• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Z obyčejné naší čočky nebo jiné? Občas vařím po indicku/červená nebo žlutá/nebo s květákem/obyčejná/. Podle toho co zrovna mám doma. Ale indická je asi fakt nejlepší. Máš doma indické koření?
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Čočka. Včera jsem měla dahl v Bombay Express na Floře a narozdíl od všech předchozích, co jsem kdy jedla, to nebylo rozvařené na kaši, ale spíš jako čočka v omáčce. Výborný to bylo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Z čeho?
    EDERA
    EDERA --- ---
    Prosím, máte někdo odzkoušenej recept na dahl?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BEBEBE: udelej fazolky na smetane s bramborem. idealni jidlo do vedra :D
    DIVER
    DIVER --- ---
    BEBEBE: no vždyť to hlavní jídlo skoro je. pravda, udává se to jako předkrm, ale dej si šťouchaný brambory nebo klidne hranolky/krokety + fazolky zasypaný parmazánem a máš hotovo.

    případně prostě fazolky na smetaně. já je dokážu jíst s bramborama i bez masa. ale i s masem jich spotrebujes docela dost...
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    DIVER:
    MUTHA:
    AIJA: Jsem se špatně vyjádřila, myslela jsem nějaký hlavní jídlo, kde by byly stěžejní surovinou, mám jich přes půl kila. Ale nakonec to asi dopadne takhle nějak přílohově, po troškách. Mám chuť na ten wasabi dresink a na slanině jsem je taky dlouho nedělala, takže každopádně díky!
    AIJA
    AIJA --- ---
    BEBEBE:
    Naprudko osmahnout...ogrilovat, a posypat třeba chimichuri nebo adžikou nebo nějakým oblíbeným kořením, česnekem...Dělávám tak i červenou řepu, cukýnu, papriky apod.
    DIVER
    DIVER --- ---
    BEBEBE: maslo/slaninu, parmazan
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BEBEBE: steak? :-D
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Máte tip na něco zajímavýho se zelenýma fazolkama v hlavní roli?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: my dělali v pátek z 1800g masa a 2kg cibule... výsledek je ten, že se včera vyškraboval zbytek k obědu :-D Koeficient výparu (ať už proto, že někdo chodí užírat, nebo proto, že se to brutálně zredukuju) je u guláše enormně vysokej :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    THEODORT: já si nestěžuju, já se divím :-) je moc dobrej, btw
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GUDRUN: tak naredit a zahustit to muzes vzdycky, ale chut gulase ti prave dela ta redukce chuti z masa a prisad do mensiho vysledneho mnozstvi finalniho produktu. takze bud to bude chutnat jako gulas, nebo to bude nejaka rozredena brecka s chuti maximalne dohnanou (ne)primerenym mnozstvim glutamatu apod.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mozna vas to neprekvapi, me trochu jo:
    delala jsem gulas z 850g masa a stejneho mnozstvi cibule = 1700g
    vysledkem je 1300g gulase
    vubec jsem nezahustovala moukou, jen rozvarenou cibuli, nedavam ani protlak, ani nic dalsiho krom trochu cervene papriky, pepre, soli a cesneku
    cekala jsem, ze kvuli prilite vode bude vysledek nekde u 2kg. Pravda, par lzic jsem behem ochucovani ujedla, ale tak max dve plne lzice.... necekala jsem, ze odvar bude tak velkej
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MACHALIK: machalik, a co tluste zeny?
    EDERA
    EDERA --- ---
    LUCIASHECK: Já tuhle koupila s myšlenkou, že by si ji mohl uděalt Jr., až budeme pryč, a když bude línej, tak že vydrží. A nakonec snad i přijdu o předsudek, že v hypermarketu (s výjimkou Głobusu) se maso kupovat nedá:-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EDERA: já jsem měla naprosto luxusní kližku z iTesca, přičemž v Tescu bych maso nekoupila. Ale jak jim to člověk může hodit na hlavu, když se mu to nepozdává, tak se asi fakt snažej.

    Kaufland občas mívá slušný maso, kupujeme v časové nouzi.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jak normálně v Kauflandu maso nekupuju, tak někdy před třema týdnama jsem tam ulovila vakuově balenou kližku (narozeno, vykrmeno a zabito v Německu, bouráno v Holandsku), že jako případně vydrží v lednici, než se vrátíme z dovolené. Teď jsem ji rozbalila a teda tak pěknou kližku jsme snad ještě neměli. Hádám, že v lecjaké hospodě by se nestyděli z toho udělat svíčkovou nebo tak něco. My ji budeme mít na víně. Wittgenstein promine, na modrém portugalu od Musilů, neb tu nic jiného není. A doufám, že bude stejně dobrá, jako vypadá a voní.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: Presne to sem mel na mysli! Ropak biryani!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam