• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    MUTHA: asi středně :)) nejsou to ty maličký, ale ani bych je nenazvala velkejma
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MUTHA: jasne :))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAJKLA: sušený rajčata, nějaká zelená věc a šup s tim do špaget...

    nebo uvařit a použít trochu vývaru a vyloupaný krevety do dýňový polívky se zázvorem.
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    8 celých krevet - máte nějakej recept, jak s timhle množstvím udělat jednoduchou večeři pro dva?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    SMOKY: Tak jak pise Luciashek ale ja misto vina davam citrony okrajeny od kury a bile slupky. Jabka to dosladej, ale pri dochucovani se bez cukru neobejdes. Mel by sis vystacit jen se soli, cukrem, citr stavou. Zaklad klasika, neboj se speku.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MUTHA: normalne teda takhle, ok, asi proc ne...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SMOKY: Fričův základ je dobrej. Víno, jablka a hořčice tomu daj zajímavej "twist," cukru stačí výrazně míň a naopak zeleniny se nebojim dát o něco víc :-D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    koupila jsem kapustu, jakoze na karabanatky, mam i mlete bio hovezi, ale koukam, ze vetsina receptu je spis s uzenym a rohlikama (ty bych tam radsi necpala vubec) nekdo nejaky repept na kapustove karbanatky?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Je nejaka ultimativni svickova ? Podle Frice ? Mel sem ji na pekarne a prisla mi teda strasne preslazena
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MUTHA: nejak mi tam chybi kokosovy mliko
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    nemáte prosím nejaký jednoduchý receptr na thajské červené kari? a nerada bych nějakou počeštělou verzi, mám nakoupené ingredience a byla minulý týden v thajské rest. a hrozně moc si to chci také zkusit..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: a případně ještě agregátor z docela zajímavých blogů

    Punk Domestics | Preserving • Culture • Community
    http://www.punkdomestics.com/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ha, tak tohle http://www.seriouseats.com/recipes/2011/12/french-in-a-flash-camargue-red-rice-salad-recipe.html

    je z té červené rýže dobré. Zkoušela jsem bibimbap a ten jako se dal jíst, ale nebylo to vono, prostě tam chyběla ta chuť dobré rýže. Výše zmíněný francouzský salát potřebuje aby se nešetřilo olejem, česnekem, petrželí a citronovou šťávou, ale je to fakt dobré.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: no vida, až teď mě napadlo podívat se na wiki a vypadá to, že jsou odlišné odrůdy červené rýže a tudíž je velká šance, že chutnají odlišně.

    Red rice - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Red_rice
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA: to je neco uplne jinyho. jde o normalni rejzi a cervenou tam doda ta bakterie a prodava se to jako prasek a pouziva jako barvivo a ochucovadlo. Ma to treba pani cinanka v Malesicke trznici. Ja se ujistuju o povaze druhu ryze, ktery ma cervenou slupku a vari se neloupana - treba na jihu francie ji pestuji a jedi.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Doporučili byste mi prosím nějaké vaše oblíbené zdroje receptů? Mám pocit, že v poslední době točím pořád ty samé věci a nejsem schopná nic vymyslet.
    Ideálně spíše jednodušší, dobře popsané i pro začátečníka a ze všeobecně dostupných a ne drahých surovin. čj/aj
    Dřív jsem občas koukala na apetit online, ale mám pocit, že šli hrozně dolu...
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Četlas tohle?
    Červená fermentovaná rýže
    http://www.celostnimedicina.cz/cervena-fermentovana-ryze.htm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak je to s červenou rýží - je mezi nimi nějaký výrazný rozdíl v kvaliě, jako v různých odrůdách běžné rýže?

    Respektive ptám se, jestli má smysl hledat nějakou lepší, než tu běžnou co jsem kdesi koupila a co teda je hlavně ... zdravá...?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: jenze ja dostavam srdce zdarma od sefovyho reznika a voni sou dycky namordovany do takovy placky nebo pasu. pekne se teda krajej a rovnomerne se varej. takze z jednoho dycky udelam vyvar a srdce na smetane a z druhyho na narezaku nakrajim platky tenky a ty jen pak na panvi z jedny strany na masle vopecu, nez pustej uplne krev. je to zradlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam