• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: u mě je to pracovní postižení :D

    Ale podařilo se mi luxusní tursu ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: hele jak je sucho, tak to budou padanky spíš hnít, než plesnivět a to nějakou dobu trvá - přebranejch, důkladně převařenejch bych se nebála. Ale uznávám že mám k mikrobiální kontaminaci dost volný vztah ;-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    URPUTNIK: plíseň a případné toxiny z ní nezabije nic.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    URPUTNIK: kvašení je blbej nápad, protože tím že to může být kontaminovaný, tak to rychleji zplesnivý, než prokvasí. Takže leda pokud bys to pak chtěl přepálit (a to toho máš málo)

    URPUTNIK: vyvař sklenice alepsoň 10 minut a pak do nich nalij horké, rozvařené čatní a zavíčkuj. Pak vydrží klidně rok mimo lednici. A teda dávej to spíš do malých skleniček, aby se to pak nezačalo kazit po otevření.

    Další z variant je meruňkový kečup a hořčice.

    http://fresh.iprima.cz/recepty/merunkovy-kecup (namísto sušených použij čerstvé a patrně to budeš chtít víc dosladit. Vař alespoň 5 minut)

    http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-make-grainy-apricot-mustard.html (dej tam méně vody, když máš čerstvé, ne sušené meruňky)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    AIJA: pred vypeckovanim tak na 3 zavarovacky .. jop, to catni vypada rozumne, jak dlouho to vydrzi? nebo to mam mezi pouzitim schovavat v mrazaku?
    AIJA
    AIJA --- ---
    URPUTNIK:
    A kolik jich teda po vytřídění máš?
    Zkoušela jsem meruňky rozvařit jako na marmeládu a přidat chilli papričky. Chutná mi to k masu...hodně teď grilujeme:-)
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    URPUTNIK: Z doslechu je prý dobré meruňkové čatní.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    a dort se zavrhuje, zena mela ted 30tiny a mame doma 2 cely dorty od babicek :)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    AIJA: to je na to kvaseni? :) ja doufal jestli treba nema nekdo schovany nejaky netradicni recept na neco s merunkama .. co ja vim, treba nejaky peceny maso? strudl? apod .. na knedliky jich je moc, na marmeladu malo (tipuju tak 1 zavarovacka) ..
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    URPUTNIK: já meruňky nejím takže bych si ani žádný nevzal..
    AIJA
    AIJA --- ---
    URPUTNIK:
    Ano, cokoliv:-)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    dostal jsem dneska prepravku bio merunek z nejakyho sadu, ale pac byly sbirany ze zeme (tipuju), jsou nektery docela dost potluceny a nektery zacinaj plesnivet - ty vyhodim .. co se zbytkem? zavarit (tepelna uprava by mohla zabit ty pripadny plisne)? ovocny knedliky? zamrazit a casem sdelat na nejakej kolac/bublaninu? zkvasit? :)
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    E_D: Estrogen nepřidávat..
    E_D
    E_D --- ---
    GEGI: coleslaw - delam tenhle: http://www.topsecretrecipes.com/KFC-Cole-Copycat-Slaw.html
    jen jeste jedna vychytavka a to pouzit ocet s estragonem.
    GEGI
    GEGI --- ---
    ahoj, nemáte tip na něco dobrého ze zelí (hlávka, nedávno vyrostlo na zahrádce). spíš nějaký salát. Díky!
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    BRUKEV: Super, tak to je geniální tip, vezmu jednu i pro sebe :-) díky moc oběma.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DAWIDOS: rozhodně ZUZKAOU:

    Nenech se mýlit tím, že to není lesklý papír se spoustou "vystajlovaných" fotek. Tahle kniha je italské musthave.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: jasně Marcella Hazan.

    Klasická italská kuchyně Hazan, Marcella; Kretschmann, Karin od 229 Kč - Heureka.cz
    http://knihy.heureka.cz/klasicka-italska-kuchyne-hazan-marcella-kretschmann-karin/
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Dokázal by někdo poradit dobrou italskou kuchařku jako dárek pro kamarádku? Je na trhu něco takového?
    HOUMEN
    HOUMEN --- ---
    JOHNNY_BOSCO: Priprava byt jednoducha, zaby nastrouhame na struhadle, zbavime dusi, ktere vypustime, aby se mohly znova vtelit a vratit se jako rajcata na kecup. Pak pridame trochu slastne majonezi, takove po ktere ptaci spivaji a lasice delaji kotrmelce do kopcu hor kde davny predkove tvorili nasi budoucnost, byt nevedoma nenasla cestu do naseho nevedomi a mi z cesty sesli uz dyl snad, narodi se mi had, dam mu jmeno jmen, celou noc oslavi kmen,...ach odpust mi tento odklon, vzdyt jen zaby si chtel uvariti, tedy jednej podle sveho citu a jidlo bude byt smet smrti prach driv nez nas hlad umacka nas v krach...
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    HOUMEN: Dal bych si. Ale recept neznám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam