• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: kuře nevařim úplně do "rozplynutí," dost často ho pak natrhám téměř na nitky a naházim do rajčatový omáčky s rozmarýnem na těstoviny typu penne, orecchiette, ...
    PETATA
    PETATA --- ---
    REONA: delame neco podobneho, waldorfsky salat
    navic jsou tam orisky a spojujeme i trochou majonezy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: my jime pecivo pomerne malokdy, ale pripomnelo mi to gruzinskej qatmis salati. Tam by slo kure nerouzvareny uplne nasrac, ale treba jen z rychlovyvaru. jinej recept jsem nenasla, ale jsou ruzny variace. trochu mi to to tvoje pripomnelo :-)
    Georgian Chicken Salad (as Seen on TV) | The Georgian Table
    http://georgiantable.com/2014/10/10/georgian-chicken-salad/
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Ja delam pomazanku do sendvicu: zbytkove maso, nastrouhane jablko, na kousky rapikaty celer, spojit bilym jogurtem, sul a bily / barevny pepr. Kosicky nekdy vyzkousim, zni to jako fajn svacina na cesty, kterou by mi mohlo jist i dite.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    párkrát se tu řešilo, co s obraným masem z kuřecího vývaru (já ho teda zpět do vývaru nespotřebuju všechno ani omylem) - ze všech pokusů mi nejlíp vyšly košíčky z listového těsta (do mufinové formy): spousta cibule osmažené, zbytky sýrů (měla jsem nivu, balkán, eidam, ale po trochách), sůl, pepř, najemno kus zbylého pórku, na 14 košíčků 3 vejce, náplň jsem smíchala, rozmíchala do toho to vařené obrané kuře, plnila košíčky. Chutnalo to dobře, maso tam je takový hlavně nosič těch ostatních chutí, texturu to moc nemá, ale prostě se mi příčí maso vyhazovat, takže pokaždé, když bude kotel vývaru na mrazák, bude i pekáč slaných košíčku :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HAWLIS: muzes udelat hovezi/kureci/ vyvar, pekne ho nechat vyvarit az ti zbyde par deci a nalejt do kostek co se davaj do mrazaku. nudle bud koupis takovy ty vlasecnicovy pruhledny, co se nemusej varit nebo i ty instantni a v praci pak do hrnku horky vody hodis jednu kostku vyvaru a nudle, zamichas, zakrejes a do 3 minut zeres
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    POHODAVOLE: zuzky blog neznam - seznam mě pls a můžu zkusit. dík :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HAWLIS: ja dělám dle zuzky blogu nudle + miso + kimchi a je to super..
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    EMK: hnus to je, tak hledam způsob, jak při minimální námaze udělat to míň hnusný :D ačkoliv to chutná skvele :)

    DOOMBRINGER: pecka to vypadá dobře. díky:)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    HAWLIS:
    1) Vetsinou jsou, jen si precti slozeni. Nudle jsou ok. V tech vetsinou neni nic vic, nez mouka, voda a sul.
    2) Googli "ramen"
    EMK
    EMK --- ---
    HAWLIS: nudle samotné jistě seženeš a při troše snahy najdeš i nějaký recept najdeš.
    Za mne osobně, jsou tyhle pytlikové polévky pěkný humus.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    THEODORT: dík, ale to mou situaci neřeší.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HAWLIS: odmitam poradit vic nez

    Chow mein | BBC Good Food
    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/chow-mein
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    poradíte mi pls?
    poslední dobou zase děsně miluju čínský polívky (rovnou si dávám facku, abych vás jí předem ušetřil a dál mě prosím nekamenujte)...
    1) jsou to fakt takový srágory jak je obecně známo? A jsou to případně hlavně ty příchuťové chemky, nebo i ty vlastní nudle? co ten olejíček kdyžtak?
    2) daj se koupit jen vlastní samotné nudle.. jak si je doma ochutit tak, aby to nebyla jen voda s nudlema, ale i to trochu nějak chutnalo?

    dík:))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    COLBEN: Docela se osvedcila tahle obycejna 4syrova, jen pepr jsme pouzivali cernej, bilej fakt nemam rada :-D ex mel rad jeste se spetkou muskatovyho orechu

    Ricetta Pennette ai 4 formaggi - Le Ricette di GialloZafferano.it
    http://ricette.giallozafferano.it/Pennette-ai-4-formaggi.html
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ahoj, nemohl byste mi nekdo dat tip na recept na syrovou omacku k testovinam, ktera fakt ma tu spravnou konzistenci? ta moje je vzdycky nejaka divna, diky
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOZICH2: Je to hodně jednoduché jídlo, pokud máš hotovou kari pastu. Lehce na oleji osmahneš červenou kari pastu, vmícháš kokosové mléko, vývar/vodu (dávám 1:1), přidáš kuřecí maso na kostky a listy kafírové limetky a necháš chvíli vařit. Přidáš zeleninu, ochutíš rybí omáčkou a trochou cukru (pokud máš palmový/kokosový, je chutnější), povaříš, vypneš a na konci vmícháš listy thajské bazalky.
    Tady je to vidět https://www.youtube.com/watch?v=oNyfdyttk6A , děláme podobně, jen ani zdaleka nedávám tolik cukru. Ale chuť si pamatuješ, tak si to upravíš...
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    MUTHA: asi středně :)) nejsou to ty maličký, ale ani bych je nenazvala velkejma
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MUTHA: jasne :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam