• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MOODYCAT: Imo klidne...smazenice,guláš,omáčka...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Dostala jsem bajecny houby, jsou tam nejaky klouzky, bedly...jde nejak pouzit klouzky a bedly dohromady? Jak? Predstavovala bych si nejake jidlo "z jednoho hrnce", tj. gulas a podobne.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MOUNTBATTEN: Ja tu jolokii mam uz z pulky snedenou :) to co mam doma znam a chutnam opatrne, ale habaneros jsem nikdy nepestovala.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BEBEBE: uprimne? To mne docela vydesilo, ta neznalost. Myslim si, ze s hodne palivyma paprickama se musi velmi opatrne a tedy primarne kouknout, co to doma mam. Trebas na wiki, kde je stupnice: https://cs.wikipedia.org/wiki/Scovilleova_stupnice
    Jolokie je minimalne trikrat palivejsi, nez habanera! :O
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MOUNTBATTEN: Dik, ja prave nevedela jestli pali vic nebo min nez habaneros.
    Zkusim tam teda hledat vice a lepe.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BEBEBE: tam bude hafo tipu na omacky (pred par lety jsem tam dala skeny na orientalni kucharku a v ni recepty na chatni z cehokoliv s chilli). U jolokie je imo blby, ze nema tak dobrou chut jako habanero. A pak samozrejme ty jednotky, jolokii je potreba vyrazne min, nez habaner;)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Chtěla bych zpracovat cca 10 - 15 ks papriček Naga jolokia nějak kreativněji, než že je nasekám do olivovýho oleje. V klubu o chilli jsem našla recept na omáčku Agent orange (nevíte, jestli se do ní ty nagy místo habaneros hodí?), měli byste krom ní ještě nějakej jinej tip? Něco trvanlivýho, jsme na to dva a máme hodně dalších různých papriček...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    NOLONGERTHERE: díky :)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    LUCIASHECK: Mouka předem promíchaná s odpovídajícím poměrem prášku do pečiva, tzn. u nás cca 2 prášky (á 12-14g, tedy 24-28 g) na kilo mouky (ovšem jak je znám, spíš to budou tři, s těmi kypřidly se neserou).
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Co je cesky ekvivalent "self raising flour," kterou jsem nasla v jednom receptu?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    vyhodit je můžeš kdykoliv, případně zamrazit.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN:
    QUANTI: už jsou v troubě, konzistence dobrá, tak uvidíme
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    QUANTI: vidis, tuk urcite, to jsem si nevsimla, dam nejake maslo... a delam to, ze kelimek od jogurtu vyplachnu vodou a chrstnu to tam, takze asi tak :-) dik
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: ve slaných nevím, ale ve sladkém zaměňuji, jenom bych asi přidala trochu tuku a možná to bude potřebovat naředit (u podmáslí se uvádí náhrada jogurtem a mlékem 1:1). Zajímavý recept, vyzkouším ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Slané muffiny. S lososem, slaninou, cuketou, mozzarellou a rajčaty - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/slane-muffiny-0dq-/recepty.aspx?c=A120329_151605_recepty_job

    Muffiny s jarní cibulkou a slaninou, třetí recept v odkazu:

    250 g anglické slaniny
    1 jarní cibulka
    1 lžíce oleje
    270 g hladké mouky
    sůl, pepř
    špetka sladké papriky
    1 lžička prášku do pečiva
    1 lžička jedlé sody
    2 vejce
    250 ml podmáslí
    85 g másla
    1 kelímek zakysané smetany
    čerstvá petržel

    Jak velké je riziko zaměnit podmáslí a kysanou smetanu za dva jogurty?
    Díky!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MACHALIK: máš nové léky?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dneska jedeme nový level!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SPLIFFBOY: bylo to fakt moc dobré, díky za tip ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JAJITA: Kompost
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    JAJITA: měl jsem minulý víkend tohle a bylo to fajn, zas něco jiného... http://www.labuznik.cz/recept/duseny-patizon-na-smetane-s-koprem-a-cesnekem/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam