• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: Presne to sem mel na mysli! Ropak biryani!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Ropák biryani! To by byl dobrej twist na klasik indicky jidlo Goat biryani !
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Třeba by z toho šlo udělat nějaký to jídlo jak dělají na indickejch svatbách.
    Drtičem mletej ropák nadívanej králikem nadívaným žížalama nadívanýma kompostem, smaženej v oleji ze sekačky.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Vyjetej olej do sekacky, do komposteru kraliky a do drtice Ropaky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VYHULENY_UFO: Může se vyjetej olej taky lejt do toho hnoja?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Nevíte někdo, kdy na TV Nova budou dávat Ropáky? Možná DIVER?
    Díky všem!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Hochům se sesynchronizovala menstruace?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: mezi hnojem a kompostem je drobny rozdil. rekl bych, ze hnuj je puvodem zvireci, kdezto ja se bavim o kompostovain rostlinych nevarenych zbytky, ale sere pes.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Žížaly a ropáky
    do každé rodiny.
    E_D
    E_D --- ---
    a nechce s touhle debatou uz jit nekam? kazdej se myslim uz vyjdaril a toci se to dokola..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VSICHNIMAME: to me mrzi, ale i ti mi duchodci v baraku nemeli problem poridit dva levne kompostery v Obicku... pry cena v pohode.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: mouchy a smrad z komposteru? oooo to jako myslis vazne... :P

pockej az zjistis, ze kazda vesnice a mesto bude muset mit svoji vlastni sbernu a kompostarnu na bioodpad... :P
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    VYHULENY_UFO: hele, že má dnes kompostér každej? Tak to mě mrzí, že každej bohužel ne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: slupky od ovoce a zeleniny patri na kompost. ten snad ma dneska uz kazdej. i my jako svj jsme si koupili kompostery a jejich produkty pouziva nase zahradnice na zahradu. a naucil se celej barak tridit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: vo tom zadna, u nas na praze 10 taky lide nesbiraji psi hovna, protoze zrovna v nasi lokalite nejsou papirove sacky ani rukavice, takze mi sousede kolikrat argumentuji "ja platim za psa, tak at to uklidi mesto, kdyz mi sem nedavaji pytliky." :P
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nebo začít chovat ropáky.
    MDFK
    MDFK --- ---
    FIONOR: houby. staci to sbirat do petky a pak odlozit ve smesnem odpadu nebo sbernem dvore.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: je mi to jasny, proste bys tridil poctive jako zbytek spoluobcanu. :p

//imho snad vis, ze restaurace pouzity olej musi schranovat v nadobach a cas od casu prijede auto a vyzvedne jej...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO:
    PVK varují: olej do kanalizace nepatří - Pražské vodovody a kanalizace, a.s.
    http://www.pvk.cz/media/tiskove-zpravy/pvk-varuji-olej-do-kanalizace-nepatri/

Odpad z kuchyňských drtičů zanáší kanalizaci usazenými pevnými látkami, na které se váží zejména tuky, což může mít za následek snížení průtočnosti kanalizačních přípojek až po jejich úplné ucpání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam