• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: no vida, až teď mě napadlo podívat se na wiki a vypadá to, že jsou odlišné odrůdy červené rýže a tudíž je velká šance, že chutnají odlišně.

    Red rice - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Red_rice
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA: to je neco uplne jinyho. jde o normalni rejzi a cervenou tam doda ta bakterie a prodava se to jako prasek a pouziva jako barvivo a ochucovadlo. Ma to treba pani cinanka v Malesicke trznici. Ja se ujistuju o povaze druhu ryze, ktery ma cervenou slupku a vari se neloupana - treba na jihu francie ji pestuji a jedi.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Doporučili byste mi prosím nějaké vaše oblíbené zdroje receptů? Mám pocit, že v poslední době točím pořád ty samé věci a nejsem schopná nic vymyslet.
    Ideálně spíše jednodušší, dobře popsané i pro začátečníka a ze všeobecně dostupných a ne drahých surovin. čj/aj
    Dřív jsem občas koukala na apetit online, ale mám pocit, že šli hrozně dolu...
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Četlas tohle?
    Červená fermentovaná rýže
    http://www.celostnimedicina.cz/cervena-fermentovana-ryze.htm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak je to s červenou rýží - je mezi nimi nějaký výrazný rozdíl v kvaliě, jako v různých odrůdách běžné rýže?

    Respektive ptám se, jestli má smysl hledat nějakou lepší, než tu běžnou co jsem kdesi koupila a co teda je hlavně ... zdravá...?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: jenze ja dostavam srdce zdarma od sefovyho reznika a voni sou dycky namordovany do takovy placky nebo pasu. pekne se teda krajej a rovnomerne se varej. takze z jednoho dycky udelam vyvar a srdce na smetane a z druhyho na narezaku nakrajim platky tenky a ty jen pak na panvi z jedny strany na masle vopecu, nez pustej uplne krev. je to zradlo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: srdce jak je libový by šlo na takovou tu suchou fermentaci typu pršut, ne?

    no vida - http://youhavetocookitright.blogspot.cz/2014/06/dry-cured-deer-heart.html

    nevypadá to zle.

    A dělali aj to pastrami http://thehungrydogblog.com/2015/03/how-to-make-beef-heart-pastrami/
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DEVIL: ok :-)

    pastrami ze srdce !
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HENNYVILLE: me uz je to jedno. ja delam cured meat uz ze vseho, krom srdce, jater beef ribu a sirloin..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DEVIL: neni na pastrami lepsi brisket ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    EMK: udelat pastrami
    EMK
    EMK --- ---
    BUNDA: tohle právě není flank výřez.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EMK: steak!
    EMK
    EMK --- ---
    Ahoj, někdo nějaký tip jak udělat hovězí pupek? Chtěl bych zkusit i něco jiného.
    Díky. ;)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Já právě taky nevím, proto jsem si to ještě nekoupila. Zajímá mě to čistě ze zvědavosti, třeba ve Slovinsku se koně jedí poměrně běžně a je to prý hodně zdravé maso.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Smažení v troubě je spíš na řízky a ostatní placaté věci...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ANABEL_LEE: nic z toho nerozporuju, každý případ jiné léčivo ;)
    My jedem monitoring cizorodých látek v potravním řetězci, želbohu jen z naší produkce...

    Ona ta konina zde poražená a vyšetřená ve výrobcích uvízne tak jak tak.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JAJITA: protoze u nas se kone jako potravinova zvirata vubec nechovaji, kdyz se neco dostane na jatka, tak to vetsinou ani nema vyplnenou lecbu v prukazu. A skoro kazdy kun dostane nekdy za zivot equipalazone nebo neco podobneho...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    S tím koňským masem teda nevím...
    Co jsme měli k vyšetření na NSAIDs, tak všech 9 kusů za minulý rok bylo pozitivních :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam