• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    SARAJ: hodne jinak a skvely jsou variace na peceny marocky kurete. treba jednoducha varianta od olivera, viz dole.

    dovnitr kurete jde kuskus. nadivka je pro nas chutove neobvykla. citrusovy stavy, orechy, suseny ovoce (pick'n'mix podle citu, geograficky a podle dostupnosti; vynechavam navrzeny kombinace s jahodama etc.). bylinky, koriandr/petrzel. akorat pro konzervativni stravniky zasadne setrit nebo uplne vynechat cerstvou matu)) cely se to posadi na brambory (muze bejt i kombinace se sladkejma). brambory chytej neuveritelnou chut od toho vseho, co se na nich nahore pece.

    Penguin UK - Jamie Oliver - Roasted Chicken Recipe
    http://www.jamiesdinners.co.uk/jamieskitchen_recipes_chicken.html
    MIST
    MIST --- ---
    SARAJ: ja do nadivky zkaramelizuji cibuli, cerelovou nat, obcas prihodim nakosticky nakrajene jablko, susene ovoce (brusinky nebo boruvky,visne, fiky), a vlasaky nebo mandle.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARAJ: chceš nádivku jako nádivku nebo nějakou náplň? Zrovna mám v troubě kuře podle Gordona Ramsayho z Ultimate Cookery Course S01E01. Je nacpaný fazolema s chorizem, opaprikovaný, obložený tymiánem a podlitý bílým vínem
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SARAJ: ...něco něco něco... něco... houska... kousky toho takovýho tamtoho... něco... MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK... něco něco... v troubě... něco... sakra nedal jsem tam petržel :(

    víc nevím :(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim, mam po delsi dobe chut upect kure s nadivkou - trosku jinak, podelite se o recept na tu"vasi" nadivku?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: Flame bych nerada:-) Je pravda, že jen obyč majonézu stejně skoro nikdy nedělám, vždycky do toho receptu, co jsem se dávala, něco přidávám.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ADELHAIDA: taky sem si myslela,ale pry je to soucast zakladu.
    (a ted asi flame zacne... vychazim z debat z myho okoli;-) )
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: To už je pak asi jedno, co tam člověk přidá... Do toho základu hořčice nepatří, nebo jo? Myslela jsem, že pak už je to nějaká jiná omáčka (jakože s okurkou je to tatarka, atd.).
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ADELHAIDA: take tak. Ale davame tam i dijonskou horcici.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Moje mamka dela tuhle, i když moje vnitrni ja nad tim place, tak jsem rozdíl vubec nepoznala. To je tak pro zpestreni :-) http://www.moje-dobroty.cz/mm-neboli-mlcn-majonza/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    rucni slehac vs. tycak - vysoke otacky velice usnadni dokonale zemulgovani smesi,m old-school metoda spoleha na postupne vyslehavani (olej ze zacatku pridavame po kapkach, pak malym praminkem a postupne muzeme pridavat vice..


    a klasicky pro ty co se nebojej niceho:

    1 vajicko
    lzicka az lzice horcice
    lzicka citronovy stavy nebo o torchu vic laku z okurek
    trocha soli a papre

    a olej.. toho muze byt klidne i pul litru.. chce to vyslehat hodne do husta..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: babička dělala v podstatě totéž ručním šlehačem, trvalo to déle, ale troufnu si říct, že výsledek byl podobný :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: Já jsem jednou někde viděla výrobu za pomoci tyčového mixéru a od té doby používám ten. Do válce dám dva žloutky a zaleju olejem (slunečnicový, řepka, jednou z nouze oliváč - divný) tak, aby tekutina dosahovala na 200 ml. Osolím, do válce strčím mixér až na dno, zapnu a protáhnu to nahoru a dolů. Za pár vteřin je hotovo.
    MIST
    MIST --- ---
    MOUNTBATTEN: jako druhy?....pridavam nekdy jen cesnek, nebo misto citronu pouziju limetku.
    K rybe delam mayo do ktere pridam lzici protlaku, cesnek a cayenne, nekdy jen harissu nebo pridam papriku a snytlik nebo sun-dried tomatoes. Kapary a kuru z citronu.
    Na sladko - med a bazalku.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    prosim vas, jak kdo delate majonezu? Predem diky za vase osobni recepty
    (teda snad tu nerozvirim flejm ala "spravny brsalat musi obsahovat..." :)) )
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: a nebo toto pecena parika:http://hobby.idnes.cz/peruanske-palive-papricky-rocoto-dlz-/hobby-domov.aspx?c=A140916_111355_hobby-domov_mce
    obcas pridavame med
    TESSS
    TESSS --- ---
    BEBEBE: ja ji delala z nejakych jeste jinych odrud a dopadlo to dobre :-) Jeste muzes zkusit Zuzky blog ma tam jeste jine recpty na palive omacky
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MOODYCAT: Imo klidne...smazenice,guláš,omáčka...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Dostala jsem bajecny houby, jsou tam nejaky klouzky, bedly...jde nejak pouzit klouzky a bedly dohromady? Jak? Predstavovala bych si nejake jidlo "z jednoho hrnce", tj. gulas a podobne.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MOUNTBATTEN: Ja tu jolokii mam uz z pulky snedenou :) to co mam doma znam a chutnam opatrne, ale habaneros jsem nikdy nepestovala.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BEBEBE: uprimne? To mne docela vydesilo, ta neznalost. Myslim si, ze s hodne palivyma paprickama se musi velmi opatrne a tedy primarne kouknout, co to doma mam. Trebas na wiki, kde je stupnice: https://cs.wikipedia.org/wiki/Scovilleova_stupnice
    Jolokie je minimalne trikrat palivejsi, nez habanera! :O
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MOUNTBATTEN: Dik, ja prave nevedela jestli pali vic nebo min nez habaneros.
    Zkusim tam teda hledat vice a lepe.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BEBEBE: tam bude hafo tipu na omacky (pred par lety jsem tam dala skeny na orientalni kucharku a v ni recepty na chatni z cehokoliv s chilli). U jolokie je imo blby, ze nema tak dobrou chut jako habanero. A pak samozrejme ty jednotky, jolokii je potreba vyrazne min, nez habaner;)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Chtěla bych zpracovat cca 10 - 15 ks papriček Naga jolokia nějak kreativněji, než že je nasekám do olivovýho oleje. V klubu o chilli jsem našla recept na omáčku Agent orange (nevíte, jestli se do ní ty nagy místo habaneros hodí?), měli byste krom ní ještě nějakej jinej tip? Něco trvanlivýho, jsme na to dva a máme hodně dalších různých papriček...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam