• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOUNTBATTEN: zelnacka je fer, diky :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    kdyz si vzpomenu na tu nevine se tvarici chillipapricku (resp.natrhanou misku papricek), po niz jsem mela pocit, ze infarkt uz je tady a i ostatni (pritomni korejci) skoncili na podlaze je rozdychavajic, o potocich slz nemluve, tak nevim, co je jemne korejske chilli:-))))
    (pravda je, ze do kimchi tech chilliflakes sypou dycky poradnou hrst)
    POHODAVOLE: jo, polivka! Kdyz to prepisknu s kimcchi (tj.mam ho hodne a/nebo je moc palivy), delam polivku. Bud obdobne, jako ma Zuzka, nebo zelnacku:)) Proste kimcchi pouziju na zelnou polivku misto ceskyho kysanyho zeli :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: Ja teda vedel, ze korejsky chilli existuje, ale zdalo se mi malo palivy, tak sem to prihulil tema malyma cervenyma chilli ze Sapy :-) no vydrzelo mi to hodne dlouho )))) nedalo se to zrat :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DEVIL: No vida, já se právě dozvěděl, že existuje jemné korejské chili; díky za to :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: to jsem rad, ze jsem te potesil :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    POHODAVOLE: hh, ja kdyz delal poprve kimci, sem to taky presral s chilli totalne! misto toho jemnyho korejskyho sem umlel klasicky. po dvou lzickach to palilo tak strasne, ze sem tricvrte varky radsi pak venoval filipinskejm sousedum.
    este sem zkousel to chilli vyplavit - ponorit to do vody, hodit pres to hrubej mesh strainer a trast, aby chilli vlocky vyplavaly. moc to nepomhlo.
    ja to ale treba hazel do panve k nakymu stir fry, nebo sem daval lzici do vyvaru..
    (ani nevis jak me potesilo, ze se to stalo taky nekomu jinymu..ach)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema prosim nekdo nejake dobre recepty z Kimchi? Prehnal jsem to s chilli a neda se moc konzumovat ve vetsim mnozstvi. Nasel jsem akorat polevku u Zuzky http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/11/kimci.html ktere i dekui za recept na Kimchi a pak jsem jeste objevil Ramen. Mame ho docela dost, tak bych uvital vic variant :)

    Diky!
    KAREN
    KAREN --- ---
    PETRUSKA: nejakej raw dezert, treba

    Raw Cashew Dreamcake | My New Roots
    http://www.mynewroots.org/site/2011/01/raw-cashew-dreamcake-2/
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    PETRUSKA: Muzes je pridat do smoothies na snidani
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Prosim prosim nejaky tip jak zpracovat susene datle? Dostali jsme dva balicky a samotny to moc nejime.. diky!
    AIJA
    AIJA --- ---
    TABBY:
    To jsou ty mrňavé...v suchém stavu asi jako bulgur.
    GORGLIN
    GORGLIN --- ---
    TABBY:
    Jestli malé, střední a velké odpovídají tomu 1,2,3, které jsem ted vídal, tak perličky byli menší než malé.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Tusite nekdo, jake velikosti krup odpovida pearled barley? Male, stredni, nebo velke? (Dik predem za pomoc :)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    MUTHA: super, díky!
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    nemate nekdo vyzkouseny/oblibeny recept na paellu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEPITO: nemaj, hledala jsem...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PEPITO: přesně zmizel. Rád jsem ho ujídal i samotný :-(
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    ZUZKAOU: Bohužel ten starý klasický tmavý perník v cihle jaksi vymizel, byl skvělý pro chuť i barvu. Ty současné jsou světlé, nic moc. V Jeseníku zkus Kaufland, měli by ho tam mít.
    Med nebo tmavý cukr dávám na cibuli zkaramelizovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: Mám multicooker. Dala jsem tam omyté jazyky, mrkev, zelené listí od pórku, celer, petržel, cibuli, skořici, hřebiček, nové koření, badyán, bobkový list, kousek zázvoru, zapla jsem to na 70 stupňů na 3 hodiny a nechala to být. Večer jsem zcedila vývar, oloupala a nakrájela jazyk. Na másle jsem orestovala dvě cibule, 200 ml rajčatovýho protlaku a půl litru vývaru a dva nastrouhaný pardubický perníčky v cukrové polevě (perník na vaření v Jeseníku prostě není) - konkrétně tyhle (s překvapením jsem zjistila, že jsou strašně dobré...) a mezi tím uvařila těstoviny.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: prosím prosím přesný postup pro ten pomalý hrnec!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EDERA: hele zrovna včera jsem dělala tu s perníkem - badyán a troška zázvoru jsou v rajské jednoznačné dobro. A vzhledem k tomu, že už jsem v té omáčce perníkové koření měl, tak přidat k tomu ten perník nemělo žádný příliš znatelný rozdíl. Med zkusím příště, ale nejspíš to bude za hodně dlouho.

    Jo a teda optimalizace - namísto dušení kližky uvařit hovězí či vepřový jazyk s kořením do rajské, cibulí a kořenovou zeleninou, z vývaru a udělat omáčku. Jazyk případně ještě oloupaný a nakrájený na plátky opéct. Jeden jazyk je tak na dvě porce. S pomalým hrncem, do kterého ráno dám maso, se pak večeře stane záležitostí hotovou do 30 minut. (k rajské jím těstoviny, nikoliv knedlíky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam