• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RYNA: hledej recepty na bílým vině. Žena je tak dělá a jsou skvělý..
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    RYNA: já slávky nejím takže neporadím ale mam kamaráda Slávka tak se ho zeptám ten slávky ji.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RYNA: http://www.seriouseats.com/...pes/2014/11/the-best-moules-mariniere-sailor-style-mussels-recipe.html tady je klasickej recept s tim ze to tam zjemenujou creme fraiche. babicovske rady: kdyz nemas salotky, tak tam dej cibuli. kdyz nemas creme fraiche, tak pouzij povolenej cream cheese. kdyz nemas ten, nedavej tam nic :)
    nebo treba v pestu s testovinama http://www.cooks.com/recipe/kb2na2t5/mussels-pesto-in-sauce.html
    receptu je asi pul druhyho tisice
    RYNA
    RYNA --- ---
    Prosímvás neporadíte mi nějaký recept se slávkami? Rozbil se nám mrazík a rozmrzl téměř kilový pytel, něco jako toto: http://neptundelikates.cz/musle/678-musle-slavky-varene-1-kg.html
    Tak si teď nevím rady, jak takové množství zpracovat, někdo nějaké tipy?
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Se neda varit v tomdle vedru i kdyz uz musim, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    RUTHLESS: ukradeno z NIH :)) ale jak se zbavit toho cukru, to fakt nevim :)

    Jarda Kovář žere hovna
    https://www.youtube.com/watch?v=Z2gvJaSYX7U


    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: zkousim to i tam :-) o tom klubu vim, dla jsem to do obou :-) ale diky!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj!
    mam prosbu. nemuzu mame vymyslet darek k 55. narozeninam a tak jsem se rozhodl, ze ji upecu dort. Je diabetik a ta vlastne zadnej klasickej dort nikdy nedostala. Nechci zadny kolac, chtel bych fakt neco, co vypada jako dort. kdyz budou dve patra, bomba nejvetsi na svete :-)

    Predstavuju si to trochu jako nejakej ala slehackovej, kde misto slehacky bude kremovy syr nebo tak neco... Nemate nekdo neco v repertoaru? dekuju moc!!! je to na to cas, pect to budu pristi patek. Jo a mam na to vicemene jeden den... (ctvrtek navrat vecer a v patek to musim v podvecer odvezt za mamou...)
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Krevety sou super od Bubagump, bys neveril s cim vsim je mozny udelat krevety...
    RYNA
    RYNA --- ---
    ADELHAIDA: já miluju tuhle polévku: http://www.apetitonline.cz/recepty/8277-kokosova-nudlova-polevka.html
    Krevety v receptu nejsou, já jich tam vždy na konci pár házím.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: tabouleh/ rajčata po provensálsku - na olivovém oleji zesklovatě cibulku a česnek (moc obého - alespoň 1 cibuli a 2 stroužky česneku na osobu), do toho přidat na rovníku rozkrojená rajčata s propíchanou slupkou a opéct ze dvou stran, aby pustila šťávu. Posolit, popepřit a přidat děsně moc naskeané petrželky a pažitky a ještě trošku másla na zjemění té omáčky.

    Chce to alespoň 2-3 velká rajčata na osobu. K tomu bílý chléb/bagetu s máslem
    MIST
    MIST --- ---
    MOIRAIN: udelej k veceri steak s chimichurri
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    MOIRAIN: já petrzelku nejím a tak ji do ničeho nedávám.. Takže asi neporadím:(
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOIRAIN: Co do rizota? Na konci, minutu dvě před stažením z ohně přihodit natrhanou petrželku, je to moc dobrý třeba v kombinaci rajčata + mořské plody.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    když už jsme u bylinek, co s hromadou hladkolisté petrželky a svazkem česnekové pažitky, koupila jsem je sice s účelem, ale ukázalo se, že je jich hrozně moc a nechat to shnít nechci, zmrazit je varianta a pesto taky, ale ráda bych je zpracovala v nějakém jídle za čerstva
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    coz mi pripomnelo, nekdo mi desne basnil o kvetaku s salveji, jen posypat a strcit do trouby .. asi se to i soli
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Máte někdo osvědčený recept na krevety v kombinaci s kokosovým mlékem? Něco do thajské kuchyně, ale trochu počeštěný?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GUDRUN: Hodně dobrá věc jsou brambory s bylinkama - brambory (nejlíp nějaké menší) i se šlupkou se jenom omyjou, rozkrájí na klínky a v míse se promíchají s olivovým olejem a spoustou bylinek. Já mám nejradši rozmarýn a tymián, ale už jsem tam dávala i dobromysl a šalvěj a taky to bylo dobrý. Pak se brambory vysypou na plech vyložený pečicím papírem a při cca 180°C se pečou cca 25 - 40 minut. Pozor, brambory doporučuju osolit až po upečení, jinak se pečou dýl a jsou takové svraštělé.

    Tyhle brambory jsou skvělé jako příloha třeba k pstruhovi (tomu se dá taky do bříška narvat štos bylinek), ale dají se jíst klidně i jako samostané jídlo třeba s tvarohovo - bylinkovým dipem. A už dvakrát jsem k bramborám přimíchala do bylinek i pokrájené tofu a upečené bylo taky moc dobré.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Babička dělávala cuketový zelí. Když se dobře ochutilo, nebylo špatný.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: to snese i lepsi file, to je prima!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUDRUN: chtěla jsem ti doporučit bagetu zapečenou s bylinkovým máslem (k salátům geniální i zastudena), ale píšeš, že bylinkové máslo ne-e, tak co třeba rybu po provensálsku?
    na oleji zpěnit cibuli, přidat nakrájená rajčata (nebo konzervu krájených rajčat ve vlastní šťávě), spoustu bylinek, trochu soli a pepře, trochu rozdusit (pokud používáš čerstvá rajčata) a přidat na kousky nakrájenou bělomasou rybu. vařit, než je ryba hotová, podávat s rýží. Dobře snáší ohřívání i mrazení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam