• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    BEBEBE:
    Naprudko osmahnout...ogrilovat, a posypat třeba chimichuri nebo adžikou nebo nějakým oblíbeným kořením, česnekem...Dělávám tak i červenou řepu, cukýnu, papriky apod.
    DIVER
    DIVER --- ---
    BEBEBE: maslo/slaninu, parmazan
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BEBEBE: steak? :-D
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Máte tip na něco zajímavýho se zelenýma fazolkama v hlavní roli?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: my dělali v pátek z 1800g masa a 2kg cibule... výsledek je ten, že se včera vyškraboval zbytek k obědu :-D Koeficient výparu (ať už proto, že někdo chodí užírat, nebo proto, že se to brutálně zredukuju) je u guláše enormně vysokej :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    THEODORT: já si nestěžuju, já se divím :-) je moc dobrej, btw
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GUDRUN: tak naredit a zahustit to muzes vzdycky, ale chut gulase ti prave dela ta redukce chuti z masa a prisad do mensiho vysledneho mnozstvi finalniho produktu. takze bud to bude chutnat jako gulas, nebo to bude nejaka rozredena brecka s chuti maximalne dohnanou (ne)primerenym mnozstvim glutamatu apod.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mozna vas to neprekvapi, me trochu jo:
    delala jsem gulas z 850g masa a stejneho mnozstvi cibule = 1700g
    vysledkem je 1300g gulase
    vubec jsem nezahustovala moukou, jen rozvarenou cibuli, nedavam ani protlak, ani nic dalsiho krom trochu cervene papriky, pepre, soli a cesneku
    cekala jsem, ze kvuli prilite vode bude vysledek nekde u 2kg. Pravda, par lzic jsem behem ochucovani ujedla, ale tak max dve plne lzice.... necekala jsem, ze odvar bude tak velkej
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MACHALIK: machalik, a co tluste zeny?
    EDERA
    EDERA --- ---
    LUCIASHECK: Já tuhle koupila s myšlenkou, že by si ji mohl uděalt Jr., až budeme pryč, a když bude línej, tak že vydrží. A nakonec snad i přijdu o předsudek, že v hypermarketu (s výjimkou Głobusu) se maso kupovat nedá:-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EDERA: já jsem měla naprosto luxusní kližku z iTesca, přičemž v Tescu bych maso nekoupila. Ale jak jim to člověk může hodit na hlavu, když se mu to nepozdává, tak se asi fakt snažej.

    Kaufland občas mívá slušný maso, kupujeme v časové nouzi.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jak normálně v Kauflandu maso nekupuju, tak někdy před třema týdnama jsem tam ulovila vakuově balenou kližku (narozeno, vykrmeno a zabito v Německu, bouráno v Holandsku), že jako případně vydrží v lednici, než se vrátíme z dovolené. Teď jsem ji rozbalila a teda tak pěknou kližku jsme snad ještě neměli. Hádám, že v lecjaké hospodě by se nestyděli z toho udělat svíčkovou nebo tak něco. My ji budeme mít na víně. Wittgenstein promine, na modrém portugalu od Musilů, neb tu nic jiného není. A doufám, že bude stejně dobrá, jako vypadá a voní.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: Presne to sem mel na mysli! Ropak biryani!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Ropák biryani! To by byl dobrej twist na klasik indicky jidlo Goat biryani !
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Třeba by z toho šlo udělat nějaký to jídlo jak dělají na indickejch svatbách.
    Drtičem mletej ropák nadívanej králikem nadívaným žížalama nadívanýma kompostem, smaženej v oleji ze sekačky.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Vyjetej olej do sekacky, do komposteru kraliky a do drtice Ropaky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VYHULENY_UFO: Může se vyjetej olej taky lejt do toho hnoja?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Nevíte někdo, kdy na TV Nova budou dávat Ropáky? Možná DIVER?
    Díky všem!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Hochům se sesynchronizovala menstruace?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam