máš vhodné ovoce a nanukové formičky, tak rozmixovat 250g ovoce, 1 kelímek jogurtu, 50g cukru a udělat nanuky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Diky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNNY_BOSCO: v Sudetech? Na dobré kafe i na pražské poměry? Nope. Na Zastávce je pochopitelně velká mokka konvička, takže to není tak, že nejbližší kofein je šest kilometrů :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Nemáte někdo prosím tip na nějaký koláč s jogurtem? Mám asi deset kelimku bíle olmy klasické a potřebovala bych to asap spotřebovat. Ď
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    6km na kafe.. Docela daleko
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ultimátní nabídka - hledám dobrovolného kuchaře na víkend (Upeč chleba) do Rychleb. Respektive někoho k mému kamarádovi, jehož slečna je poněkud nečekaně na rizikovém těhotentví a on nechce být sám v kuchyni.

    Požadavky:

    1. přijet na 14.-16.8. do Rychleb
    2. dát dohromady jídelníček a nákupní lístek na víkend pro 15 lidí, dodržet rozpočet (3000 Kč) a organizovat toho mého kamaráda, který chce být hlavně pomocníkem v kuchyni.
    3. být schopný/á si užít víkend na nádherném místě, v táborových podmínkách s velmi příjemným společníkem aka - nebýt pyča.
    4. Kuchyně zahrnuje plynový sporák na bombu, klasická kamna, ohniště a chlebovou pec, nádobí je dostatek, struhadla nejsou úplně marná, nože potřebujete vlastní a hodí se i vlastní prkýnko.

    Při stavění té pece, ve které teď budeme péct jsem vařila já, sama a s chřipkou a šlo to zvládnout zcela v pohodě - jsou to jen dva dny a nepříliš mnoho lidí.

    co za to?

    Peníze nemáme, ale budeme schopni proplatit jízdné. Ale není problém vzít někoho sebou děti/partneři (jen za a pak na Zastávce zůstat delší dobu - až do další neděle. Koupání v lomu cca 700 m, dobré kafe 6 km, na hřeben Rychleb 2 km, lesy hned okolo, Rychlebské stezky 30 km, polská jezera třeba na surfování 15 km.)

    Plus tedy možnost hrát si tou pecí při vaření a na sobotu večer a neděli ráno bude úplně čerstvé pečivo.



    Ve vlastní šťávě: Postav pec, upeč chleba | Ve vlastní šťávě
    http://www.rozhlas.cz/...ave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-postav-pec-upec-chleba--1505860
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    JAZDA: Dělám v ní na chatě pečené cokoliv, neboj se toho, nikdy se mi nestalo, že bych vyhazovala jídlo. Remoska funguje dobře, jen je potřeba hlídat čas a koukat na to...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JAZDA: Kuře, pod něj brambory a kořenovou zeleninu, péct v remosce a ideálně i ze spodu = na plynu. Je to super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam