• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIST
    MIST --- ---
    Nejakej zajimavej napad co s veprovou pleci?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Zkousel jste prosim nekdo mrazit humus?
    Da se,nebo to mam spis zmrazit jeste ve forme cizrny? Dik
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdybyste někdo nabyl dojmu, že mac'n'cheese jsou divný, ale varianta květák zapečný se sýrovým bešamele jsou vlastně dobrý nápad, tak ne - furt je to divný a pracný.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Can You Really Ripen an Avocado in Just 10 Minutes? — Putting Tips to the Test in the Kitchen | The Kitchn
    http://www.thekitchn.com/can-you-really-ripen-an-avocado-in-just-10-minutes-223006

    Sice to funguje, ale jen napůl. Avokádo změkne, ale nezmizí taková ta hořká chuť nezralého avokáda..
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, nějaký nápad na pečené vepřové koleno? Uvařit s kořením a nějakou zeleninou a potom upéct s marinádou? Jde mi o tu marinádu. Něco echt českého. Černé pivo, med, česnek, grilovací koření?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VECTOR: DIY vietnamský krevetový závitky?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mate nekdo tip na "finger food" na domaci party? Idelane neco s morskymi plody. Idealne neco rychlyho, aby clovek nemusel dlouho varit, ale sklidilo to uspech.
    Jediny, co me napada jako nejrychlejsi a nejlepsi bezpracne jidlo, je nejake starehe hovezi na steaky. )
    FAT
    FAT --- ---
    DAWIDOS: Zlehka škrob?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Zkousel jsem vcera polouspesne lososa s teriyaki omackou v troube. Chut super, ale nepodarilo se mi udelat tu omacku takovou tahlou, lesklou, byla hrozne ridka. Cim se tomu da pomoct? Prijde mi, ze jenom redukovat nestaci...
    FAT
    FAT --- ---
    PEPITO: Mňam!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PEPITO: pomalu ctu, takze husta cesnekova omacka.. hmm maybe sometime
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PEPITO: jojo, vune a sladkost z cesneku mi je jasna, jen jestli to enormni mnozstvi prinasi neco navic nez zbytecny naklady(pro nas bez cesnekovych plantazi).

    jinak vse kde se pece cesnek tak davam pokud mozno celou palici rizlou napul a pak jen vydloubu spickou noze ty pulky strouzku, kdyz to ma byt v omacce tak to s trochou stavy a pripadnou jinou zeleninou po upeceni hodim do mixeru..
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    THEODORT: To jsem taky zkoušel, ale měl jsem problém s pasírováním, navíc ňahňat se v horké omáčce... a tak loupu. Takové velké množství se projeví hlavně na hustotě omáčky a kupodivu chutná a voní česnekem. Vzhledem k tomu, že se to všechno 2 hodiny vaří (peče) tak ta chuť vůbec není štiplavá, spíš jemná. Prostě to nesmrdí, jen voní :-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PEPITO: pecu obcas veprovou plec v mlice a davam tam celou palici cesneku rizlou horizontalne napul a po dopeceni to jen vymackam..

    a tak by me zajimalo, jak se asi projevi takovy enormni mnozstvi cesneku na vysledne chuti?
    KURE
    KURE --- ---
    PEPITO: hlavne postni vysledek. :)
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    Přeji šťastné a veselé "Po svátcích". Zaplať Pánbu, že je to za námi kuchyňkami. Na obrázku 2,5 Kg oříšky z vepř. kýty a něco přes 300 stroužků česneku před zalitím 2,5 l mléka...Že já si na sebe vždycky vymyslím nějakou kravinu....

    KORAL
    KORAL --- ---
    ZUZKAOU: Tak upečeno. Je vážné vynikající. Ale tedy hodně, opravdu hodně sytá :-D Mohu jen doporučit za sebe.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GEGI: jakou chceš, já mám osobně radši více horkou, dá se i bílá, mléčná.
    GEGI
    GEGI --- ---
    VSICHNIMAME: s jakou cokoladou to delas, obyc na vareni nebo neco kakovejsiho?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    87HIGHFLYER: Děláš ze stejnýho mazanec (ptám se krzevá ty vejce, do vánočky se jich obvykle dává míň...)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam