GUDRUN: Hodně dobrá věc jsou brambory s bylinkama - brambory (nejlíp nějaké menší) i se šlupkou se jenom omyjou, rozkrájí na klínky a v míse se promíchají s olivovým olejem a spoustou bylinek. Já mám nejradši rozmarýn a tymián, ale už jsem tam dávala i dobromysl a šalvěj a taky to bylo dobrý. Pak se brambory vysypou na plech vyložený pečicím papírem a při cca 180°C se pečou cca 25 - 40 minut. Pozor, brambory doporučuju osolit až po upečení, jinak se pečou dýl a jsou takové svraštělé.
Tyhle brambory jsou skvělé jako příloha třeba k pstruhovi (tomu se dá taky do bříška narvat štos bylinek), ale dají se jíst klidně i jako samostané jídlo třeba s tvarohovo - bylinkovým dipem. A už dvakrát jsem k bramborám přimíchala do bylinek i pokrájené tofu a upečené bylo taky moc dobré.