• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Moje mamka dela tuhle, i když moje vnitrni ja nad tim place, tak jsem rozdíl vubec nepoznala. To je tak pro zpestreni :-) http://www.moje-dobroty.cz/mm-neboli-mlcn-majonza/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    rucni slehac vs. tycak - vysoke otacky velice usnadni dokonale zemulgovani smesi,m old-school metoda spoleha na postupne vyslehavani (olej ze zacatku pridavame po kapkach, pak malym praminkem a postupne muzeme pridavat vice..


    a klasicky pro ty co se nebojej niceho:

    1 vajicko
    lzicka az lzice horcice
    lzicka citronovy stavy nebo o torchu vic laku z okurek
    trocha soli a papre

    a olej.. toho muze byt klidne i pul litru.. chce to vyslehat hodne do husta..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: babička dělala v podstatě totéž ručním šlehačem, trvalo to déle, ale troufnu si říct, že výsledek byl podobný :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: Já jsem jednou někde viděla výrobu za pomoci tyčového mixéru a od té doby používám ten. Do válce dám dva žloutky a zaleju olejem (slunečnicový, řepka, jednou z nouze oliváč - divný) tak, aby tekutina dosahovala na 200 ml. Osolím, do válce strčím mixér až na dno, zapnu a protáhnu to nahoru a dolů. Za pár vteřin je hotovo.
    MIST
    MIST --- ---
    MOUNTBATTEN: jako druhy?....pridavam nekdy jen cesnek, nebo misto citronu pouziju limetku.
    K rybe delam mayo do ktere pridam lzici protlaku, cesnek a cayenne, nekdy jen harissu nebo pridam papriku a snytlik nebo sun-dried tomatoes. Kapary a kuru z citronu.
    Na sladko - med a bazalku.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    prosim vas, jak kdo delate majonezu? Predem diky za vase osobni recepty
    (teda snad tu nerozvirim flejm ala "spravny brsalat musi obsahovat..." :)) )
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: a nebo toto pecena parika:http://hobby.idnes.cz/peruanske-palive-papricky-rocoto-dlz-/hobby-domov.aspx?c=A140916_111355_hobby-domov_mce
    obcas pridavame med
    TESSS
    TESSS --- ---
    BEBEBE: ja ji delala z nejakych jeste jinych odrud a dopadlo to dobre :-) Jeste muzes zkusit Zuzky blog ma tam jeste jine recpty na palive omacky
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MOODYCAT: Imo klidne...smazenice,guláš,omáčka...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Dostala jsem bajecny houby, jsou tam nejaky klouzky, bedly...jde nejak pouzit klouzky a bedly dohromady? Jak? Predstavovala bych si nejake jidlo "z jednoho hrnce", tj. gulas a podobne.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MOUNTBATTEN: Ja tu jolokii mam uz z pulky snedenou :) to co mam doma znam a chutnam opatrne, ale habaneros jsem nikdy nepestovala.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BEBEBE: uprimne? To mne docela vydesilo, ta neznalost. Myslim si, ze s hodne palivyma paprickama se musi velmi opatrne a tedy primarne kouknout, co to doma mam. Trebas na wiki, kde je stupnice: https://cs.wikipedia.org/wiki/Scovilleova_stupnice
    Jolokie je minimalne trikrat palivejsi, nez habanera! :O
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MOUNTBATTEN: Dik, ja prave nevedela jestli pali vic nebo min nez habaneros.
    Zkusim tam teda hledat vice a lepe.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BEBEBE: tam bude hafo tipu na omacky (pred par lety jsem tam dala skeny na orientalni kucharku a v ni recepty na chatni z cehokoliv s chilli). U jolokie je imo blby, ze nema tak dobrou chut jako habanero. A pak samozrejme ty jednotky, jolokii je potreba vyrazne min, nez habaner;)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Chtěla bych zpracovat cca 10 - 15 ks papriček Naga jolokia nějak kreativněji, než že je nasekám do olivovýho oleje. V klubu o chilli jsem našla recept na omáčku Agent orange (nevíte, jestli se do ní ty nagy místo habaneros hodí?), měli byste krom ní ještě nějakej jinej tip? Něco trvanlivýho, jsme na to dva a máme hodně dalších různých papriček...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    NOLONGERTHERE: díky :)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    LUCIASHECK: Mouka předem promíchaná s odpovídajícím poměrem prášku do pečiva, tzn. u nás cca 2 prášky (á 12-14g, tedy 24-28 g) na kilo mouky (ovšem jak je znám, spíš to budou tři, s těmi kypřidly se neserou).
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Co je cesky ekvivalent "self raising flour," kterou jsem nasla v jednom receptu?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    vyhodit je můžeš kdykoliv, případně zamrazit.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN:
    QUANTI: už jsou v troubě, konzistence dobrá, tak uvidíme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam