BRUKEV: Tak ony sou i jiny moznosti, ze jo. Mam na mysli zdroje masa. Ja sem si treba ted u naseho reznika od kteryho beru maso ke me do prace nechal vyvesit kus hoveziho pera. Je to vlastne zacatek rostene, je to na kosti a stoji to relativne malo penez. Verim tomu, ze "tam u tebe" by jsi nasel urcite jeste lepsi zdroj hoveziho a urcite nekoho kdo by ti to nechal viset v boxu. Fotky z prubehu jsou takovy debilni takze je sem nedavam. Proste to melo takovou klasickou, cerstvou hovezi barvu. Puvodni vaha byla 5.55kg. Behem 28 dni to melo 4.60kg.

vypadalo to pak i uz jako plesnivy

po okrajeni to ale melo krasnou a zdravou barvu

tady je cistej kus masa

a samozrejme z toho byl nejakej orez :-)

pekl jsem to nakonec cely, v jednom kuse a bylo to celkem dobry :-)
12 hodin na 50°C, aby to melo uvnitr teplotu co chci, na zaver to dostalo asi na 40 minut kour na 200°C.
Celkove sem to bral spis jako zabavnej pokus a bavilo me sledovat celej ten proces. Priste ale urcite necham vyvesit celou pulku. Pri vaze do 200kg za pulku byka a cene kolem 40-50kc jatecni vahy to neni ani nejaka drahota. Myslim, ze na nejaky zimni grilovacky na balkone by to mohlo chvilku vydrzet :-)