• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KASUMI: na premrazovani prcej. normalne kup v makru lososa a zer syrovyho, solenyho, jak chces...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HOFFMI: moc díky za tip, uvařila jsem to dnes k večeři (jen teda s goudou místo cheddaru, který tu nemám, a stejně i JO v receptu nabádá zkoušet různé druhy sýra) a bylo to fakt dobré, dokonce si děti přidaly. Zařazuju na stálý jídelníček.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    A jinak do domácího sushi kupuju lososa v tescu (mám to prostě blízko) a nemrazím
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KASUMI: jednou jsem si dávala sushi a pán se mne ptal, jestli nejsem těhotná. že pokud ano, tak nejíst a přemrazit. Jinak že je to jedno
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KASUMI: Zmrazeni stejne listerie nezabije
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KASUMI: Nakladam kila tydne. Cerstvyho, nepremrazenyho, stejnej zdroj jako Makro. Ok?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HENNYVILLE: treba
    BUNDA: ok; kde kupujes?
    POHODAVOLE: ok, tam beru lososa taky v 90% pripadu, diky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: z makra se nebojím a určitě NIKDY nemrazim. Dělám si poměrně často a nikdy žádný problém. Dělal jsem marinovanyho dle Koko a spokojenost. Víc mi ale chutná sashimi nebo tatarak..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KASUMI: Mas na mysli gravlax nebo tenhle styl lososa?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KASUMI: já ho nenakládám, ale tataráka si z něj občas udělám. Zatím ťuk ťuk v pohodě i bez přemrazení.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    prosim dotaz
    je tu nekdo, kdo si sam naklada lososa? jak to delate? jen mi spis o tu technologii nez recept
    koupite normalniho syroveho lososa, nalozite na 12-48 hodin a pak rovnou jite? premrazujete to pred nalozenim? nebo kupujete uz premrazeneho lososa? mam nejakou, mozna iracionalni, obavu, ze jist rovnou syroveho lososa je rizikove, ze se musi predtim zmrazit.. mozna by ale stacilo zchladit na nejakou dobu na 0-5 stupnu? jde mi hlavne o listerie..

    tak nejak ovsem silne pochybuju, ze to spousta radoby japonskych v praze dela a tam syroveho lososa jim.. :)
    tak me spis zajima praxe v zivote normalniho smrtelnika :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HOFFMI: vypadá dobře, jen se mi nezdá, že by se pro (nerozmraženou) zeleninu měly používat stejné časy vaření jako pro čerstvou, takže to upravím směrem dolů - díky i za ten videolink, tam to bylo jasně vidět, že to tam sype rovnou z mrazáku.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    TRISSIE: A jeste jednou pro nazornost ;)
    https://m.youtube.com/watch?v=lpUtXhZm9fE
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nějaký recept na baby-friendly bezmasý květákový nákyp? Nemusí být nutně vegetariánský (slanina a pod OK), ale květákový nákyp s mletým masem jsme měli relativně nedávno, tak bych chtěla vyzkoušet něco nového.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBEBE: Koloszvári káposzta. Todle miluju ja. Varila mi to zamlada moje babicka slovenka/madarka a ja se toho mohl uzrat. Da se toho udelat dost a je to relativne lehky (na uvareni, ne na zaludek :-)) a takovy to "chlapsky" jidlo. Pokud mate radi rakousko-uherskou kuchyni, doporucuju. Ja tomu udelal par modifikaci a i ted si to s oblibou uvarim.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    BEBEBE: my jsme svého času milovali grenadýrmarš, je to strašně žrací a jednoduché jídlo
    Jednoduchý grenadýrmarš - Recepty.cz - On-line kuchařka
    http://www.recepty.cz/recept/jednoduchy-grenadyrmars-7045
    akorát jsem nedávala tu škvarkovou pomazánku, ale opékala na sádle + zapékala se sýrem a slaninou navrchu
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: Určitě, můj mrazák ostatně pojme spíš několik menších porcí, než jednu velkou nádobu. Fakt díky za tip, nejsem zvyklá kromě vývarů dělat jídlo do zásoby do mrazáku, protože mi většinou už nechutnalo, ale ragú to zrovna určitě neublíží.
    (A taky je to zvyk z dob, kdy jsem měla mikrovlnku a jídlo rozmrazovala v ní. Nechci znít jako ezouš, ale od doby, kdy jí nemáme a jídlo ohříváme jinak, jsem mnohem ochotnější jíst ohřívané/rozmrazené jídlo, protože mi chutná o dost víc. Nevím, čím to je.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBEBE: pokud budeš vařit to ragú do zásoby, tak krom velkých porcí potřebných na lasagne doporučuju připravit i single nebo dvojporce jen tak k těstovinám, pro ty dny, kdy budeš mít energii maximálně na to, uvařit špagety :-)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: To nemám a rozhodně je to dobrej nápad.

    BRUKEV: Nevím teda, jestli je to mými schopnostmi v kuchyni, nebo v jiných místnostech, ale setkávám se s nadšením u čehokoli, co uvařím (včetně obskurností typu pohanka se špenátem). Ale bude-li místo šunkafleků raději 12 hodin o hladu v práci, nikdo mu nebude bránit :P.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam