• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: bila petrzel.. jako ten koren
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: já z toho dělám občas pesto - petřžel, česnek, citronová kůra, sůl, olivový olej.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nejaky tip prosim, co s kilem petrzele? omylem jsem misto 2 ks objednala dva svzaky :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    obe rejze maji potrebu vyssi skrobovitosti, takze za me OK
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Nezaznamenala jsem jedinej rozdil oproti Arborio ryzi. Fakt. Cimz se dostavame k tomu, ze ta ryze asi nebude na sushi uplne idealni.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TATONKA: nebude
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TATONKA: bude nebude... bude ti to strasne lepit.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Mam takovej blbej dotaz. Chci si uvarit houbovy risotto, ale nesehnala jsem v nejblizsim okoli vhodnou ryzi. Nicmene, u Vietnamcu jsem narazila na kulatozrnnou "sushi rice" vyrobenou v Italii. A tak se ptam, jestli to s ni bude taky fungovat. Co myslite?
    IKA
    IKA --- ---
    TUILE: Z hrachu možno pučálku?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    CMLKA: a nebo oboje. Což by bylo pro našince obzvlášť vypečené.

    Btw já když už musím vařit, tak většinoz vařím různé variace rýže a fazolí a zeleniny, případně je ještě do něčeho naplňuji (tortilly a tak). Je v tom víceméně veškerá výživa a často to bývá na smlsnutí dobré. A hlavně to je za chvíli hotové.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VESPER_INDIGO: ne chuck norris :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    DIVER: ale to musíš být Bill fucking Murray, aby tohle fungovalo.
    DIVER
    DIVER --- ---
    a věděli jste, že když zvednete sousto z podlahy do pěti sekund, nic se s ním nestane? :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já chápu, že technologicky/zdravotně ad ZUZKAOU: je dotaz od Quanti nejspíše zbytečný, pro některé OH MY GOOOOOD, NEPOCHOPITELNÝ!!!!!
    Na druhou stranu, proč ty minusková hysterie? Se zeptala, horších dotazů jsem tu už četl víc.

    Trochu mi to připomíná třeba tatarák, carpaccio. Jaká je pravděpodobnost, že se z něj nakazíte nějakým "nevím čím"? Minimální. A přesto je spousta lidí, jen já znám tři, kteří to nejí. Prostě ne, je to syrové maso a oni po požití zaručeně zemřou.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A to je slabej odvar toho, co píše jinde.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: protože díky logice, která vynechává realitu chceš nesmyslné rady.

    Pokud chceš mít jistotu, že si pozabíjala neexistující choroboplodné zárodky, tak musíš vařit vejce tak dlouho, aby celá jeho hmota dosáhla teploty vyšší než 70°C a to idelně ještě po co dobu několika minut. To znamené, že v žádném případě nebude chutnat jako vejce na měkko, nebo to bude nadýchaná omeleta. Do pečení, kde se dostáváme k teplotám okolo 90°C ti to je líto, tak co s tím teda jako chceš dělat?

    A nebo můžeš použít mozek a trošku si doplnit informace ohledně bezpečnosti potravin a na svůj požadavek se vykašlat a užít si ta vajíčka taková, na jaká máš chuť.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    QUANTI: Piškot, svítek, omeleta...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU: nevím, proč by mělo komukoli z vás vadit, že chci neprovařená vejce jíst jen co nejčerstvější, když je to první, co se všude člověk dočte. Na vejce natvrdo nebo do pečení si klidně vezmu vejce týden "prošlá", ale tekutým žloutkům nevěřím. Můžete si o tom myslet, co chcete, ale mě zajímalo čistě jenom, v jakých úpravách se zároveň "uvaří" žloutek a zároveň je poznat chuťový rozdíl, mínusy opět nechápu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: cože?

    Vajíčka mají trvanlivost v řádu měsíců. Mimo ledničku. Navíc tedy pokud jsou z normální prodejní sítě, neumyla si je a nevystavila si je nějaké bakteriální kontaminaci u sebe v ledničce, tak se nemají jak kontaminovat.

    Ale jaksi nejjednoduší je uvařit je na tvrdo, ne?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: domácí holt nemám, ale znát to je. Díky za tipy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam