• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DIVER
    DIVER --- ---
    HAWLIS:

    TEST: Většina čínských polévek není z Asie, porotě po nich bylo špatně - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...-polevky-jsou-plne-ecek-a-soli-dbb-/test.aspx?c=A150525_180343_test_rny

    Velký test čínských instantních polévek: Vyplatí se připlatit si? - Expres.cz
    http://www.expres.cz/expres-test-cinskych-polevek-djs-/viral.aspx?c=A160122_160739_dx-viral_khor

    Test čínských polévek: Jídlo, nebo chemický koktejl? - ProŽeny.cz
    https://www.prozeny.cz/...zivotni-styl/testy/35475-test-cinskych-polevek-jidlo-nebo-chemicky-koktejl

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HAWLIS: muzes udelat hovezi/kureci/ vyvar, pekne ho nechat vyvarit az ti zbyde par deci a nalejt do kostek co se davaj do mrazaku. nudle bud koupis takovy ty vlasecnicovy pruhledny, co se nemusej varit nebo i ty instantni a v praci pak do hrnku horky vody hodis jednu kostku vyvaru a nudle, zamichas, zakrejes a do 3 minut zeres
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HAWLIS: ja dělám dle zuzky blogu nudle + miso + kimchi a je to super..
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    HAWLIS:
    1) Vetsinou jsou, jen si precti slozeni. Nudle jsou ok. V tech vetsinou neni nic vic, nez mouka, voda a sul.
    2) Googli "ramen"
    EMK
    EMK --- ---
    HAWLIS: nudle samotné jistě seženeš a při troše snahy najdeš i nějaký recept najdeš.
    Za mne osobně, jsou tyhle pytlikové polévky pěkný humus.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HAWLIS: odmitam poradit vic nez

    Chow mein | BBC Good Food
    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/chow-mein
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    poradíte mi pls?
    poslední dobou zase děsně miluju čínský polívky (rovnou si dávám facku, abych vás jí předem ušetřil a dál mě prosím nekamenujte)...
    1) jsou to fakt takový srágory jak je obecně známo? A jsou to případně hlavně ty příchuťové chemky, nebo i ty vlastní nudle? co ten olejíček kdyžtak?
    2) daj se koupit jen vlastní samotné nudle.. jak si je doma ochutit tak, aby to nebyla jen voda s nudlema, ale i to trochu nějak chutnalo?

    dík:))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    COLBEN: Docela se osvedcila tahle obycejna 4syrova, jen pepr jsme pouzivali cernej, bilej fakt nemam rada :-D ex mel rad jeste se spetkou muskatovyho orechu

    Ricetta Pennette ai 4 formaggi - Le Ricette di GialloZafferano.it
    http://ricette.giallozafferano.it/Pennette-ai-4-formaggi.html
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ahoj, nemohl byste mi nekdo dat tip na recept na syrovou omacku k testovinam, ktera fakt ma tu spravnou konzistenci? ta moje je vzdycky nejaka divna, diky
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOZICH2: Je to hodně jednoduché jídlo, pokud máš hotovou kari pastu. Lehce na oleji osmahneš červenou kari pastu, vmícháš kokosové mléko, vývar/vodu (dávám 1:1), přidáš kuřecí maso na kostky a listy kafírové limetky a necháš chvíli vařit. Přidáš zeleninu, ochutíš rybí omáčkou a trochou cukru (pokud máš palmový/kokosový, je chutnější), povaříš, vypneš a na konci vmícháš listy thajské bazalky.
    Tady je to vidět https://www.youtube.com/watch?v=oNyfdyttk6A , děláme podobně, jen ani zdaleka nedávám tolik cukru. Ale chuť si pamatuješ, tak si to upravíš...
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    MUTHA: asi středně :)) nejsou to ty maličký, ale ani bych je nenazvala velkejma
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MUTHA: jasne :))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAJKLA: sušený rajčata, nějaká zelená věc a šup s tim do špaget...

    nebo uvařit a použít trochu vývaru a vyloupaný krevety do dýňový polívky se zázvorem.
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    8 celých krevet - máte nějakej recept, jak s timhle množstvím udělat jednoduchou večeři pro dva?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    SMOKY: Tak jak pise Luciashek ale ja misto vina davam citrony okrajeny od kury a bile slupky. Jabka to dosladej, ale pri dochucovani se bez cukru neobejdes. Mel by sis vystacit jen se soli, cukrem, citr stavou. Zaklad klasika, neboj se speku.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MUTHA: normalne teda takhle, ok, asi proc ne...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SMOKY: Fričův základ je dobrej. Víno, jablka a hořčice tomu daj zajímavej "twist," cukru stačí výrazně míň a naopak zeleniny se nebojim dát o něco víc :-D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    koupila jsem kapustu, jakoze na karabanatky, mam i mlete bio hovezi, ale koukam, ze vetsina receptu je spis s uzenym a rohlikama (ty bych tam radsi necpala vubec) nekdo nejaky repept na kapustove karbanatky?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Je nejaka ultimativni svickova ? Podle Frice ? Mel sem ji na pekarne a prisla mi teda strasne preslazena
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MUTHA: nejak mi tam chybi kokosovy mliko
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    nemáte prosím nejaký jednoduchý receptr na thajské červené kari? a nerada bych nějakou počeštělou verzi, mám nakoupené ingredience a byla minulý týden v thajské rest. a hrozně moc si to chci také zkusit..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: a případně ještě agregátor z docela zajímavých blogů

    Punk Domestics | Preserving • Culture • Community
    http://www.punkdomestics.com/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ha, tak tohle http://www.seriouseats.com/recipes/2011/12/french-in-a-flash-camargue-red-rice-salad-recipe.html

    je z té červené rýže dobré. Zkoušela jsem bibimbap a ten jako se dal jíst, ale nebylo to vono, prostě tam chyběla ta chuť dobré rýže. Výše zmíněný francouzský salát potřebuje aby se nešetřilo olejem, česnekem, petrželí a citronovou šťávou, ale je to fakt dobré.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: no vida, až teď mě napadlo podívat se na wiki a vypadá to, že jsou odlišné odrůdy červené rýže a tudíž je velká šance, že chutnají odlišně.

    Red rice - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Red_rice
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA: to je neco uplne jinyho. jde o normalni rejzi a cervenou tam doda ta bakterie a prodava se to jako prasek a pouziva jako barvivo a ochucovadlo. Ma to treba pani cinanka v Malesicke trznici. Ja se ujistuju o povaze druhu ryze, ktery ma cervenou slupku a vari se neloupana - treba na jihu francie ji pestuji a jedi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam