• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Sestřenice ho nahrazuje sušeným česnekem. Já ho neustojím čerstvý už pár let, ale tepelně upravovaný je ok. Chce to vyzkoušet.
    Někdo dostane doporučenu jaterní dietu preventivně, pro někoho to je otázkou přežití.

    Každopádně si vzpomínám, jak mne vydeptalo, když mi doktorka řekla, že si mám takhle vařit a jen pitomý leták jsem z ní musela doslova vydolovat. Na netu a knížkách se rozcházela informace i v zásadních pravidlech.

    U toho základního režimu - chce si to vyzkoušet hlavně na sobě a dodržovat 2 základní pravidla - zapomenout na existenci alkoholu a výrazně omezit tuky.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KLAIR: Ja davam pekace a tak nastorc skoro vzdycky, respektive ho do trouby soupnu a necham ho tak, jak sam doklouze.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KLAIR: sice mám teď asi 10 let troubu elektrickou, ale dokud jsem bydlela doma (s plynovou troubou), tak jsme jeden větší pekáč dávaly šikmo a v polovině pečení pro jistotu obrátily a všechno OK.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    BEBEBE: díky
    REONA
    REONA --- ---
    MOIRAIN: Aha, tak tato varianta me nenapadla...
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    KLAIR: vubec nevadi..hlavni tu troubu zavrit..takze cajk
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: Nebo koření U Salvátora, kousek vedle bývalých Krásných ztrát.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    KLAIR: dík moc
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: kaufland
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    REONA: naštorc v troubě nechápu jako klopený, ale diagonálně, takže dno je stále v rovině (nakolik je to možné, sporák samotný nemusí být dokonalé rovině)
    REONA
    REONA --- ---
    MOIRAIN: Ja bych cekala, ze stava bude stekat do nizsi polohy pekace, coz nemusi byt zrovna zadouci.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    nevíte, kde mívaj v Praze za dobrou cenu směs celých pepřů (černý, zelený, červený, bílý)? bez mlýnku
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: nevím, čemu by to vadit mohlo
    TACI
    TACI --- ---
    ILLUZE: Děkuju!
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    KLAIR: me to vadi uplne nulove.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Tak mám další dotaz (a za tipy na fondue moc děkuji)

    Koupila jsem pekáč, ale do trouby se mi nevejde (o asi půl centimetru). Když ho dám diagonálně, tak troubu dokážu zavřít. V obchodě nemají problém vyměnit za menší velikost, ale do toho zas dám méně věcí na upečení... a teď zásadní dotaz - jak moc je v plynové troubě problematické, když je pekáč na štorc?

    Díky moc za názory!
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Na česneku s jaterní dietou fakt radši ne. Ze své zkušenosti po mononukleóze můžu říct, že mi česnek nedělal dobře ještě několik let.
    GALE
    GALE --- ---
    KLAIR: Dělám smažené v oleji.
    Maso nakládám velmi minimalisticky. Kuřecí se strouškem česneku a solí, vepřové sůl, pepř, paprika a hovězí jen sůl a pepř, popř. kapka worchesteru.

    Dipy
    bylinkový po konzervy: velká zakysaná smetana + taková ta krabička čerstvých bylinek "do polévky" (petrželka, pažitka), sůl, pepř
    "tatarková": zakysanka, kapary, cibule, sůl, pepř
    bylinkový pro experimentátory: zakysanka + máta nebo zakysanka + koriandr a samozřejmě sůl, pepř
    omáčka Cumberland - dobrý to bylo, ale příprava na celé odpoledne a je pro milovníky britské kuchyně

    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DIVER: Není to tak mastný :-) A já to mám raději. Ale znám takové, kteří na to v oleji nedají dopustit. Hovězí se udělá normálně taky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    KLAIR: vidíš! trochu nepraktický, ale možný :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam