• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    TRISSIE: A jeste jednou pro nazornost ;)
    https://m.youtube.com/watch?v=lpUtXhZm9fE
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nějaký recept na baby-friendly bezmasý květákový nákyp? Nemusí být nutně vegetariánský (slanina a pod OK), ale květákový nákyp s mletým masem jsme měli relativně nedávno, tak bych chtěla vyzkoušet něco nového.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBEBE: Koloszvári káposzta. Todle miluju ja. Varila mi to zamlada moje babicka slovenka/madarka a ja se toho mohl uzrat. Da se toho udelat dost a je to relativne lehky (na uvareni, ne na zaludek :-)) a takovy to "chlapsky" jidlo. Pokud mate radi rakousko-uherskou kuchyni, doporucuju. Ja tomu udelal par modifikaci a i ted si to s oblibou uvarim.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    BEBEBE: my jsme svého času milovali grenadýrmarš, je to strašně žrací a jednoduché jídlo
    Jednoduchý grenadýrmarš - Recepty.cz - On-line kuchařka
    http://www.recepty.cz/recept/jednoduchy-grenadyrmars-7045
    akorát jsem nedávala tu škvarkovou pomazánku, ale opékala na sádle + zapékala se sýrem a slaninou navrchu
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: Určitě, můj mrazák ostatně pojme spíš několik menších porcí, než jednu velkou nádobu. Fakt díky za tip, nejsem zvyklá kromě vývarů dělat jídlo do zásoby do mrazáku, protože mi většinou už nechutnalo, ale ragú to zrovna určitě neublíží.
    (A taky je to zvyk z dob, kdy jsem měla mikrovlnku a jídlo rozmrazovala v ní. Nechci znít jako ezouš, ale od doby, kdy jí nemáme a jídlo ohříváme jinak, jsem mnohem ochotnější jíst ohřívané/rozmrazené jídlo, protože mi chutná o dost víc. Nevím, čím to je.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBEBE: pokud budeš vařit to ragú do zásoby, tak krom velkých porcí potřebných na lasagne doporučuju připravit i single nebo dvojporce jen tak k těstovinám, pro ty dny, kdy budeš mít energii maximálně na to, uvařit špagety :-)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: To nemám a rozhodně je to dobrej nápad.

    BRUKEV: Nevím teda, jestli je to mými schopnostmi v kuchyni, nebo v jiných místnostech, ale setkávám se s nadšením u čehokoli, co uvařím (včetně obskurností typu pohanka se špenátem). Ale bude-li místo šunkafleků raději 12 hodin o hladu v práci, nikdo mu nebude bránit :P.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: dávám do nich uzený a špenát miluje, takže sežere a rád :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: a chlap ti je nesežere, bo šunkafleky (se špenátem) v mém okolí žerou chlapi, jen když jim žena za to slíbí něco opravdu pekelného v postelových hrátkách, nebo předtím týden nejedli :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBEBE: já mám lasagne v kategorii "vyžaduje málo aktivní, ale hodně pasivní přípravy" - ragú totiž vařím bokem ve velkém množství a mrazím, takže do lasagní chystám jen ten bešamel a nastrouhám sýr.
    Ale chápu, že asi ne každý má na mrazáku tři kila ragú do zásoby :-)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ADITU: Cizrnu bych mohla, zrovna nedávno říkal, že by si jí v něčem dal. K tomu násobnému množství - minule jsem upekla kilovej chleba a udělala tuňákovou pomazánku z dvojnásobného množství než obvykle, protože jsem chtěla, aby na mě zbylo. Prozíravě jsem si dala plátek ještě ten večer. Po jednom dni v práci na mě čekala patička chleba a lžíce pomazánky. (což mi stejně snědl ráno, protože snídal dřív než já) Podotýkám, že k tomu měl na dvě velké porce dušeného vepřového s houbama. Přitom váží necelých 70 kg. Asi je ještě ve vývinu :D

    TRISSIE: Lasagně by byly fajn, akorát je to příprava tak na hodinu a ušpiním hodně nádobí. Dnes potřebuju fakt něco, co nakrájím, nahážu do hrnce a konec. Ale nějaký zapečený těstoviny by šly.LUCIASHECK: Díky vám za nápad, vlastně je vůbec nemám v repertoáru. A něco se špenátem nebylo dlouho.

    REONA: Mám za muže tvého muže :)) Polívka je to jediný, co zbyde i na mě :D (díkybohu za to)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BEBEBE: šunkafleky se špenátem na velkej pekáč. Daj se jíst i studený.
    REONA
    REONA --- ---
    BEBEBE: Co husté polévky? Gulášovka, zelňačka atd. Moc práce s tím není, ohřívané jsou stále dobré a v zimě i dost oblíbené (pokud nemáš za muže mého muže, pro kterého prostě jakákoliv polévka není jídlo).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBEBE: pastýřský koláč (já dělám klidně ze zbylého pečeného masa jakéhokoli druhu, ale tradiční je kuřecí, jehněčí nebo hovězí, dobře jde použít i mleté)
    zapečené těstoviny/lasagne

    ale popravdě, prakticky cokoli, když se toho udělá dost - většinou vařím od všeho šest porcí (je nás pět), pět se sní hned a tu poslední si bere do práce manžel nebo si to ohřívám já, když pracuju z domova.
    ADITU
    ADITU --- ---
    BEBEBE: Guláš, cizrnu na paprice, variaci na čočkový dhal :) Jestli je problém jen v tom, že většina zahučí v něm, zkus vařit z dvoj- až trojnásobného množství surovin :)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Co vaříte, když potřebujete, aby toho bylo na víc dní a nevadilo tomu ohřívání v mikrovlnce? Nejlépe něco úplně jednoduchýho, do tlakovýho hrnce, nebo nějakej eintopf do trouby, abych nestála v kuchyni a mohla se učit.
    Klidně úplně obyčejný věci, potřebuju inspiraci na jídlo pro přítele do práce. Protože já se vařím s pečení a omáčkama, rajská, koprovka, guláš, vrabec, chilli con carne, čočkovej daal a podobný věci, na který mám taky chuť, dám si sotva jednu porcičku, protože mám jídlo v práci a on to pak všechno sní sám. Už se cítím ukřivděně :D
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Mexican Black Beans recipe | Epicurious.com
    http://www.epicurious.com/recipes/food/views/mexican-black-beans-84

    konecne odpovidajici recept na pastu z cernych fazoli jak v Las Adelitas.. (mozna jsem objevil zas jednou Ameriku, ale..)
    ozkouseno jako priloha, salsa, pomazanka, tapas, pobyt v lednici tomu taky nevadi..
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    JAZDA: já rád tenhle recept s parmskou šunkou, bude jistě fungovat i s jinou sušenou... ale nepřijde ji tam moc no.

    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAZDA: Saltimbocca a velká párty:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam