• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MACHALIK: Koupila jsem nový teploměr do trouby a podle něj nastavila 90 stupňů (na troubě 110). Překvapením bylo, že po otevření ráno omáčka bublala :( Takže tentokrát trouba ok, teploměr provar...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Bych dal tak 60-70, pac ty trouby premerujou a maji tendenci pect na o hodne vic, nez je nastaveno. Nedigitalni.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: JAJITA: Moc děkuju...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BEBERA: pod 100 stupňů
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: okolo 90°C
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Potřebovala bych poradit - pokud bych chtěla dělat hovězí po burgundsku (3 kg masa) v troubě celou noc, na kolik stupňů mám nastavit termostat? Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: zapečený chleba/jiné pečivo se sýrem a k tomu třeba rajčatovej salát? Uznávám, že je to až poněkud primitivní, ale jako jednoduchá večere, při které se spotřebuje spousta sýra to funguje.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: Trochu zamicham do brambor a zbytkem zapecu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCIASHECK: nahoru na bramborovou vrstvu, nebo přímo do brambor?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: zasypávám jím cottage pie
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám v ledničce 150g čedaru, který už nutně potřebuje spotřebovat. Jen tak sežrat se mi ho nechce, spíš bych něco upekla... buď přímo pečivo/slaný koláč, nebo ho použít do nějakého nákypu?
    (první část padla na květákový nákyp podle Jaimeho, což je inspirace taky odsud).
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: byly v pořádku, jsou v lednici ;)
    kolegyně volala, že už 2 snědla, tak snad přežije :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: tak to záleží na tom, co jste našli při rozboru a jak jste to pak skladovali ;-). Počítej s tím jako se zbytkama od oběda.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DEVIL: sous vide připravené
    šlo mi o to, jestli mám řříct kolegyni na víkendové službě, že má v lednici oběd ;)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MACHALIK:D
    JAJITA: jako sous vide pripravovany? nebo jen vakly a syrovy?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Rovnou to vyhod.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    do práce nám aka vzorek přibyl pytlík kachních stehen (10 ks) sous vide, jak dlouho po otevření vydrží v lednici k požití? :D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Dík, nakonec jsem se nenechala omezovat receptem a je to dobrý :)
    FAT
    FAT --- ---
    BONEMINA: Dost cibule, dost česneku a černého Kozla. A, samozřejmě, dobrej kečup. A nebát se ho namíchat. Dávám jemný a ostrý.
    Výborné buřty jsou nezmíněný základ, samozřejmě.
    :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Nejlepsi burty na pivu sou ty bez piva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam