• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    VICTOIRE:
    Uvařit. Křenovou omáčku k tomu...
    VICTOIRE
    VICTOIRE --- ---
    přítel donesl uzený hovězí jazyk na vyzkoušení, ale nějak nám nezachutnal a přemýšlím, co s ním. upéct? máte někdo osvědčený recept? díky.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    LORAIN: Coleslaw, tabouleh, listové saláty nakrájet/natrhat, omýt, osušit, dát do chladu přikryté vlhkou utěrkou a zálivku si připravit bokem do sklenice, upéct řepu a kořenovou zeleninu a ji pak taky zalít zálivkou/doplnit sýrem a ořechy, dobrě ochucená studená polenta opečená a nakrájená na kousky taky udělá radost, dobrý chleba, z českých klasik nakládaná řepa, strouhaný křen s jablkem....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nebyly by tipy na něco, co se dá připravit ke grilovanýmu seleti (saláty, přílohy) tak, aby se to dalo udělat den předem?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    jo, diky vsem, houby jsem lehce podusila a zamrazila, myslim, ze do bramboracky dobry... konec koncu, vyhodit je muzu vzdycky :-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Probírá se to tu každý rok, syrové houby se mrazit nemají...
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    Jestli je dusíš k smrti a máš mezi nimi i kováře, tak je kejda fakt černá:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ALDEMIK:
    Hopuby nakrájím, dám do plastové misky a na 6 minut do mikrovlnky. Nechat vystydnout a zamrazit.
    SKID
    SKID --- ---
    DEVIL: My je dáváme do mrazáku rovnou...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no jo, jenze kdyz ty houby podusite a zamrazite, tak z nich je pak takova ta cerna, slizka hmota. ne ze bych byl nakej gurmet, ale me pak moc teda nechutnaj. to se mi zda lepsi je ususit a pak rehydrovat pred pouzitim
    SKID
    SKID --- ---
    ALDEMIK: My houby mrazíme léta a v pohodě.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ALDEMIK: Jak říkají předřečníci, podusit a zamrazit, potom použít třeba do bramboračky.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ALDEMIK: Zalezi, co s nima pak chces delat, ale klidne je zmraz.

    Nektery houby pred mrazenim ani nedusim, hriby trochu jo
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ALDEMIK: rozduseny a zamrazeny mi vždycky přišly cajk, za me lepší, než sušený.
    E_D
    E_D --- ---
    ALDEMIK: kdyz je nakrajis a podusis tak pak si muzes napytlikovat a zamrazit. Necekej ale pak zadny velky zazraky.
    Cerstvy urcite ne
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jde to.
    Pak vyhodit.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    je velka blbost mrazit houby?
    dostala jsem krabici pravaku, nemam moznost je nasusit, ale mohla bych je nakrajet a zamrazit. ale prijde mi, ze mrazit houby je blbost. mate to nekdo ozkousene?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pokud čirou náhodou nemáte doma smetanu, ale načatou krabičku kokosového mléka, co je potřeba zpracovat, tak nejen že to jde překvapivě velmi dobře dohromady s koprem, ale ani s liškovým fricasé (cibule, OO, lišky, šalvěj, bílé víno, kokosové mléko, pepř, sůl) se to moc netluče. Jako se smetanou by to asi bylo lepší, ale dá sa.

    Ale ta kokosová koprovka je vyloženě dobrá. I bez vývaru. (cibule, máslo, kokosové mléko, kopr, voda, sůl, pepř citron, cukr)

    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    Mych 5¢ do diskuse o cuketach:

    Dneska jsem delal SKVELE pesto ze smazenych cuket. Vychazel jsem z tohohle receptu - http://www.foodandwine.com/recipes/spaghetti-fresh-zucchini-pesto - s tim, ze jsem pouzil jednu celou velkou zahradni cuketu, vydlabal stred, neloupal. Na panev OO, na chvilku rozdrceny cesnek, vyndat (rovnou hodit do nadoby, kde pak pesto budeme smrdlat). Do panve cuketu na kosticky, osolit a opeprit a smazit az pusti co nejvic vody a uz je skoro mekka. Mezitim uvarit testoviny. Hotovou cuketu rozsmrdlat s cesnekem, trochou orechu/mandli/orisku, neco citronove kury, hrstkou cerstve maty a trochou bazalky. Pak pridat parmezan a trochu OO a jeste protycovat.

    Na podavani jsem jeste na OO, cesneku a rozmarynu usmazil par platku cukety ne tenko, testoviny s pestem jsem posypal matou a bylo to fakt dobre. Doporucuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam