• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KASUMI: tak to já zas celer ve většině úprav miluju :)) petržel je taková vedlejší, asi bych ji zpracovávala taky sto let. Ještě mě teda napadla polívka, nějaký petrželový krém?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: na tohle bych moc chtela termomix. chmpf
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: krom vývaru mám recept na skvělou krémovou polévku...

    na másle osmahnout nastrouhanou kořenovou zeleninu (cca 2 mrkve, k tomu 1 petržel a kus celere, ale už jsem dávala jen samotnou petržel), zalít vodou, osolit a uvařit doměkka, pak rozmixovat nebo propasírovat, přidat půl kelímku smetany. Vedle, taktéž na másle nebo na dobrém oleji, dozlatova orestovat kuřecí prsíčko na kostky. Vmíchat do polévky spolu s konzervou sladké kukuřice (šla by samozřejmě i uvařit normální, mimo sezonu mražená, ale to už je na můj vkus moc hrnců na jednu polévku). Dochutit solí a pepřem.

    Protože jsem lenoch, tak si obvykle té zeleninové směsi nadělám víc (když už musím umýt struhadlo na robotu...) a mrazím.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KASUMI: Delal jsem to podle Raymonda Blanca. Petrzel remoulade jsem jedl kdysi v Dansku a chtel to zkusit. Blancuv celeriac remoulade sem nahradil petrzeli a bylo to super.
    IKA
    IKA --- ---
    KASUMI: Pečený je celkom dobrý (ale nikdy som ho nepiekla samotný, obvykle ho prihodím na plech k inej zelenine.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: :)

    HENNYVILLE: nejaky osvedceny recept? nikdy jsem to nedelala a mam to zazity jen s celerem

    BRUKEV: polivky jim celej posledni tyden, takze uplne me nelaka zas vyvarovat vyvar, ale tam je to jasny

    QUANTI: jako moje oblibena zelenina to neni, ale asi porad lepsi jak celer :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    dávám do bramboračky, vývaru, boloňské, na kuře pečené na kořenové zelenině nebo zmiňovaná svíčková. Nic na vyloženě hromadný zpracování mě nenapadá :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KASUMI: dokoupil bych kilo mrkve, celeru, 5 kg masa, nadělal vývar, vedle v hrnci připravoval svíčkovou a sezval rodinu/kamarády na veeeeeelký oběd.
    Nebo 0,75 kg petržele rozdal.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KASUMI: Remoulade, je z ni pecka.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: jo, z toho pude pesto hůř...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: bila petrzel.. jako ten koren
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: já z toho dělám občas pesto - petřžel, česnek, citronová kůra, sůl, olivový olej.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nejaky tip prosim, co s kilem petrzele? omylem jsem misto 2 ks objednala dva svzaky :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    obe rejze maji potrebu vyssi skrobovitosti, takze za me OK
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Nezaznamenala jsem jedinej rozdil oproti Arborio ryzi. Fakt. Cimz se dostavame k tomu, ze ta ryze asi nebude na sushi uplne idealni.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TATONKA: nebude
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TATONKA: bude nebude... bude ti to strasne lepit.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Mam takovej blbej dotaz. Chci si uvarit houbovy risotto, ale nesehnala jsem v nejblizsim okoli vhodnou ryzi. Nicmene, u Vietnamcu jsem narazila na kulatozrnnou "sushi rice" vyrobenou v Italii. A tak se ptam, jestli to s ni bude taky fungovat. Co myslite?
    IKA
    IKA --- ---
    TUILE: Z hrachu možno pučálku?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    CMLKA: a nebo oboje. Což by bylo pro našince obzvlášť vypečené.

    Btw já když už musím vařit, tak většinoz vařím různé variace rýže a fazolí a zeleniny, případně je ještě do něčeho naplňuji (tortilly a tak). Je v tom víceméně veškerá výživa a často to bývá na smlsnutí dobré. A hlavně to je za chvíli hotové.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam