• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KASUMI: Nakladam kila tydne. Cerstvyho, nepremrazenyho, stejnej zdroj jako Makro. Ok?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HENNYVILLE: treba
    BUNDA: ok; kde kupujes?
    POHODAVOLE: ok, tam beru lososa taky v 90% pripadu, diky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: z makra se nebojím a určitě NIKDY nemrazim. Dělám si poměrně často a nikdy žádný problém. Dělal jsem marinovanyho dle Koko a spokojenost. Víc mi ale chutná sashimi nebo tatarak..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KASUMI: Mas na mysli gravlax nebo tenhle styl lososa?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KASUMI: já ho nenakládám, ale tataráka si z něj občas udělám. Zatím ťuk ťuk v pohodě i bez přemrazení.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    prosim dotaz
    je tu nekdo, kdo si sam naklada lososa? jak to delate? jen mi spis o tu technologii nez recept
    koupite normalniho syroveho lososa, nalozite na 12-48 hodin a pak rovnou jite? premrazujete to pred nalozenim? nebo kupujete uz premrazeneho lososa? mam nejakou, mozna iracionalni, obavu, ze jist rovnou syroveho lososa je rizikove, ze se musi predtim zmrazit.. mozna by ale stacilo zchladit na nejakou dobu na 0-5 stupnu? jde mi hlavne o listerie..

    tak nejak ovsem silne pochybuju, ze to spousta radoby japonskych v praze dela a tam syroveho lososa jim.. :)
    tak me spis zajima praxe v zivote normalniho smrtelnika :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HOFFMI: vypadá dobře, jen se mi nezdá, že by se pro (nerozmraženou) zeleninu měly používat stejné časy vaření jako pro čerstvou, takže to upravím směrem dolů - díky i za ten videolink, tam to bylo jasně vidět, že to tam sype rovnou z mrazáku.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    TRISSIE: A jeste jednou pro nazornost ;)
    https://m.youtube.com/watch?v=lpUtXhZm9fE
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nějaký recept na baby-friendly bezmasý květákový nákyp? Nemusí být nutně vegetariánský (slanina a pod OK), ale květákový nákyp s mletým masem jsme měli relativně nedávno, tak bych chtěla vyzkoušet něco nového.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBEBE: Koloszvári káposzta. Todle miluju ja. Varila mi to zamlada moje babicka slovenka/madarka a ja se toho mohl uzrat. Da se toho udelat dost a je to relativne lehky (na uvareni, ne na zaludek :-)) a takovy to "chlapsky" jidlo. Pokud mate radi rakousko-uherskou kuchyni, doporucuju. Ja tomu udelal par modifikaci a i ted si to s oblibou uvarim.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    BEBEBE: my jsme svého času milovali grenadýrmarš, je to strašně žrací a jednoduché jídlo
    Jednoduchý grenadýrmarš - Recepty.cz - On-line kuchařka
    http://www.recepty.cz/recept/jednoduchy-grenadyrmars-7045
    akorát jsem nedávala tu škvarkovou pomazánku, ale opékala na sádle + zapékala se sýrem a slaninou navrchu
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: Určitě, můj mrazák ostatně pojme spíš několik menších porcí, než jednu velkou nádobu. Fakt díky za tip, nejsem zvyklá kromě vývarů dělat jídlo do zásoby do mrazáku, protože mi většinou už nechutnalo, ale ragú to zrovna určitě neublíží.
    (A taky je to zvyk z dob, kdy jsem měla mikrovlnku a jídlo rozmrazovala v ní. Nechci znít jako ezouš, ale od doby, kdy jí nemáme a jídlo ohříváme jinak, jsem mnohem ochotnější jíst ohřívané/rozmrazené jídlo, protože mi chutná o dost víc. Nevím, čím to je.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBEBE: pokud budeš vařit to ragú do zásoby, tak krom velkých porcí potřebných na lasagne doporučuju připravit i single nebo dvojporce jen tak k těstovinám, pro ty dny, kdy budeš mít energii maximálně na to, uvařit špagety :-)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: To nemám a rozhodně je to dobrej nápad.

    BRUKEV: Nevím teda, jestli je to mými schopnostmi v kuchyni, nebo v jiných místnostech, ale setkávám se s nadšením u čehokoli, co uvařím (včetně obskurností typu pohanka se špenátem). Ale bude-li místo šunkafleků raději 12 hodin o hladu v práci, nikdo mu nebude bránit :P.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: dávám do nich uzený a špenát miluje, takže sežere a rád :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: a chlap ti je nesežere, bo šunkafleky (se špenátem) v mém okolí žerou chlapi, jen když jim žena za to slíbí něco opravdu pekelného v postelových hrátkách, nebo předtím týden nejedli :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBEBE: já mám lasagne v kategorii "vyžaduje málo aktivní, ale hodně pasivní přípravy" - ragú totiž vařím bokem ve velkém množství a mrazím, takže do lasagní chystám jen ten bešamel a nastrouhám sýr.
    Ale chápu, že asi ne každý má na mrazáku tři kila ragú do zásoby :-)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ADITU: Cizrnu bych mohla, zrovna nedávno říkal, že by si jí v něčem dal. K tomu násobnému množství - minule jsem upekla kilovej chleba a udělala tuňákovou pomazánku z dvojnásobného množství než obvykle, protože jsem chtěla, aby na mě zbylo. Prozíravě jsem si dala plátek ještě ten večer. Po jednom dni v práci na mě čekala patička chleba a lžíce pomazánky. (což mi stejně snědl ráno, protože snídal dřív než já) Podotýkám, že k tomu měl na dvě velké porce dušeného vepřového s houbama. Přitom váží necelých 70 kg. Asi je ještě ve vývinu :D

    TRISSIE: Lasagně by byly fajn, akorát je to příprava tak na hodinu a ušpiním hodně nádobí. Dnes potřebuju fakt něco, co nakrájím, nahážu do hrnce a konec. Ale nějaký zapečený těstoviny by šly.LUCIASHECK: Díky vám za nápad, vlastně je vůbec nemám v repertoáru. A něco se špenátem nebylo dlouho.

    REONA: Mám za muže tvého muže :)) Polívka je to jediný, co zbyde i na mě :D (díkybohu za to)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BEBEBE: šunkafleky se špenátem na velkej pekáč. Daj se jíst i studený.
    REONA
    REONA --- ---
    BEBEBE: Co husté polévky? Gulášovka, zelňačka atd. Moc práce s tím není, ohřívané jsou stále dobré a v zimě i dost oblíbené (pokud nemáš za muže mého muže, pro kterého prostě jakákoliv polévka není jídlo).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam