• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DAWIDOS: rozhodně ZUZKAOU:

    Nenech se mýlit tím, že to není lesklý papír se spoustou "vystajlovaných" fotek. Tahle kniha je italské musthave.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: jasně Marcella Hazan.

    Klasická italská kuchyně Hazan, Marcella; Kretschmann, Karin od 229 Kč - Heureka.cz
    http://knihy.heureka.cz/klasicka-italska-kuchyne-hazan-marcella-kretschmann-karin/
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Dokázal by někdo poradit dobrou italskou kuchařku jako dárek pro kamarádku? Je na trhu něco takového?
    HOUMEN
    HOUMEN --- ---
    JOHNNY_BOSCO: Priprava byt jednoducha, zaby nastrouhame na struhadle, zbavime dusi, ktere vypustime, aby se mohly znova vtelit a vratit se jako rajcata na kecup. Pak pridame trochu slastne majonezi, takove po ktere ptaci spivaji a lasice delaji kotrmelce do kopcu hor kde davny predkove tvorili nasi budoucnost, byt nevedoma nenasla cestu do naseho nevedomi a mi z cesty sesli uz dyl snad, narodi se mi had, dam mu jmeno jmen, celou noc oslavi kmen,...ach odpust mi tento odklon, vzdyt jen zaby si chtel uvariti, tedy jednej podle sveho citu a jidlo bude byt smet smrti prach driv nez nas hlad umacka nas v krach...
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    HOUMEN: Dal bych si. Ale recept neznám.
    HOUMEN
    HOUMEN --- ---
    JOHNNY_BOSCO: Co takhle zabi specialita ?
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    Neco k uvaření?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    HENNYVILLE: Grammar nazi antifa squad? :)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ZUZKAOU: chapu, tim lip :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBEBE: hele našlo se velmi ochotné ID, co mi ho koupilo v Makru a v pondělí si pro něj zajedu. 3l za 90 Kč 6% bílého octa - Vom Fassí by mi bylo líto lít do okurek.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ZUZKAOU: Co nechat si natočit ve Vom Fass?
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    ZUZKAOU: Já bych ti tu makro kartu klidně půjčil.. Ale nemam ji:/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kde v Praze koupím bílý vinný ocet ve velkém balení (tj. alespoň litrová láhev)?

    Makro kartu nemám.
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Do hrbetu se mi zakousl krokodyl vazici temer tunu !
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: ha - zrovna teď něco takového věšela na fb jedna polka

    http://kukbuk.com.pl/przepis/3538,chlodnik-z-ogorkow-i-winogron

    rozmixuje okurky s hroznovým vínem, olivovým olejem a mandlema. Dochutí solí, octem a cukrem a nechá přes noc rozležet. (to nezní špatně, ale ty mandle tam imho má, protože to chce mít veganské a místo nich by tam byla skvělá zakysanka)

    tady pak o něco klasičtější - koukám že poláci v tom jedou ve velkém

    http://filozofiasmaku.blogspot.cz/2013/08/chlodnik-z-ogorkow.html

    Okurky, kopr, jogurt, pažitka, sůl, pepř, olivový olej, citronová šťáva.

    Nasladko s mátou a avokádem

    http://www.jadlonomia.com/2014/06/mietowy-chodnik-z-ogorkow.html

    a naslano s avokádem
    http://food52.com/recipes/23524-chilled-cucumber-and-avocado-soup-with-mango-salsa


    Marta Stewart tam dává bazalku a mátu
    http://www.marthastewart.com/...-and-mint-soup?czone=food/vegetarian-cnt/vegetarian-favorite-recipes


    A pak pochopitelně balkánský tarator (okurka, česnek, jogurt, vlašáky, kopr)
    http://www.recepty.cz/recept/studena-polevka-tarator-13091

    Dobrá inspirace, zítra bude tabouleh, ale okurkovku bych mohla udělat ve čtvrtek. To ochlazení jim nevěřím.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DA_NIELA: ... a z okurky salátovky, pochopitelně, žádná sea cucumber :-)



    87HIGHFLYER: Gazpacho je bezva, ale budu raději, když bude zelená.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DA_NIELA: v gazpachu je okurka, pokud ti nevadí rajčata, volil bych tu, já to mám moc rád. Jinak bych pátral ve španělský kuchyni.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Pronásleduje mě myšlenka na studenou okurkovou polévku. Je sice docela platonická, jelikož jsem ji nikdy ani neviděla, ani netuším, jak má chutnat. Ale něco mi říká, že by to mohlo stát za řeč.

    Znáte někdo osvědčený recept na jedlou studenou okurkovou polívku?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Po precteni prestrelky o houbach jsem si rekl, ze se schvalne mrknu do starejch kucharek, jak se k tomu stavely soudruzky dob minulych.







    RISINA
    RISINA --- ---
    RISINA: Tak nakonec kompromis - půlku jsem uvařila (a rozkrájela) jako klasické knedlíky a z půlky těsta udělala bramborové špalíčky, které jsem šoupla do mrazáku neuvařené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam