• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: byly v pořádku, jsou v lednici ;)
    kolegyně volala, že už 2 snědla, tak snad přežije :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: tak to záleží na tom, co jste našli při rozboru a jak jste to pak skladovali ;-). Počítej s tím jako se zbytkama od oběda.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DEVIL: sous vide připravené
    šlo mi o to, jestli mám řříct kolegyni na víkendové službě, že má v lednici oběd ;)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MACHALIK:D
    JAJITA: jako sous vide pripravovany? nebo jen vakly a syrovy?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Rovnou to vyhod.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    do práce nám aka vzorek přibyl pytlík kachních stehen (10 ks) sous vide, jak dlouho po otevření vydrží v lednici k požití? :D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Dík, nakonec jsem se nenechala omezovat receptem a je to dobrý :)
    FAT
    FAT --- ---
    BONEMINA: Dost cibule, dost česneku a černého Kozla. A, samozřejmě, dobrej kečup. A nebát se ho namíchat. Dávám jemný a ostrý.
    Výborné buřty jsou nezmíněný základ, samozřejmě.
    :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Nejlepsi burty na pivu sou ty bez piva.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jak na co nejdokonalejší buřty na pivu? Ano, vím, že to někdo považuje za prasárnu, ale stejně na ně mám chuť.
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    TOOMIX: je skvělej do teplý kuchyně - výbornej na grilování masa (vyzkoušeno na kontaktním grillu), i zeleniny, čehokoliv. do studený taky dobrej.. chuťově úplně neutrální, takže když chceš mít cokoliv promaštěnýho, ale bez příchuti ;)
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    TOOMIX: Rýžový olej je skvělý, snáší vyšší teploty a je chuťově neutrální. Používám ho...
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    DEVIL: dobře, beru na vědomí a nebudu blbnout s dýněmi :) Zkrátka je zpracujeme normálně. Díky za vyčerpávající odpověď :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BESSAYA: cuketa je pomerne mekka. dyne ma velkou hustotu a nalev sam o sobe ji podle myho moc 'nenalozi'. dyni je nutno v tom povarit do urcityho stupne mekkosti...az bude lehce propichnutelna paratkem. bud na sladko nebo na kyselo, aby se nezkazila (nekvasila).
    ja uz bych to ale nenazyval nakladani, ale vareni v predem pipraveny stave. chut dyni je nevalna/zadna, a proto sladky nalozeny dyne mixovat do testa na kolace nebo tak.. zlaty rychlokvasky nebo nalozeny vokurky. oproti dyni s nima je minimalniho srani
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Chci se zeptat, mám moc ráda různě nakládané cukety s bylinkami apod., myslíte, že jde nějak takhle upravit i máslové dýně? Děkuji
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: s cuketou bych si poradil, trolilng to není :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TOOMIX: stále váhám, jestli jde o real, nebo nějaký bizzar trolling a la mám metrák cuket, co s nima?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a tohle, je strašně dobré. (dršťky s cizrnou)

Callos a la Andaluza (con garbanzos) /Tripe Andaluz (with chickpeas)
    https://www.youtube.com/watch?v=bLWBXs5LBGA

poněkud jsem to zbabicovala, protože jsem vzala zbylé lečo (bez vajec, s trvanlivější, paprikovou klobásou maďarského typu), přidala do toho opečenou uzenou slaninu, namočenou cizrnu, bobkové listy, česnek, uzenou papriku a dršťky a udusila do měkka, ale je to fakt super i bez sušených klobásek a choriza.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: používat jako neutrální olej, jestli se nepletu, tak má docela vysokej kouřovej bod, takže se na něm dá smažit. Mám pocit že jsem ho jednou kupovala na domácí majolku, protože nemá jinou vlastní chuť, než "mastnou".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Dostal jsem půllitr rýžového oleje, nikdy jsem ho na nic nepoužíval. Nějaké tipy co s ním?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Monika Načeva - Udržuj svou ledničku plnou
    https://www.youtube.com/watch?v=aZjV1LWaZ50
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam