• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Co ti nejde ? :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: ja kdyz byl naposled, tak nemeli rostenou a zkusil jsem rump a musim rict, ze jsem byl dost spokojenej :)

    Jinak tady je pekne vysvetlena priprava..

    https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005186-hovezi-maso-2-starene-maso-a-steaky
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Takže po nedělní návštěvě v Makru jím dvakrát denně 300g hovězích steaků.
    Při výběru jsem se po paměti inspiroval zde HENNYVILLE:, poměr cena výkon teda selektoval výběr na rump, vysoký roštěnec a (asi) skirt (balení 2*150g).

    Výsledkem je to, že se ještě musím dost učit co do techniky přípravy steaků:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCKAZ: vezmi tak 8-10 procent a především zajisti aby k tomu nemohl vzduch - ideální je třeba ziplockový sáček.

    Ale taky ji můžeš naložit do oleje. http://www.gurmanka.cz/2012/10/nalozeny-syr-feta-ve-vonavem-oleji
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Prosím, poraďte, přivezli jsme si z Řecka větší množství fety, z toho jeden cca kilový balíček. Neotevřená má samozřejmě dlouhou trvanlivost, ale jde mi o to, když jí otevřu, lze naložením do solného roztoku prodloužit její spotřebu? Jaký je ideální poměr voda : sůl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: teď dělám švesto-perilovej sirup, to půjde i s blumama. (rozvařit švestky, přidat stejný množství cukru a svazek perily, přivést k varu, nechat 24 hodin louhovat, zcedit, dokyselit citronovou šťávou a nalejt do vyvařený lahve - ideálně ještě sterilovat.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GUDRUN: V Albert magazínu jsem viděla blumové čatní. http://www.albert.cz/recepty/blumove-catni Nezkoušela jsem, třeba někdo jiný ano.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vyhodit.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dostala jsem hodně měkký blumy, neměla čas zpracovat, tak jsem je rozvarila a stoupla do lednice. co s tím dal? moc nepecu, ale nic jinyho než nějaký koláč (jaký) nebo rejzovy nakyp me nenapada...
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    BEBEBE: aha, jasny, uz chapu. Zkusim, diky.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    VENIKA: No vzdyt pisu- je to cerstva nakladana, ne susena. Takze hledej nakladanou wakame, obvykle ji maj v vakuovanou v pytliku.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    THEODORT:
    BEBEBE: barvivama to byt muze, to je jasny, ty obetuju, na barve netrvam :). Ale jak uz jsem psala vedle, ono se i strukturou zda, jako by to byla jina rasa - je tuzsi a ma jinej povrch.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    VENIKA: Jsou to cerstvy nakladany rasy, ne suseny. A jak pise Theodort, jsou tam barviva a neni to uplne zdrava zalezitost.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    VENIKA: nebude to tim ze ty salaty se vetsinou kupuji hotove mrazene a ta skvela zelena barva je fskutecnosti dohnana kombinaci E102+E133, acidove zlute a zarive modre?
    + je zkus namocit do opravdu studene vody, idealne pod 10°C, to by mohlo pomoct vytahnout chlorofyl bliz k povrchu..
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    LA_BETE: gratinovany brambory!
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Kviče
    MIST
    MIST --- ---
    LA_BETE: quiche - prihod k tomu uzene maso nebo to udelej se spenatem
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ne.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    vyfasovala jsem kus uzeného sýra a ráda bych ho hodila do nějakého jídla
    napadá vás něco zajímavého, co se s tím dá spáchat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam