• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: jenze ja dostavam srdce zdarma od sefovyho reznika a voni sou dycky namordovany do takovy placky nebo pasu. pekne se teda krajej a rovnomerne se varej. takze z jednoho dycky udelam vyvar a srdce na smetane a z druhyho na narezaku nakrajim platky tenky a ty jen pak na panvi z jedny strany na masle vopecu, nez pustej uplne krev. je to zradlo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: srdce jak je libový by šlo na takovou tu suchou fermentaci typu pršut, ne?

    no vida - http://youhavetocookitright.blogspot.cz/2014/06/dry-cured-deer-heart.html

    nevypadá to zle.

    A dělali aj to pastrami http://thehungrydogblog.com/2015/03/how-to-make-beef-heart-pastrami/
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DEVIL: ok :-)

    pastrami ze srdce !
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HENNYVILLE: me uz je to jedno. ja delam cured meat uz ze vseho, krom srdce, jater beef ribu a sirloin..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DEVIL: neni na pastrami lepsi brisket ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    EMK: udelat pastrami
    EMK
    EMK --- ---
    BUNDA: tohle právě není flank výřez.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EMK: steak!
    EMK
    EMK --- ---
    Ahoj, někdo nějaký tip jak udělat hovězí pupek? Chtěl bych zkusit i něco jiného.
    Díky. ;)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Já právě taky nevím, proto jsem si to ještě nekoupila. Zajímá mě to čistě ze zvědavosti, třeba ve Slovinsku se koně jedí poměrně běžně a je to prý hodně zdravé maso.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Smažení v troubě je spíš na řízky a ostatní placaté věci...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ANABEL_LEE: nic z toho nerozporuju, každý případ jiné léčivo ;)
    My jedem monitoring cizorodých látek v potravním řetězci, želbohu jen z naší produkce...

    Ona ta konina zde poražená a vyšetřená ve výrobcích uvízne tak jak tak.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JAJITA: protoze u nas se kone jako potravinova zvirata vubec nechovaji, kdyz se neco dostane na jatka, tak to vetsinou ani nema vyplnenou lecbu v prukazu. A skoro kazdy kun dostane nekdy za zivot equipalazone nebo neco podobneho...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    S tím koňským masem teda nevím...
    Co jsme měli k vyšetření na NSAIDs, tak všech 9 kusů za minulý rok bylo pozitivních :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SMOKY: Viděla jsem inzerovat koňskou kližku v řeznictví u Smíchovského nádraží. Když přijíždíš tramvají z centra, tak na té straně, co je žlutý výlez z metra. Taky se po něm koukám, ráda bych ho vyzkoušela. Nikdy jsem koně nejedla jinak, než v salámu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZUZKAOU: V penny u nováka jsem ho jednou koupila, ale mladým hovězích bych to teda nenazvala ani omylem.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    HENNYVILLE: děcka mi nevadí u jiných zvířat, ale u krávy je to pro mě nasládlé a já ráda zcela jinou chuť :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JAJITA: Ty jo :-) to ses jedina koho znam komu nechutna teleci :-)
    Vlastne jeste nas reznik-prej neji deti.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    HENNYVILLE: no právě, mně tele moc nechutná, kvůli té nasládlé mléčné chuti.
    Asi jsem divná :)
    A jo, tohle, co kupuji, mám hotové tak za 80 min.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JAJITA: Ok.
    Ja tele delam tak 55-65min a rozpada se. Ale je pravda ze ja beru jen mlecny telata. To je rychlovka.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    HENNYVILLE: ovšem doufám, že jim to nikdo nevykecá, bych měla po laskominách :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam