• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: kaufland
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    REONA: naštorc v troubě nechápu jako klopený, ale diagonálně, takže dno je stále v rovině (nakolik je to možné, sporák samotný nemusí být dokonalé rovině)
    REONA
    REONA --- ---
    MOIRAIN: Ja bych cekala, ze stava bude stekat do nizsi polohy pekace, coz nemusi byt zrovna zadouci.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    nevíte, kde mívaj v Praze za dobrou cenu směs celých pepřů (černý, zelený, červený, bílý)? bez mlýnku
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: nevím, čemu by to vadit mohlo
    TACI
    TACI --- ---
    ILLUZE: Děkuju!
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    KLAIR: me to vadi uplne nulove.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Tak mám další dotaz (a za tipy na fondue moc děkuji)

    Koupila jsem pekáč, ale do trouby se mi nevejde (o asi půl centimetru). Když ho dám diagonálně, tak troubu dokážu zavřít. V obchodě nemají problém vyměnit za menší velikost, ale do toho zas dám méně věcí na upečení... a teď zásadní dotaz - jak moc je v plynové troubě problematické, když je pekáč na štorc?

    Díky moc za názory!
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Na česneku s jaterní dietou fakt radši ne. Ze své zkušenosti po mononukleóze můžu říct, že mi česnek nedělal dobře ještě několik let.
    GALE
    GALE --- ---
    KLAIR: Dělám smažené v oleji.
    Maso nakládám velmi minimalisticky. Kuřecí se strouškem česneku a solí, vepřové sůl, pepř, paprika a hovězí jen sůl a pepř, popř. kapka worchesteru.

    Dipy
    bylinkový po konzervy: velká zakysaná smetana + taková ta krabička čerstvých bylinek "do polévky" (petrželka, pažitka), sůl, pepř
    "tatarková": zakysanka, kapary, cibule, sůl, pepř
    bylinkový pro experimentátory: zakysanka + máta nebo zakysanka + koriandr a samozřejmě sůl, pepř
    omáčka Cumberland - dobrý to bylo, ale příprava na celé odpoledne a je pro milovníky britské kuchyně

    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DIVER: Není to tak mastný :-) A já to mám raději. Ale znám takové, kteří na to v oleji nedají dopustit. Hovězí se udělá normálně taky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    KLAIR: vidíš! trochu nepraktický, ale možný :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DIVER: napadá mne dat do toho ještě jednu misku av udělat vodní lázeň.... ale nevím
    DIVER
    DIVER --- ---
    když už se tu jede fondue...

    mám takovou tu trapnou kovovou sadu. funguje, ale jen na olej nebo vývar. sýr se v tom dělat nedá, protože je to tenký a připaluje se. nějaký nápad v čem to náhradou udělat? nebo si fakt musim koupit tu silnostěnnou nádobu?


    LORAIN: a jaký je to ve vývaru? lepší než v oleji? udělá se tam třeba i hovězí?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KLAIR: Maso nakládám. Většinou nějak jednoduše - sůl, pepř... Nedělám ho v oleji ale ve vývaru.
    Dipy rozhodně sýrový, česnekový, avokádový.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Moc prosím o radu, jak s masovým fondue...

    Zítra mne to čeká a teď na netu sháním informace - a vůbec netuším, kdo z toho má pravdu.

    Nakládá se maso předem, nebo se do toho rozpáleného oleje dává jen čisté?

    Pokud se nakládá, tak do čeho?

    Jaké jsou nejlepší (a pokud možno jednoduché) dipy?

    Jo, a pak ideálně nějaký jednoduchý dezert..... ale to už vůbec nemám žádný nápad.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TACI: Libové kvalitní maso - dušené nebo pečené (obojí je velmi dobré i bez tuku), ideálně na zelenině - např. drůbeží (kuřecí / krůtí prsa či časem i stehna) na nadrobno nakrájené kořenové zelenině - osolit či posypat bylinkami, jen trošku zalít v Jenském skle, zavřít poklop a péct cca hodinu.

    Hovězí kýtu nakrájet na plátky, osolit a nechat dusit na česneku.

    Upečeš na vodě oloupanou červenou řepu, nakrájíš na plátky a zasypeš kozím sýrem nebo kozím žervé (možno i vlašáky), k tomu kvalitní pečivo.

    Uvaříš na páře brokolici, smícháš Lučinu se lžící mléka, jako příloha opět pečivo.

    Velmi dobře se mi na tento druh diety osvědčil parní hrnec.

    Zeleninu prostě vařit na páře. Časem se ti tak vytříbí chuť, že máš tendenci solit minimálně a koření má tendenci rušit chuť ostatního jídla.
    DIVER
    DIVER --- ---
    HAWLIS:

    TEST: Většina čínských polévek není z Asie, porotě po nich bylo špatně - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...-polevky-jsou-plne-ecek-a-soli-dbb-/test.aspx?c=A150525_180343_test_rny

    Velký test čínských instantních polévek: Vyplatí se připlatit si? - Expres.cz
    http://www.expres.cz/expres-test-cinskych-polevek-djs-/viral.aspx?c=A160122_160739_dx-viral_khor

    Test čínských polévek: Jídlo, nebo chemický koktejl? - ProŽeny.cz
    https://www.prozeny.cz/...zivotni-styl/testy/35475-test-cinskych-polevek-jidlo-nebo-chemicky-koktejl

    AIJA
    AIJA --- ---
    Tak jsem je uvařila ze syrových brambor a hrubé mouky. Byly skvělý. Něco zbylo, tak se těším jak si je večer opeču:-)
    FAT
    FAT --- ---
    AIJA: Chlupaté knedlíky (klouzáky)

    350 g syrových oloupaných brambor
    150 g ve slupce vařených oloupaných brambor
    cca 250 g hrubé mouky
    1 vejce
    sůl
    Oba druhy brambor nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními ingrediencemi a pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, je zaváříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.

    Tak takhle to vařím já a jsou, IMHO, skvělé.
    :-)
    Ale znáš to, každá liška chválí svůj ocas...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam