• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema prosim nekdo nejake dobre recepty z Kimchi? Prehnal jsem to s chilli a neda se moc konzumovat ve vetsim mnozstvi. Nasel jsem akorat polevku u Zuzky http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/11/kimci.html ktere i dekui za recept na Kimchi a pak jsem jeste objevil Ramen. Mame ho docela dost, tak bych uvital vic variant :)

    Diky!
    KAREN
    KAREN --- ---
    PETRUSKA: nejakej raw dezert, treba

    Raw Cashew Dreamcake | My New Roots
    http://www.mynewroots.org/site/2011/01/raw-cashew-dreamcake-2/
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    PETRUSKA: Muzes je pridat do smoothies na snidani
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Prosim prosim nejaky tip jak zpracovat susene datle? Dostali jsme dva balicky a samotny to moc nejime.. diky!
    AIJA
    AIJA --- ---
    TABBY:
    To jsou ty mrňavé...v suchém stavu asi jako bulgur.
    GORGLIN
    GORGLIN --- ---
    TABBY:
    Jestli malé, střední a velké odpovídají tomu 1,2,3, které jsem ted vídal, tak perličky byli menší než malé.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Tusite nekdo, jake velikosti krup odpovida pearled barley? Male, stredni, nebo velke? (Dik predem za pomoc :)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    MUTHA: super, díky!
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    nemate nekdo vyzkouseny/oblibeny recept na paellu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEPITO: nemaj, hledala jsem...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PEPITO: přesně zmizel. Rád jsem ho ujídal i samotný :-(
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    ZUZKAOU: Bohužel ten starý klasický tmavý perník v cihle jaksi vymizel, byl skvělý pro chuť i barvu. Ty současné jsou světlé, nic moc. V Jeseníku zkus Kaufland, měli by ho tam mít.
    Med nebo tmavý cukr dávám na cibuli zkaramelizovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: Mám multicooker. Dala jsem tam omyté jazyky, mrkev, zelené listí od pórku, celer, petržel, cibuli, skořici, hřebiček, nové koření, badyán, bobkový list, kousek zázvoru, zapla jsem to na 70 stupňů na 3 hodiny a nechala to být. Večer jsem zcedila vývar, oloupala a nakrájela jazyk. Na másle jsem orestovala dvě cibule, 200 ml rajčatovýho protlaku a půl litru vývaru a dva nastrouhaný pardubický perníčky v cukrové polevě (perník na vaření v Jeseníku prostě není) - konkrétně tyhle (s překvapením jsem zjistila, že jsou strašně dobré...) a mezi tím uvařila těstoviny.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: prosím prosím přesný postup pro ten pomalý hrnec!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EDERA: hele zrovna včera jsem dělala tu s perníkem - badyán a troška zázvoru jsou v rajské jednoznačné dobro. A vzhledem k tomu, že už jsem v té omáčce perníkové koření měl, tak přidat k tomu ten perník nemělo žádný příliš znatelný rozdíl. Med zkusím příště, ale nejspíš to bude za hodně dlouho.

    Jo a teda optimalizace - namísto dušení kližky uvařit hovězí či vepřový jazyk s kořením do rajské, cibulí a kořenovou zeleninou, z vývaru a udělat omáčku. Jazyk případně ještě oloupaný a nakrájený na plátky opéct. Jeden jazyk je tak na dvě porce. S pomalým hrncem, do kterého ráno dám maso, se pak večeře stane záležitostí hotovou do 30 minut. (k rajské jím těstoviny, nikoliv knedlíky)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU: Od tchýně jsem převzala slazení rajské medem. Doporučuju.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU: Vždycky potěší, když ten popis někdo znovu zkopíruje.:-)

    KASUMI: Brávali jsme většinou z Makra. Čerstvého, celého, aby se co nejvíc snížilo riziko kontaminace při zpracování. Nepřemražovali jsme.
    FAT
    FAT --- ---
    Ten perník vyzkouším, asi to bude dobré. Nějak mě to ještě nenapadlo.
    :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEPITO: MUTHA: tak to budu muset zkusit. Ostatně je ideální čas na něco dušeného.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    ZUZKAOU: mj. dávám hřebíček i tymián, zoubek badyánu, zahušťuji perníkem, jak píšeš...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam