GEGI: 
základní recepty má Cuketka na prkýnku.  
http://prkynko.cuketka.cz/suroviny/
 ohledně netradičních kombinací a chutí zakup Ottolengiho a inspiruj se
Hojnost - Yotam Ottolenghi |         KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
https://www.kosmas.cz/knihy/211575/hojnost/
Případně  listuj   
http://www.ottolenghi.co.uk/recipes  http://www.theguardian.com/lifeandstyle/series/yotam-ottolenghi-recipes  
jinak co sama opakovaně vařím jako teplou přílohovou zeleninu
- oblanšírované fazolky s jogurtem, solí a pepřem, případně  místo jogurtu máslo.
- pečenou zeleninu, nejčastěji tam je česnek, rozmarýn a nebo tymián, sůl a pepř a olivový olej
- dušená mrkev na másle 
-  rychle podušené ředkvičk/vodnice  na másle 
-  hrášek s mátou -  na pánvi rozpustit trošku másla, nasypat tam mražený hrášek, podlít trošičkou vývaru, osolit, opepřit, chviličku vařit a do hotového přidat nasekanou mátu.
-  dušený špenát  s česnekem a jogrutem či zakysankou
- oblanšírované kapustičky opečené na másle
a dneska jsem dělala dušené mladé zelí s cibulkou  zastříknuté estragonovým octem (čerstvej estragon je ještě moc mrňavej) a bylo to strašně dobré.
dobá je i marocká mrkev  
http://cooking.nytimes.com/recipes/1012651-moroccan-cooked-carrot-salad
A samozřejmě vždycky můžeš udělat  nejaké sabží - indickou zeleninovou přílohu.  Na tuku necháš opéct cibuli, česnek, chilli papričky a závzor, přidáš nějakou zeleninu (prakticky libovolnou, ale pro začátek zkus mrkev, cuketu a brambory) a třeba garam masalu a rajčata v plechovce, či čerstvé.  Chvíli vař do měkka.  Jinak koření si můžeš namíchat vlastní. Projdi třeba  krišňáckou kuchařku 
http://www.burfi.net/burfi/krsnova_vegetarianska_kucharka.pdf