• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: já myslím, že spíš jo, protože mám zafixováno, že se nehoděj na kaši.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A tip na nějaký zelný salát z čerstvého zelí?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    QUANTI: Jo, ten udělám, vídeňskej bez majonézy. Díky! Jak je to vlastně s bramborama na salát? Ty rané, co teď prodávají se na něj hodí nebo ne?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: možná jsem taky čuně, ale bramborový salát?
    MIST
    MIST --- ---
    VICTOIRE: uvarit s bobkovym listem, novym korenim, cibuli, octem a udelat k tomu koprovku
    FAT
    FAT --- ---
    VICTOIRE: Uvařit a lepenici k tomu...
    AIJA
    AIJA --- ---
    VICTOIRE:
    Uvařit. Křenovou omáčku k tomu...
    VICTOIRE
    VICTOIRE --- ---
    přítel donesl uzený hovězí jazyk na vyzkoušení, ale nějak nám nezachutnal a přemýšlím, co s ním. upéct? máte někdo osvědčený recept? díky.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    LORAIN: Coleslaw, tabouleh, listové saláty nakrájet/natrhat, omýt, osušit, dát do chladu přikryté vlhkou utěrkou a zálivku si připravit bokem do sklenice, upéct řepu a kořenovou zeleninu a ji pak taky zalít zálivkou/doplnit sýrem a ořechy, dobrě ochucená studená polenta opečená a nakrájená na kousky taky udělá radost, dobrý chleba, z českých klasik nakládaná řepa, strouhaný křen s jablkem....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nebyly by tipy na něco, co se dá připravit ke grilovanýmu seleti (saláty, přílohy) tak, aby se to dalo udělat den předem?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    jo, diky vsem, houby jsem lehce podusila a zamrazila, myslim, ze do bramboracky dobry... konec koncu, vyhodit je muzu vzdycky :-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Probírá se to tu každý rok, syrové houby se mrazit nemají...
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    Jestli je dusíš k smrti a máš mezi nimi i kováře, tak je kejda fakt černá:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ALDEMIK:
    Hopuby nakrájím, dám do plastové misky a na 6 minut do mikrovlnky. Nechat vystydnout a zamrazit.
    SKID
    SKID --- ---
    DEVIL: My je dáváme do mrazáku rovnou...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no jo, jenze kdyz ty houby podusite a zamrazite, tak z nich je pak takova ta cerna, slizka hmota. ne ze bych byl nakej gurmet, ale me pak moc teda nechutnaj. to se mi zda lepsi je ususit a pak rehydrovat pred pouzitim
    SKID
    SKID --- ---
    ALDEMIK: My houby mrazíme léta a v pohodě.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ALDEMIK: Jak říkají předřečníci, podusit a zamrazit, potom použít třeba do bramboračky.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ALDEMIK: Zalezi, co s nima pak chces delat, ale klidne je zmraz.

    Nektery houby pred mrazenim ani nedusim, hriby trochu jo
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ALDEMIK: rozduseny a zamrazeny mi vždycky přišly cajk, za me lepší, než sušený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam