• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MIST
    MIST --- ---
    EDERA: u nas rillettes nikdo neji

    AIJA: ne, je to vysoka plec nebo jak se tomu cesky rika.

    Udelam to veprove v mlece, to jsem jeste nedelala. V zaloze bylo to upeci s jablky a cibuli, ale to uz je takovy ohrany recept.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MIST:
    Není moc cucková? Dá se nakrájet na balitelný plátky?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Perkelt.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Aha, tak to jsem úplně mimo, já myslela, že mluvíme prostě o zapečeném květáku s bešamelem a sýrem, nikoliv o konkrétní nápodobě mac'n'cheese :)


    TRISSIE: Jo, Jamie umí z jednoduchých "prázdných" jídel udělat složitá výborná díla, která původní skoro fast food připomínají jenom zlehka. Máme moc rádi tyhle jeho macaroni cheese http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/quick-tomato-macaroni-cheese/ . Ale to "quick" v názvu je dost legrační. Jako jo, není tam bešamel, ale jinak...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNNA: imho nejdivnější je to, že tam dávaj toho bešamelu fakt hodně, aby to mělo konzistenci těch mac'n'cheese. květákovej nákyp je v pořádku, ale tohle prostě bylo divný. (už se mi nedaří dohledat původní recept)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: není tam nic, co by se mrazem nějak pokazilo. Jen bude klíčová pachutěsnost nádoby, ve které to budeš zamražovat, aby to nechytalo pachy z okolí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: u nás se velmi rychle dostalo na seznam "oblíbených" tohle: http://www.jamieoliver.com/...bles-recipes/the-best-cauliflower-broccoli-cheese/#r3UlpIqxmzBX1LkQ.97

    ale teda není to úplně rychlé, když počítáš i ten brokolicový bešamel a pak zapékání (ale zas to zapékání už nevyžaduje žádnou aktivitu ze strany kuchaře...)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Vidíš, zrovna květák (nebo i jinou zeleninu) zapečený s bešamelem a sýrem považuju za docela rychlé a pohodové jídlo :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: diky,s mrazenim cizrny mam taky zkusenost,ale tentokrat jsem si rikala,ze bych ji zpracovala najednou velke mnozstvi. Nakonec jsem si netroufla a zamrazila jen samotnou lusteninu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Zamrazila jsem cizrnu, to funguje bezvadně. Hummus zatím nikdy.
    MIST
    MIST --- ---
    Nejakej zajimavej napad co s veprovou pleci?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Zkousel jste prosim nekdo mrazit humus?
    Da se,nebo to mam spis zmrazit jeste ve forme cizrny? Dik
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdybyste někdo nabyl dojmu, že mac'n'cheese jsou divný, ale varianta květák zapečný se sýrovým bešamele jsou vlastně dobrý nápad, tak ne - furt je to divný a pracný.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Can You Really Ripen an Avocado in Just 10 Minutes? — Putting Tips to the Test in the Kitchen | The Kitchn
    http://www.thekitchn.com/can-you-really-ripen-an-avocado-in-just-10-minutes-223006

    Sice to funguje, ale jen napůl. Avokádo změkne, ale nezmizí taková ta hořká chuť nezralého avokáda..
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, nějaký nápad na pečené vepřové koleno? Uvařit s kořením a nějakou zeleninou a potom upéct s marinádou? Jde mi o tu marinádu. Něco echt českého. Černé pivo, med, česnek, grilovací koření?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VECTOR: DIY vietnamský krevetový závitky?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mate nekdo tip na "finger food" na domaci party? Idelane neco s morskymi plody. Idealne neco rychlyho, aby clovek nemusel dlouho varit, ale sklidilo to uspech.
    Jediny, co me napada jako nejrychlejsi a nejlepsi bezpracne jidlo, je nejake starehe hovezi na steaky. )
    FAT
    FAT --- ---
    DAWIDOS: Zlehka škrob?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Zkousel jsem vcera polouspesne lososa s teriyaki omackou v troube. Chut super, ale nepodarilo se mi udelat tu omacku takovou tahlou, lesklou, byla hrozne ridka. Cim se tomu da pomoct? Prijde mi, ze jenom redukovat nestaci...
    FAT
    FAT --- ---
    PEPITO: Mňam!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PEPITO: pomalu ctu, takze husta cesnekova omacka.. hmm maybe sometime
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam